Keikyän uimahallin tulevaisuutta puidaan perjantaina

Keikyän uimahallin tulevaisuutta puidaan Sastamalan kaupungin ja Kemiran yhteisessä palaverissa perjantaina. Liikuntapäällikkö Veli-Matti Tapio pitää selvänä, että tällöin kaupungille tulee selväksi yhtiön kanta.
“Sitten tiedämme, mitä Kemira tekee ja mitä ylipäätään kaupunki voi tilanteessa tehdä. Jos Keikyän uimahalli syksyllä aukeaa, se käsittääkseni aukeaa jonkun muun kuin Kemiran toimesta.”
Kaupungilla ja Kemiralla on uimahallista sopimus, joka on tullut Sastamalalle myötäjäisinä Äetsän kunnalta.
“Sopimus on kuitenkin laitettu Sastamala-asentoon”, Veli-Matti Tapio sanoo.
Sopimuksessa on esimerkiksi määritelty 1 500 euroksi se raja, jonka yli menevistä kunnostustarpeista kaupunki ja yhtiö neuvottelevat. Kaupungin kontolla ovat pienemmät remontit ja ylläpitotarpeet. Kemira on toimittanut veden ja lämittänyt sen.
Mitä sitten sopimuksessa sanotaan vaikkapa irtisanomisajoista, liikuntapäällikkö toteaa henkilökohtaisena kantanaan, ettei lähtisi kaupungin puolelta tilanteessa sopimukseen vetoamaan.
“En usko, että siitä koituisi mitään hyvää. Se olisi vain ongelman siirtämistä tuonnemmaksi. Kemiran velvoittaminen asiassa johonkin ei olisi hedelmällinen eikä kannatettava tie.”
Perjantain tapaamisen jälkeen siis selviää, onko kaupungilla tilanteessa vaihtoehtoja. Jos on, poliittisille päättäjille tulee aikanaan ratkottavaksi kysymys siitä, ryhtyykö kaupunki vielä panostamaan Keikyän uimahallin ylläpitoon ja kunnostamiseen.

Sulkeminen uhkaa

Uimahallipalvelut ja erityisesti liikuntaesteisten uimahallipalvelut uhkaavat heiketä Sastamalassa merkittävästi, sillä Keikyän uimahalli ei välttämättä avaa oviaan enää syksyllä kesälomien jälkeen.
“Olemme todenneet, että tämä on täysin mahdollinen tilanne”, vahvistaa uimahallin omistavan Kemiran henkilöstöpäällikkö Marko Lummio.
“Onhan se ikävä tilanne paikkakuntalaisten kannalta”, hän sanoo ja toteaa Kemiran omien työntekijöiden uimahallin käytön olevan vähäistä.
Lummion mukaan uimahallin pyörittäminen ei ole Kemiran intressien mukaista. Hallin kunnostaminen olisi kallista, eikä Kemira ole valmis laittamaan rahaa uimahalliin.
“Sanotaan näin, että ylläpitokulut ovat merkittäviä ja kunnostuskulut todella merkittäviä.”
Sastamalassa on kaksi uimahallia, jotka molemmat sijaitsevat entisen Äetsän kunnan alueella Kiikassa ja Keikyän Pehulassa. Toisin kuin Kiikan halli, Keikyän uimahalli allasosastoineen sijaitsee maanpinnan tasolla, mikä on helpottanut liikuntaesteisten asiointia hallissa. Altaaseen pääsyn on lisäksi mahdollistanut allashissi.

Maan omistaa Nokia

Sastamalan Pehulassa sijaitsevien palloiluhallin ja uimahallin tulevaisuuteen vaikuttaa olennaisesti myös maanomistus. Alueen maat nimittäin ovat edelleen kemiantehtaan aikoinaan omistaneella Nokialla, joka siis omistaa myös palloiluhallin ja uimahallin alla olevan maan.
Lummion mukaan neuvotteluja käydään Nokian kanssa, sillä Kemiran on mahdotonta myydä palloilu- tai uimahallia toisen omistamalta maalta. Neuvotteluja ei käydä paikallisesti, vaan asioita mietitään ja ratkotaan Helsingissä.
“Mikäli Nokia ei halua ratkaista tilannetta, hallien omistus ei voi siirtyä muualle.”
Uimahallin toiminta on tähän saakka järjestetty niin, että hallin omistava Kemira on tehnyt myös kunnossapitotöitä, mutta muuten uimahallin toiminnasta on vastannut Sastamalan kaupunki.
“Tämä on monimutkainen järjestely kaikkineen”, Lummio luonnehtii.
“Maailma muuttuu. Tehdaspaikkakunnilla tehtailla on ollut monenlaista omistamista aina pesutuvista lähtien. Toivotaan, että tilanteeseen saataisiin ratkaisu uuden omistajan myötä”, hän sanoo.

 • avatar Lyyli

  Liikuntarajoitteiset ei pääse täälä kohta ollenkaan uimaan. Kiikassa se ei ainakaan onnistu. Vaan mitäpä sitä Saastamalaan uutta uimahallia rakentamaan kun uintimahdollisuudet on niin hyvät ja kohenemaan päin näemmä

 • avatar Nimetön

  Veikkkaan ,että halliin on tulossa miljoonien remontti ja maksajaa haetaan.
  Voisiko vaikka Sasky ostaa koko hallin kun sillä tuntuu tota rahaa riitävän.

  • avatar Punkku

   Antti Lahdestako pelastaja tässä uimahalliasiassa? Mikä jottei. Ois sille sunnuntaina uutisoidulle ratsastajapatsaallekin sijoituspaikka mietittynä jos tuntuu liian mahtipontiselta sitä saskyn uuden hallin edustalle laittaa…

 • avatar Nimetön

  Täytyy sanoa että tämä tuli täysin puskista. Luultavasti asiasta nousee kuitenkin sellainen meteli että Keikyän hallia ei suljeta. Jaa miksi? Perusteluja löytyy aika paljon jo tuosta liikuntaesteisyydestä.

 • avatar Nimetön

  Kiikan halliin ainakin täytyy tehdä iso remontti, hissi ym. Mitä mahtaa maksaa? Ja toinen kysymys on että kannattaako.

 • avatar Nimetön

  Tämä ei voi/saa olla totta. Mihinkäs liikuntavammaiset pääsee sitten uimaan? Vastatkaa, kaupungin herrat! Tai narrit ……

 • avatar Nimetön

  Huittisten uimahalliin valmistuu liikuntarajoitteisille oma saunaosasto. Tällä hetkellä halli on aika rujon näköinen kun on pelkkä betonirunko näkyvissä. Vuoden vaihteen tienoilla sitten on toivottavasti valmiimpaa.

 • avatar Nimetön

  Hmm… tää saattaakin olla onnenpotku lopulta kaikille hallia haluaville…

  • avatar Jo olisi aikakin

   Niinpä, ihan turha on enää siihen halliin haaskata.
   Kunnon halli nyt vaan Sastamalan keskustaan ja pian!!
   Sitä on jo odotettu 40 vuotta ja rahat aina törsätty muualle turhuuteen josta ei ole hyötyä juuri kenellekkään.
   Onneksi nyt on myös selvillä ketkä hallia kannattavat ja kun taas vaalit tulevat…….

 • avatar Taata

  Tuleepi elämänmuutos ja saunapäivän vaihto meille ikäihmisille. Mihinkäs nyt mennään jalkasin taikka pyörällä? Kyllä koko Keikyä kuivuu eikä vaan uimahalli.

 • avatar uuden alku

  Tämä on tie parempaan suuntaan … ehkä vihdoinkin saadaan Sastamalaan oikea uimahallihalli kuntosaleineen ja lämminvesialtaineen ts. monitoimitalo. Kiikka ja Keikyän ammeilla on Vammalaisia viety kuin pässiä narussa. Kumpikin räppänä kiinni ja uusi tilalle! En jaksa enää Kiikan hallin kloorivalkaisua ja silmien punoitusta!

 • avatar Nimetön

  Justiin niin, muuten ei Sastamala tule saamaan yhtäkään uutta asukasta jossei ole edes kunnon uimahallia. Kyllä olisi rahat saatu käyttää mieluummin uimahalliin kun saskyhalliin; näin on

  • avatar Jo olisi aikakin

   Totta Cittari ym kaupat kehiin ja kunnon uimahalli niin kehtaisi edes muualla mainita mistä on kotoisin.

 • avatar MK

  Se nyt on selvää että Keikyästä lopetetaan kaikki loputkin palvelut. Eikä teidän kiikkalaisten kannata yhtään riemuita ja olla vahingoniloisia, perässä tulette! Ei kauaa kestä kun Kiikankin halli suljetaan.

  Sastamala ei kehitä muuta kuin Vammalaa, kaikki muu saa näivettyä.

  Olisi sillä Satosen ja Anderssonnin tauluihin kuluvalla veronmaksajien rahalla saatu vaikka tuota Keikyän hallia hiukan korjattua. Mutta Sastamalan taloudellisessa tilanteessa valtuutetut laittavat asiat tärkeysjärjestykseen ja maalauttavat muutaman taulun…

  Täytyisi muuttaa täältä pois. Taidan tosiaan alkaa hakemaan uutta työpaikkaa jostakin muualta.

 • avatar Nimetön

  Eikä Kiikan hallia TODELLAKAAN kannata enää remontoida. Ajanmukaista siitä ei mitenkään saada ja muutenkin se sijainti, noh joo….

 • avatar jeppe

  Keikyän hallin omistaa Kemira Oyj. Eikä uimahallin ylläpito kuulu ydinliiketoimintaan. Sastamalan kaupungilla ei ole paljonkaan tehtävissä.

 • avatar Nimetön

  Onpas, rakentaa uimahallin. Sellaisen että sinne haluttais tulla kauempaakin.

 • avatar Nimetön

  Jotenkin tutunoloista kommentointia. Vuodet vierii, mutta aihe ei muutu.

 • avatar Venla

  Käsittämätöntä, että emme saa uimahallia Vammalaan! Miten soi voi olla täällä niin vaikeaa? Jos lasketaan kusannuksia, onko niissä otettu huomioon ne säästöt, jotka uimahallin käyttö tuottaa sairastamismenoissa? Entä muissa, hyvinvointiin liittyvissä kustannuksissa?

 • avatar Nimetön

  Pistäkääpäs arvon herrat Andersson, Satonen ja Lahti tuulemaan niin pian on uimahalli ja komia onkin

 • avatar Punkku

  Voidaan sitten pystyttää kolmen arvon herran patsas uimahallin edustalle.

 • avatar Nimetön

  Miks kyseisille herroille ollaan kateellisia? Kaikki em ovat saaneet paljon aikaan.

  • avatar Jo olisi aikakin

   Just joo ei kyllä voi kateudesta puhua vaan pallo pallo ja pallo!!!

 • avatar Pöö

  Kukaan ei todellakaan kadehdi ainakaan Anderssonnia ja Satosta, miksi kadehtisimme. Ylimielisiä narsisteja, omaan napaansa tuijottajia. Kai Satosellekin kaupunki kohta hommaa käädytkin kannettavaksi, saavat sitten molemmat ihailla itseään ja käätyjään peilistä.
  Nämä kaksi eivät olesaaneet tässä kaupungissa mitään hyvää aikaiseksi. Antti Lahti onkin sitten eri juttu, hän toimii ja tekee ja saa aikaiseksi. Jos Antti Lahti olisi tämän kaupungin johdossa eivät Sastamalan talousluvut olisi samalla kymmenmiljoonalla kuin ne nyt ovat -taitaa 70 miljoonaa euroa velkaa tulla jo kohta vastaan. Joskus piti 60 miljoonaa olla ehdoton yläraja velkamäärälle mutta se raja on paukkunut jo aikoja sitten! Antti Lahti saisi Sastamalan talouden kuntoon, nuo kaksi muuta eivät kykene muuhun kuin velan lisäämiseen. Jaa niin, jos Kiikoislaiset todella saadaan huijattua niin se noiden kahden aikaansaannosta taitaa olla. Sieltä sitten saadaan muutama miljoona Sastamalan kassaan.

 • avatar Nimetön

  Jopas oli täyttä potaskaa edellisen väitteet, et taida paljon asioita seurata. Satonen on toiminut eduskunnassa jo vuosia ja saanut paljon aikaan ja pitänyt tämän koko seutukunnan puolia. Eikä ole sählänny lööpeissä niinkuin monet muut poliitikot. Anderson puolestaan tekee hienoa työtä koulumaailmassa ja saanut siitä valtakunnallista tunnustusta myös. Että näin.
  Mitenkäs se onkaan….happamia sanoi kettu…..

 • avatar pikkupöö

  “Eikä ole sählänny lööpeissä niinkuin monet muut…” Just joo, kiinnosti ne tonttikaupat taannoin yleäkin. Kyllä sieltä vielä joku luuranko kaapista ulos pomppaa. Että näin.

 • avatar Nimetön

  Juu, joissa ei mitään hämärää ollut , kateellinen kaima taisi asialla olla…

 • avatar Nimetön

  Nyt jonkun täytyy vastata siihen missä liikuntavammaiset tai esteiset sen jälkeen ui!!! Tää keskustelu näyttää luisuvan hiukan pois asiayhteydestä jos tähänkin täytyy nyt vetää Lahti anderrson ja satonen!

 • avatar samu

  milläs uimahallissa voi äetsän kemiralaisia käydä ku henkilöstöpäällikkö ottaa vain ulkopaikkakuntalaisia sinne töihin?miksi nokialla asuva työntekijä kävisi äetsässä uimassa kun edenin kylpylä löytyy asuinpaikkakunnalta?

  p.s. henkilöstöpäällikköä kaikki fanittamaan!

 • avatar paikallinen

  jos uimahallin toiminta loppuu niin kaikki keikyäläiset ruvekkaa käymään huittisissa että saadaan kiikin uimahallin väki laskemaan tai pidetään mielen osoitus uimahallilta kemiran porteille että saadaan kemira ymmärtämään että uimahalli on tärkeä keikyäläisille. jos uimahalli loppuu pehulasta niin ainakin ruven käymään huittisissa uimassa.

Kommentointi ei ole käytössä.