Satakuntaan uusi metsänhoitoyhdistys: MHY Kiikka-Keikyä puretaan vuodenvaihteessa

Metsänhoitoyhdistys Kiikka-Keikyä ry:n valtuusto päätti viime torstaina pitämässään ylimääräisessä kokouksessa hyväksyä yhdistymissopimuksen Metsänhoitoyhdistys Teljä ry:n ja Metsänhoitoyhdistys Länsi-Satakunta ry:n kanssa. Samassa yhteydessä päätettiin purkaa vuonna 1930 perustettu Kiikan-Keikyän metsänhoitoyhdistys ry. Yhdistyksen jäsenet, varat ja velat siirtyvät tammikuun ensimmäisenä päivänä toimintansa aloittavalle Metsänhoitoyhdistys Satakunta ry:lle.

Tulevan metsänhoitoyhdistyslain tullessa voimaan vuonna 2015 ei metsänhoitoyhdistyksillä ole enää määriteltyjä toimialueita ja metsänhoitomaksu muuttuu vapaaehtoiseksi jäsenmaksuksi. Silloin metsänomistaja valitsee, keneltä hän metsänhoitopalvelunsa hankkii. Valtuuston kokouksen avaussanoissa yhdistyksen puheenjohtaja Juha Karvo selvitti, miten käsiteltävä yhdistymishanke on hyvin nopeassa aikataulussa edennyt. Se, mikä on yhdistyksellemme otollinen ja turvallinen toimintamalli jatkossa, on vaikea sanoa. MHY Kiikka-Keikyä oli neuvotteluissa mukana kutsuttuna. Kaikkien yhdistysten neuvottelijoilla oli alusta alkaen yhteinen tahtotila saada yhdessä aikaan uusien haasteiden vaatima metsänhoitoyhdistys.

Kokouksen puheenjohtajana toimi MTK Satakunnan toiminnanjohtaja Markku Pärssinen. Valtuutetut keskustelivat yhdistymiseen liittyvistä asioista vilkkaasti ja rakentavasti. Keskustelun kuluessa saatiin kokoukseen tieto, että MHY Länsi-Satakunnan ja MHY Teljän valtuustojen samanaikaisesti pitämissä kokouksissa oli yhdistymisestä tehty myönteiset päätökset.

Valtuutettu Seppo Pietilä esitti yhdistymissopimuksen hyväksymistä ja MHY Kiikka-Keikyän purkamista yhdistymissopimuksen mukaisesti. Esitystä kannattivat valtuutetut Antti Jokela ja Pertti Brander. Valtuusto päätti yksimielisesti hyväksyä MHY Länsi-Satakunnan, MHY Teljän ja MHY Kiikka-Keikyän yhdistymissopimuksen sekä purkaa MHY Kiikka-Keikyän 31.12.2013, jolloin yhdistyksen toiminta loppuu. Yhdistyksen alueen jäsenet siirtyvät yhdistymissopimuksen mukaisesti toimintaa jatkavan MHY Satakunnan jäseniksi ja yhdistyksen varat ja velat siirtyvät toimintaa jatkavalle yhdistykselle. Yhdistyminen toteutetaan siten, että MHY Länsi-Satakunta ja MHY Kiikka-Keikyä puretaan ja MHY Teljä, joka on yksi maamme vanhimmista metsänhoitoyhdistyksistä, muuttaa sääntönsä yhdistymissopimuksen mukaisiksi. MHY Kiikka-Keikyän selvitysmiehiksi sen purkautuessa valittiin yhdistyksen puheenjohtaja Juha Karvo sekä valtuutetut Pauli Krapi ja Jussi Oittinen.

Yhdistymissopimuksen mukaan MHY Länsi-Satakunnalla on hallituksessa neljä jäsentä, MHY Teljällä kolme jäsentä ja MHY Kiikka-Keikyällä yksi jäsen. Valtuusto valitsi MHY Satakunnan hallitukseen Juha Karvon. Lisäksi kokous totesi, että valtuutettuina yhdistymissopimuksen mukaisesti seuraaviin metsänhoitoyhdistysvaaleihin asti MHY Satakunnan valtuustossa toimivat Seppo Aarinen, Jetta Isopahkala, Antti Jokela, Antti Kero, Pauli Krapi, Juhani Lehtinen, Pauli Mäenpää, Tapio Mörtti, Jussi Oittinen, Seppo Pietilä, Sirkka-Liisa Pusa, Markku Pärssinen, Seppo Tapio, Seppo Torpo ja Jukka Yli-Hellä. Päätössanoissaan kokouksen puheenjohtaja Markku Pärssinen kertasi yhdistyksen 83 vuoden mittaista historiaa. Hän toivoi, että uusi organisaatio pystyy tuottamaan kustannustehokkaasti palveluja metsänomistajille.