Mozartin Requiem soi Tyrvään kirkossa

Anu Mattila odottaa jännityksellä sunnuntain konserttia. Mozartin Requiem soi Tyrvään kirkossa 47-jäsenisen orkesterin, 70 kuorolaisen ja neljän solistin voimin.
Anu Mattila odottaa jännityksellä sunnuntain konserttia. Mozartin Requiem soi Tyrvään kirkossa 47-jäsenisen orkesterin, 70 kuorolaisen ja neljän solistin voimin.

Sastamalassa saadaan tulevana sunnuntaina kuulla yksi klassisen musiikin helmistä, Mozartin Requiem d-molli.

Sastamalan seurakunnan kanttori Anu Mattila on syystäkin innoissaan. Hän kuvailee produktiota kanttorin uransa suurimmaksi hankkeeksi, ovathan mukana Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri ja Tampereen yliopiston laulajat -kuoro.

Esityksen solisteina kuullaan Katariina Heikkilää (altto), Heikki Hattusta (tenori), Kristjan Moisnikia (basso), ja on mukana ripaus paikallisväriäkin, sillä Mattila hoitaa itse sopraanon tonttia. Konsertin kapellimestarina toimii Kimmo Tullila, ja kuoroa johtaa Päivi Liimola.

“Requem sopii pyhäinpäivän teemaan. Se on sielunmessu, jossa liikutaan äärirajoilla. Siinä on todella kauniita rukousosia, ja välillä helvetin tulet roihuavat. Tunneskaalaa löytyy laidasta laitaan”, Mattila kuvailee.

Omaa esiintymistään tärkeämpänä Mattila pitää mahdollisuutta tuoda klassisen musiikin perusteos Sastamalaan.

“Olisi hienoa, jos klassikkoja kuultaisiin täällä enemmänkin. Seuraavaksi voisi olla Vivaldin vuoro.”

Mozartin viimeinen on hintava hanke

W. A. Mozartin säveltäjäuran viimeiseksi teokseksi jäänyt Requiem on yksi musiikinhistorian suuria mysteerejä. Kuolemansairas Mozart kirjoitti sävellystä kirjaimellisesti viimeisillä voimillaan – hän menehtyi ennen kuin teos valmistui. Franz Süssmayr täydensi teoksen myöhemmin kokonaisuudeksi, jonka tunnemme nyt.

Mattilan mukaan Requemin kaltaisten produktioden kustannukset voivat olla 10 000 euron luokkaa. Konsertti soi ensin Tampereen tuomiokirkossa, minkä vuoksi se oli mahdollistaa toteuttaa huomattavasti huokeampaan hintaan Sastamalassa. Tyrvään kirkossa järjestettävän konsertin hintalappu liikkuu silti usean tuhannen euron kieppeillä.

“Seurakunnan konserttibudjetti on tietysti rajallinen, ja tapahtumia pitää voida järjestää useampi vuodessa. Siksi Sastamalan kaupungin kulttuuritoimen ja paikallisen yrityksen, Frestemsin, osallistuminen olikin tämän hankkeen toteutumisen edellytys.”

Requem kajahtaa Tyrvään kirkossa 6. marraskuuta kello 18 alkaen. Ovet aukeavat tuntia aiemmin. Käsiohjelman voi ostaa ennakkoon myös Tyrvään Kirjakaupasta. Konserttiin on vapaa pääsy.

  • avatar Muusikko

    Mahtavaa että alueellamme on näin hienoja konsertteja tarjolla. Toivottavasti paikallisväki lähtee sankoin joukoin kannattamaan ja kuuntelemaan.

Kommentointi ei ole käytössä.