Huittislainen Anne Bland ehdolle Euroopan parlamenttiin

Vihreät on nimennyt varapuheenjohtajan ja Maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtajan Anne Blandin puolueen eurovaaliehdokkaaksi. Asiasta kertoi ensimmäiseksi Maaseudun Tulevaisuus.

Bland on kotoisin Varkaudesta ja asuu nykyään Huittisten Vampulassa, Rutavan Perhosrinteessä. Hän lähtee eurovaaleihin innostuneena, mutta haluaa nostaa kampanjassaan esiin EU:n tuomien hyötyjen lisäksi myös rakentavaa kritiikkiä.
”Ihmiset, pääoma ja tuotteet liikkuvat hienosti yli rajojen, mutta maanosaamme on syntynyt epäreiluuden henkeä. Myös epäkohdista pitää uskaltaa puhua”, Bland sanoo.
”EU-maiden kansalaisista tuntuu, että EU pelastaa vain pankkiireja ja korruptoituneita poliitikkoja, kun samaan aikaan entisen itäblokin maissa nähdään nälkää ja Etelä-Euroopassa massatyöttömyys kasvaa. Se ei ole oikein, niin kuin ei sekään, että Suomessa lähipalvelujen ja lähiruoan tuottajat ajetaan suurten ja ylikansallisten yritysten edeltä konkurssiin.”

Ranskassa ja Britanniassakin pitkään asunut Bland kokee, että rajojen yli tapahtuvaa yhteistyötä tarvitaan esimerkiksi ilmastonmuutoksen kaltaisten haasteiden takia. Hän myös muistuttaa, että EU perustettiin toisen maailmansodan jälkeen turvaamaan rauhaa ja on onnistunut siinä hyvin. Bland näkee Suomen myös hyötyneen EU:n jäsenyydestä.
Blandin EU:n korjaussuunnitelmaan kuuluu byrokratian vähentämisen ja rakenteiden demokratisoinnin lisäksi EU:n talouspolitiikan muuttaminen ympäristöllisesti ja sosiaalisesti reilummaksi ja kestävämmäksi.
” Hyvinvointia ja vaurautta pitää kyetä luomaan planeetan resurssien puitteissa ja epäoikeudenmukaisuutta vähentäen myös globaalilla tasolla. Lisäksi olisin valmis keskustelemaan siitä, olisiko järkevää palauttaa jotain valtaa EU:sta jäsenmaiden vastuulle”, hän toteaa.
”Itselleni läheisiä kampanjateemoja tulevat olemaan ainakin turvallinen ruoka ja yhteiskunnallinen yrittäjyys, mutta näen myös koulutuspolitiikan merkityksen kestävän kehityksen perustana tärkeänä”, Bland linjaa.

Anne Bland työskentelee yhteiskunnallisten yritysten asiantuntijana perheyrityksessä yhdessä englantilaisen puolisonsa kanssa. Kaksikulttuuriseen perheeseen kuuluu kolme lasta ja koira.

Anne Bland kertoo, että hänelle läheisiä kampanjateemoja tulevat olemaan ainakin turvallinen ruoka ja yhteiskunnallinen yrittäjyys.

5 vastausta artikkeliin “Huittislainen Anne Bland ehdolle Euroopan parlamenttiin”

 1. naisimmeinen vampulasta

  Onnea Anne kamppailuun. Sinun kokemuksellasi lunastat varmasti paikkasi.

 2. Nimetön

  Marginaalipuolue jonka eräs jo istuvista edustajista on tullut erittäin kalliiksi Suomen teollisuudelle, ei kiitos.

  • Nimetön

   No Anne onkin vähän eri maata kuin tarkoittamasi hlö…näkihän sen jo susikeskustelussakin että ei oo mikään viherhörhö!

 3. Nimetön

  Aika huonot mahdollisuudet voi olla europarlamenttiin, jos ei pääse edes Huittisten kunnanvaltuustoon.

  • vertailija

   Väittäisin että hyvät mahdollisuudet koska ei päässyt Huittisten valtuustoon. Se vain antaa uskoa muun Suomen äänestäjille ehdokkaan pätevyydestä.
   Ehkä Huittisiinkin joskus sivistys leviää.