Papu ehti Sastamalan ja koko Pirkanmaan ensimmäiseksi

Pikku-Papulle on jo valittu nimi. Isä uumoilee, että poikaa kutsutaan vielä pitkään Papuksi. ”Niin kiinteästi nimi on kulkenut matkassa alusta asti.” 

Sastamalan ja koko Pirkanmaan Suomi 100-juhlavuoden ensimmäinen vauva on vammalalaispoika ”Papu”.

Vauvan laskettu aika oli 27. joulukuuta. Perjantaina käynnistetty synnytys venyi lopulta vuodenvaihteeseen ja aiheutti vanhemmille Jonna Knuutiselle ja Tuomas Hernesniemelle jännitystä siitä, kumman vuoden puolella poika lopulta tupsahtaa maailmaan.

Hernesniemi kertoo lukeneensa aiemmin lehdistä vuoden ensimmäisistä vauvoista. ”En kuitenkaan osannut odottaa, että tällä kertaa iloinen uutinen osuisi omalle kohdalle. Se, että poika syntyi juhlavuoden ensimmäiseksi, oli mukava lisä.”

Koska Papu sai kunnian olla juhlavuoden ensimmäinen vauva, ojennettiin hänelle heti tuoreeltaan Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlapipo. Lisäksi tuntematon lahjoittaja oli neulonut Papulle siniristilipuin koristellut pipon, villasukat, tumput ja haalarin.

1. tammikuuta kello 1 päivänvalon nähnyt Papu oli kasvanut miehekkäisiin mittoihin. Painoa pikkuisella oli 4 145 grammaa ja pituutta 52 senttiä. ”Poika on jo osoittanut, että ruokahalua löytyy. Hän viihtyy rinnalla, mutta on kyllä nukkunutkin ja antanut äidin levätä.”

Jonna Knuutiselle Papu on ensimmäinen lapsi. Tuomas Hernesniemellä on aiemmasta liitostaan 10-vuotias tytär ja 8-vuotias poika, jotka asuvat Kokemäellä.

Lue koko juttu keskiviikkona ilmestyvästä Alueviestistä.