Entiselle yrittäjien puheenjohtajalle ehdollista ja liiketoimintakielto

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi entisen Vammalan Yrittäjien puheenjohtaja Samuli Suonpään vuoden ja seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänelle määrättiin viiden vuoden liiketoimintakielto. Tuomio tuli törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta. Tuomio annettiin tänään 10. joulukuuta.
Korvauksia oikeus määräsi Suonpään maksamaan 338 870 euroa yhteisvastuullisesti jutun päätekijän, Reijo Sakari Rieppon kanssa. Rieppo tuomittiin 4 vuodeksi vankeuteen ja seitsemän vuoden liiketoimintakieltoon muun muassa törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta. Suonpään saama tuomio ei liity päätekijän harjoittamaan kuittikauppaan.
Teot liittyvät Uudellamaalla tapahtuneeseen suuren talousrikosvyyhteen, jossa on harhautettu esimerkiksi verottajaa, jotta Rieppon hallitsema yritys ei joutuisi maksamaan muun muassa arvonlisäveroja oikeata määrää. Rieppon yrityksen kirjanpito oli vuosina 2010 ja 2011 Suonpään toimistolla.
“Minusta käräjäoikeuden antama tuomio on täysin väärä. Valitan päätöksestä hovioikeuteen”, toteaa Suonpää.

 • avatar Nimetön

  Eikös Suonpää jo ole eronnut luottamustoimistaan? Ja käsittääkseni hän ilmoitti, että ei ole käytettävissä mihinkään kunnan luottamustoimiin nyt vuoden alussa.

  Sinänsä jännä, että tuomiohan ei ole vielä lainvoimainen. Ja muissa ryhmissä kyllä pääsee luottamuspaikoille vaikka olisi tuomion saanutkin.

 • avatar Nimetön

  Aika kohtuuttomalta kuulostaa. Tosin en ole perehtynyt syytekirjelmään. Suonpää sanoo valittavansa tuomiosta.

 • avatar "Järki käteen"

  On helppo juttu liittyä tuomitsijoiden joukkoon ja niitä tuntuu riittävän. Tilitoimisto toimii niillä tiedoilla, jotka toimeksiantaja toimittaa kirjattavaksi. Tilinpitäjällä ei ole poliisivaltuuksia eikä kristallipalloa apunaan. Joten ollaan kaikessa rauhassa ja annetaan oikeudelle ja valituksille rauha. Lynkkausta edes median kautta ei ole Suomen laissa sallittu. Pidätteköhän te kaikki omista asioistanne yhtä tarkkaa huolta?

 • avatar "Järki käteen"

  Jatkan vielä. Onko oikeus ja kohtuus 5 vuoden liiketoimintakielto? Onko muuten kenellekään työntekijälle annettu 5 vuoden työhönmenookieltoa?

 • avatar Nimetön

  Enpä tätä asiaa tunne mutta yleisesti voisi todeta että Suomessa saa kovemman tuomion tämäntyyppisistä asioista kuin vaikkapa toisen henkeen tai terveyteen kohdistuvista rikoksista. Onko se oikein?

 • avatar Basbartö

  Täällä puolustetaan mahdollista rikollista. Jo on aikoihin eletty. Oikeus päättää ja syyllisten pitää saada kunnon tuomiot. Tosin siinä muutamien kanssa samoilla linjoilla, että henkirikoksien tuomiot pitää olla kovempia, kuin talousrikosten.

 • avatar Nimetön

  Tuskin näin kovaa tuomiota annetaan ilman vahvaa näyttöä uskoisin……..

 • avatar Nimetön

  Kokoomuslaisia ottaa nyt koville. Lisää resusseja siitä huolimatta talousrikollisuuden tutkintaan!

 • avatar Malttakaa odottaa

  Eikä yleisö VIELÄ tiedä ettei tässä ole kaikki…….

 • avatar Ikäloppu

  ei hätiä mitiä, hätään rientää paikallisen kokoomuksen terävin kärki ennen pitkää ja sanoo: “ei tämä vaikuta mitenkään kyseisen henkilön uskottavuuteen tai muuhunkaan kelpoisuuteen luottamustoimissa”…niinhän kävi taannoinkin takavuosina erään P-asiassa L-tuomion saaneen henkilön kanssa!! Kaikki kunnia Sinulle Samuli, olet tehnyt yrittäjäjärjestön eteen tosi hyvää työtä!! Olit näkyvillä, loit hyvää imagoa yrittäjistä, ja ennen kaikkea, sana oli hallussa… jopa liiankin hyvin, taisi mennä touhu jopa ohi oman busineksen…uskottavuutesi taisi kaatua pitkään tukkaan! … laitetaan hattu kiertämään yrittäjissä että saadaa edes se asia kuntoon! Yrittäjät: Laitetaan piikki auki vaikka Studio Tiiuun että saadaan Samulin tukka pysymään lyhyenä ja parran trimmaus kaupan päälle!!! Kuka lähtee mukaan???

 • avatar Nimetön

  Kohtuuton tuntuu tuomio olevan. Kannattaa huomata, että tilitoimisto hoitaa yleensä asiakasyrityksen kuittien kirjaamisen ja kirjanpidon. On turha väittää, että siinä ehtii tai pystyy tutkimaan jokaisen tositteen oikeellisuuden.
  Henkilö, joka ajaa kännissä autolla toisen kuoliaaksi, saa Suomessa pienemmän tuomion ja pääsee vähemmällä korvaussummalla.

 • avatar Nimetön

  Taas on punakapinallisten teloitusryhmät liikkeellä niin kuin Liekoveden jäällä aikoinaan kun maatalojen isäntiä ammuttiin, ennen kuin saatiin koko Vammalan kauppala poltettua.

 • avatar Mauri Tuominen

  On harvinaisen kovaa tekstiä tällä sivulla. Ollaan oikeusvaltiossa, ja annetaan oikeuslaitoksen tehdä rauhassa työnsä. Ei asia parane tämän sivun vihapuheilla, vaan niillä lietsotaan lisää vahinkoa ja eripuraa ihmisten kesken.

  • avatar Nimetön

   Mauri puhuu asiaa ja oikeuskäsittely näyttää jatkuvan sillä Suonpää valittaa tuomiosta. Lyötyä on helppo lyödä. Monilta ihmisiltä tuntuu joulumieli olevan kadoksissa.

 • avatar yks vaan

  En asiaa enkä henkilöä sen paremmin tunne, mutta saattaa olla että Suonpää on ylimielisillä käytöksellään ja hyökkäävillä kirjoituksillaan ihan itse aiheuttanut tämän lynkkausmielialan. Sitä saa mitä tilaa.

 • avatar Sääliäkö pitäisi?

  Samainen kaveri on lyönyt toisten puolueiden kannattajia suurella kynällä. On Fbssä arvosteltu poliisin kommentteja, mitkä on annettu f to f haastattelussa, missä harkinta-aika suht lyhyt. No syy siihenkin arvosteluun taitaa olla nyt ymmärrettävissä. Kaikki mikä sotii omaa ideologiaa vastaan on pahasta. Siinä sitä ymmärrystä.

  Tottakai S valittaa sillä tuomio tulee kenties alenemaan. Turhaa kuitenkin on väittää että suomen oikeuslaitos antaisi tuomioita kevein perustein. Sen verran on salissa tullut istuttua että tiedän.

  Ei tarvitse lyötyä lyödä, niinpä. Mauri, mahtaakohan oikeuslaitos mennä totaalisen sekaisin näistä kirjoitteluista? Ei tarvitse vastata. Rehellisyyden epäileminen on pahasta mutta puolustaa saa niinpaljon kun ehtii? Ei tarvitse vastata tähänkään.

  Jos on syyllistynyt ym. rikoksiin niin toivottavasti tulee sellainen tuomio että tuntuu. Jos ei näyttöä ole ylempien oikeusasteiden harkinnassa niin sitten ei. Perhe on varmasti kovilla joten heille toivotan jaksamista!

  • avatar Nimetön

   Mistä lyömisestä ja mistä kommenteista puhut? Melkoinen fani taidat olla, jos muistat ulkoa Suonpään kirjoituksia noin hyvin.

   • avatar Sääliäkö pitäisi?

    Tätä juuri tarkoitin. Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. En lähde tuohon fanitus asiaan millään lailla todeten kuitenkin että ihmeellistä olisi jos tuoreita asioita muista. Vaaleista on kuitenkin suht vähän aikaa. Taitaa muisti jollakin olla yllättävän lyhyt tai erittäin valikoiva.

    Edelleen totean että kaveri on jo saanut tuomion. Puolustaa siis vain saisi mutta muu ei olekaan sallittu. Se on heti takanapäin puhumista. Samanlailla te puoluetoverit (ilmeisesti) puhutte takana mutta kaverinne puolesta. Omahyväistä kotiinpäinvetämistä. Yrittäkää itse ottaa neutraali kanta asiaan toisia tuomitsematta!

   • avatar Sääliäkö pitäisi?

    Jätän asiasta kommentoinnit tähän. Etenkin kun olen jäävi, täysin puoluepolitiikan ulkopuolella eikä Samuli ole ystäväni eikä minulla myöskään ole mitään häntä vastaan. Härkää sarvista, miestä teoista!

    Mukavaa joulun aikaa!

 • avatar Nimetön

  Komenteihin varmasti vaikuttaa sekin, että Suonpää on toiminut eräänlaisena oppimestarina, niille jotka ovat olleet asioista eri mieltä kuin kokoomuslaiset.
  Kun sellaisen roolin ottaa, niin pitää itsellä olla puhtaat jauhot pussissa.
  Silti tuomitseminen ei kuulu tänne, vaan lakitupaan.

 • avatar Nimetön

  Niin, onhan se ihan kauheaa kun jollakulla on ollut omiakin mielipiteitä. Eivät sovi tähän kylään sellaiset.

Kommentointi ei ole käytössä.