Ajankohtaista, Artikkelittoimitus

Joka iikan harrastus

Joka iikan harrastus

Taina Harjula, Katriina Purola ja Riikka Tuomola hakeutuivat Lakeside Golfin avointen ovien päivään, kun alkeisopetus oli ilmaista.
Taina Harjula, Katriina Purola ja Riikka Tuomola hakeutuivat Lakeside Golfin avointen ovien päivään, kun alkeisopetus oli ilmaista.

Lakeside Golfin toimitusjohtaja Johanna Mäkelä ei pidä golfharrastusta kalliina mutta varoittaa sen olevan syöppö.

”Kun innostuu, haluaa viheriölle mahdollisimman monena päivänä viikossa. Itse peliin ja sen ympyröihin pääsee kiinni pikku hiljaa. Hinnoittelu perustuu etukäteisvarauksiin ja kellonaikoihin. 18-reiän kentän pelaaminen maksaa maksimissaan 58 euroa ja minimissään muutaman euron.”
”Golf ei kuitenkaan ole laji tyyliin ‘lenkkarit jalkaan ja lenkille’. Kun aloittelija hurahtaa tähän, niin suosittelen vähintään peruskurssin käymistä.”

Peruskurssi käsittää 7 opetustuntia kolmen illan aikana. Sen suorittaminen tähtää Green Cardiin.

”Sitä voi verrata auton ajokorttiin. Kun tiedät lajin luonteen ja perehdyt sääntöihin, eteneminen viheriöllä on helpompaa ja mielekkäämpää.”

”Golfiin liitettävä etiketti saattaa tuntua kankelta, mutta kiteytettynä se tarkoittaa yksinkertaisesti kanssapelaajien kunnioittamista ja huomioimista niin käytöksessä kuin pukeutumisessakin. Golf on liikuntaa luonnonmukaisessa ympäristössä. Se on vuorovaikutusta kavereiden kanssa ja edistää terveyttä rinta rinnan eri sukupolvien kesken.”

Karkun ihmeitä on, että alueella sijaitsee kaksi Sastamalan kaupungin kokoon nähden isoa kausiliikunta-alan toimijaa. Kun golfkausi loppuu, Ellivuori Ski Center aloittaa sesonkinsa.

Avointen ovien päivinä talo tarjoaa mailat...
Avointen ovien päivinä talo tarjoaa mailat…
…palloja saa lunastaa haluamansa määrän automaatista.
…palloja saa lunastaa haluamansa määrän automaatista.
Karkkulainen Johanna Mäkelä on luotsannut Lakeside Golfia 5,5 vuotta. Ensimmäisen kerran hän tuli paikkaan jo lukioaikanaan.
Karkkulainen Johanna Mäkelä on luotsannut Lakeside Golfia 5,5 vuotta. Ensimmäisen kerran hän tuli paikkaan jo lukioaikanaan.
Lakesidessa on 2 täysmittaista 18-reikäistä golfkenttää. Järvenranta perustettiin vuonna 1992 aluksi 6-reikäiseksi. Pirunpelto perustettiin vuonna 2005. Yksi täyskierros kestää nelisen tuntia, ja matkaa taittuu 10 kilometriä. Reiteillä pomppivat pallot mutta niin ikään jänikset ja sorsanpoikaset. Mustikka-aikaan monilla on bägissä roikkumassa keruuastia marjoille.
Lakesidessa on 2 täysmittaista 18-reikäistä golfkenttää. Järvenranta perustettiin vuonna 1992 aluksi 6-reikäiseksi. Pirunpelto perustettiin vuonna 2005. Yksi täyskierros kestää nelisen tuntia, ja matkaa taittuu 10 kilometriä. Reiteillä pomppivat pallot mutta niin ikään jänikset ja sorsanpoikaset. Mustikka-aikaan monilla on bägissä roikkumassa keruuastia marjoille.

Lue koko juttu Alueviestistä 6.7.

 • avatar Nimetön

  Nimimerkki epätietoinen tyttö maalta kysyy, että eikö se oo pääasia, että pallo osuu koloon olipa jalassa minkäpituiset housut tahansa??? Ja jos on maksanu tästä huvista?

  • avatar Nimetön

   Nimimerkki ‘Määrätietoinen poika’ maalta kysyy, että eikö se oo pääasia, että ‘pallo’ osuu ‘koloon’ silloin kun jalassa ei ole housuja ollenkaan.

 • avatar Nimetön

  Totta! Karkussa on ilo pelata ja golf on ainakin omaa elämänlaatuani parantanut huimasti. nimimerkillä kaksi v sitten hurahtanut

  • avatar Nimetön

   Golf on mukava harrastus,joskin vie lopulta paljon aikaa. Kun kolmisen tuntia kävelee raittiissa ulkoilmassa, ei se ainakaa kuntoa laske. Itsekin pelailin muutaman vuoden, mutta rahapula lopetti harrastuksen. Golf ei ole joka iikan harrastus, se on pätkätyöläiselle tai työttömälle liian kallista.

   • avatar Itsekin pee-aa

    Tuosta uskallan olla eri mieltä. Valintakysymyksiä aina tietenkin. Harvassa paikassa suhtaudutaan yhtä joustavasti osamaksuihin ja vaihtoehtojakin ymmärtääkseni löytyy. Ei ehkä kannattaisi vielä luopua mukavasta harrastuksesta? Itsekin työtön ja golf tuonut paljon sisältöä päiviin.

   • avatar Nimetön

    Ei se ole valintakysymys. Ruoka, asuminen ja lasten tarpeet menevät edelle. Aika moni entinen golffari on nykyään runsaan viidensadan kuukausittaisella työmarkkinatuella. Osamaksulla golfia? Ei, se olisi viihoviimeinen tapa velkaantua.

 • avatar Nimetön

  Itseäni taas ärsyttää suunnattomasti kyseiseen lajiin liittyvä etikettien viidakko

  • avatar Ruutuhousu

   Vai etikettien viidakko, heh! En paljon rennompaa harrastusta tiedä, kun olen lajiin tutustunut. Suosittelen!

 • avatar Kysyn vain

  Puuhastelen mieluimmin kukkien ja kasvimaan parissa, siinä mieli lepää.

 • avatar Nimetön

  Golf on juppien ja pyrkyreiden harrastus. Ainakaan urheilun kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

  • avatar Nimetön

   Ei kai siinä mitään pahaa ole, että yrittää päästä eteenpäin ja ylöspäin elämässään? Golf on viattomimmasta päästä harrastus, jolla voi luoda verkostoa itselleen. Urheilua se on siinä kuin ammunta ja pesäpallokin, vaatii lihasten hallintaa ja hyvää koordinaatiota. Sen lisäksi pitää vielä kävelläkin, joskus yli kymmenen kilometriäkin.
   Liian kallista se kuitenkin on minulle. En pysty maksamaan kerhon jäsenmaksuja enkä väylämaksuja, korkeintaan kykenen lyömään harjoitusrangella parin euron korillisen palloja verkkoon ja se ei kauan kiinnosta. Vaikka golf on minulta tavoittamattomissa, ei parempiosaisten harrastus siltii ole minulta pois. Onpahan monta tuntia viikossa enemmän aikaa perheelle.

 • avatar Nimetön

  Golf on kallis harrastus. Kuinka kallista ? Sitä en tiedä, mutta eräs lääkäri sanoi, ettei hänellä olisi siihen varaa. Jos joku tietää mitä ko. harrastus tulee maksamaan niin olisi mukava tietää sekin ?

Kommentointi ei ole käytössä.

css.php