Vieraskynä: Ilon ja intohimon superviikonloppu Sastamalassa

Sastamalassa vietetään todellista superviikonloppua 26.-28.6. Samana viikonloppuna järjestetään Vanhan kirjallisuuden päivät, valtakunnallinen Evankeliumijuhla sekä Kiikoisten Purpurit ja käyntiin pyörähtää myös Suodenniemi-viikko. Näihin tapahtumiin odotetaan yli 30 000 kävijää. Eikä tapahtumat tähän jää, vaan heinäkuun puolivälissä Sastamala Greogiana tarjoaa huikeita musiikkielämyksiä Rautaveden kulttuurimaisemassa ja monet pienemmät tapahtumat ympäri laajaa Sastamalaa saavat niin kuntalaiset kuin vierailijat liikkeelle. Sastamala onkin todellinen tapahtumien kaupunki!
Vanhan kirjallisuuden päiviä vietetään Sylvään koulun ympäristössä jo 31. kerran. Nyt päivien teemana on intohimo. Teema on laaja ja meistä jokainen voi käsitellä teemaa eri tavalla. On erittäin mielenkiintoista kuulla, miten kyseistä teemaa käsittelee juhlapuhuja, taiteilijaprofessori Jorma Uotinen tai vaikka kirjailija Anna-Leena Härkönen. Joka tapauksessa intohimoiset bibliofiilit ja maltillisemmatkin kirjanystävät saavat jälleen nauttia tasokkaasta ohjelmasta ja notkuvista kirjapöydistä ja kirjateltan herkuista.
Valtakunnallinen Evankeliumijuhla on todellinen yhteisöllinen voimannäyte. Se on perheiden juhla, jossa hengellinen sanoma ja mukava yhdessä olo yhdistetään hyvin mutkattomasti yhteen. Päivien ohjelmaa silmäillessä tulee tunne, että tapahtuman järjestäjät ovat intohimoisesti tehneet työtä tämän eteen. Kannustankin kaikkia pistäytymään Evankeliumijuhlassa, ohjelma on pysähdyttävän monipuolinen.
Intohimoa ja tarmoa löytyy myös pienempien tapahtumien järjestäjiltä. Kiikoisten Purpurit järjestetään jo 46. kertaa. Tapahtuma on perinteinen, mutta sen järjestäjät ovat aina osanneet sopeutua muuttuvaan maailmaan. Lisäksi ympäristö, jossa tapahtumaa vietetään, tukee omalta osaltaan tämän ainutlaatuisen musiikki- ja tanssitapahtuman olemassaoloa.
Mikään näistä tapahtumista ei olisi mahdollinen ilman sitoutuneita ja osaavia tekijöitä ja talkoolaisia. Sastamalan kaupungin puolesta haluan kiittää kaikkia eri tapahtumien eteen työtä tehneitä. Toivotan samalla jokaisen kaupungin asukkaan ja vierailijan tervetulleeksi kaikkiin tapahtumiin. Nautitaan yhdessä Sastamalan monipuolisesta tarjonnasta!
Tunnelmallisia ja leppoisia kesäpäiviä!
Kirjoittaja on Sastamalan kaupunginjohtaja.