Suvi saapui Alueviestin sivuille

Miltä Sastamala näyttää moottoripyörän selästä, entä miltä maistuu aito sastamalalainen sahti? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen 20. kesäkuuta ilmestyvästä Alueviestin aurinkoisesta Kesäviestistä. Lukupaketti tarjoaa myös monenlaisia menovinkkejä suven rientoihin.

Tässä muutamia poimintoja Kesäviestistä:

Unelmien piknik-koriin kuuluu lähiruoka

Kun huittislaiset Kimmo ja Milla Nikko lähtevät lastensa kanssa piknikille, he pakkaavat koriin kotipihan antimista tehtyjä herkkuja, kuten uusista perunoista valmistettua ruokaisaa salaattia, mansikoiden kyytipojaksi makusokerilla maustettua dippiä ja hauskoja leipätikkuja.

Wanhan Wpk:n kokkina tunnettu Kimmo Nikko jakaa Kesäviestissä ruokaohjeita, jotka sopivat koko perheen eväsretkiin ja maistuvat myös pienimmille.

Oskari, Iiris ja Ilona Nikko viihtyvät eväsretkellä.

Pirjo Turunen elää maalaisidylliään Kaltsilassa

Tie pienenee pienenemistään ennen kuin olen perillä WillePerkkiössä, laulajatar Pirjo Turusen kotona. Täällä, Kaltsilan sydämessä, kaupunkilaisen silmin keskellä ei mitään, Turunen on asunut jo kohta kahdeksan vuotta.

Hänen kotinsa ovat 1900-luvun alussa rakentaneet veljekset Ville ja Taavetti Perkiö. Taavetti isännöi taloa ja Ville kiersi maakunnassa tekemässä hevosille koivunjuurakoista länkiä. Villen, kuuluisan ”ränkimestarin” mukaan Pirjo on talonsa nimennytkin.

Haave maallemuutosta oli itänyt Tampereella lähes koko ikänsä asuneen laulajattaren mielessä jo pitkään. Turunen itse uskoo syyn olevan Eurajoella serkun luona vietetyissä lapsuuden kesissä. WillePerkkiöstä hän kuuli ensi kerran tamperelaisessa kenkäkaupassa. ”Asiakkaana ollut rouva kertoi, kuinka kesämökki pitäisi saada myydyksi. Samalla selvisi, että hänen naapurinsa se vasta isosta talosta yrittääkin eroon”, Pirjo muistelee. Lauseen kuultuaan Pirjo valpastui ja alkoi kysellä rouvalta, millaisesta talosta oikein mahtaa olla kyse.

Pirjo sai rouvalta omistajien puhelinnumeron, mutta ilman sitkeyttä talokaupat eivät syntyneet. Omistajapariskunta oli päättänyt haudata myyntiaikeensa, sillä talosta luopuminen tuntui haikealta. Pirjo piti päänsä ja halusi sinnikkäästi päästä edes katsomaan paikkaa.

Lopulta laulajatar löysi itsensä Kaltsilasta, keplottelemasta portin alta pihaan ja kurkistelemasta ikkunoista sisään. ”Mukana ollut ystäväni totesi heti, että tässä paikassa on valtavasti hyvää energiaa. Olen hiukan huuhaa-ihminen, joten ystävän sanat tavallaan sinetöivät päätökseni”, Turunen nauraa.

 

Pirjo Turunen elää Reijonsa kanssa maalaisidylliä Kaltsilan sydämessä.

 Ryynänen, Rönkkö ja aikamiespojat hauskuttavat Vesarannassa

Vesarannan kesäteatterissa nähdään jälleen viihdyttävä komedia, josta ei puutu farssinkaan piirteitä. Näytelmä peilailee osuvasti nykyaikaa pohtimalla vanhusten asemaa, irtisanomisia ja kuntien kehnoa taloudellista tilannetta.

Tarinassa Turenkon aikamiespojat ovat kovilla luvattuaan hoitaa jo ikääntynyttä entistä lastenhoitajaansa. Heitä hiillostavat myös Kunnanjohtaja Ryynänen ja hallituksen puheenjohtaja Rönkkö, jotka ovat päättäneet laittaa tuulemaan paremman kuntatalouden puolesta.

 

Paikallislehti Kostonviestin kesätoimittaja Auni Vääräniemi on tullut tekemään juttua siitä, miten aikamiespojat hoitavat rakkaudella entistä lastenhoitajaansa.