Sastamala sai ytimekkään strategian

Strategiaan piirretyn hyvän elämän talon kattorakenteisiin on kirjattu Sastamalan visio olla strategiakauden päättyessä edelläkävijä ja osaava uudistaja.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Sastamalan kaupunkikonsernin uuden strategian yksimielisesti.

Strategia on tiivistetty muutamaan sivuun, joista viimeinen on yhteenvetoa. Yhtenä lähtökohtana asiakirjan laadinnassa olikin saattaa se ytimekkääseen muotoon.

Perussuomalaisten Pentti Haapahuhta kaipasi strategiasta vieläkin tiiviimpää. ”Pitäisi olla pikkaisen lyhyempi”, Haapahuhta sanoi ja viittasi myös korulauseisiin. Keskustan Olavi Vinha kiitti, että strategia oli saatu sopivaan kokoon. ”Tämän jaksaa kuntalainenkin lukea”, Vinha totesi. Sosialidemokraattien Tarja Pietilä kiitti laajasta valmistelusta ja muistutti, että jatkosta on huolehdittava. ”Jatko on turvattava, jotta strategia saadaan käytännön arkeen kuntalaisille ja työyhteisöihin. Erinomaisesti valmisteltu”, Pietilä sanoi.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi strategian yksimielisesti.

SASTAMALAN KAUPUNKIKONSERNIN STRATEGIA (Pdf-tiedosto)

6 vastausta artikkeliin “Sastamala sai ytimekkään strategian”

 1. Nimetön

  Strategiassa ei liene mitään vikaa, mutta ovatko valtuutetut valmiita toteuttamaan sitä.
  Aiemmin on valtuustosta aina löytynyt kovia kehityksen jarruhenkilöitä, pelkäämpä pahoin niin käyvän nytkin ja oletan paperin jäävän pelkäksi toiveiden tynnyriksi.

 2. Nimetön

  Älkää ny herrantähden tiivistäkö sitä liikaa, ettei tule hometalo…

 3. Nimetön

  Osaako kukaan sanoa paljonko tämä strategia tuli maksamaan? Kaksi konsulttia oli töissä monta kuukautta, virkamiehet valmistelivat, luottamushenkilöt istuivat monissa seminaareissa ja koko valtuusto kuljetettiin Helsinkiin pariksi päiväksi strategiaa valmistelemaan. Montako kymmentä tuhatta tähänkin meni rahaa..?

 4. Nimetön

  Millä mittarilla seurataan strategian toteutumista vaikkapa elämänhallinnan edistämisessä?

  • Nimetön

   No josko otettaisiin joka neljännes seurantaan miten uljaasti strategia puree uusien veronmaksajien kilpaa juoksiessa Sastamalaan asumaan.