Euron puhelimet tulleet kalliiksi

Lounais-Suomen poliisi on kirjannut rikosilmoituksia, jotka liittyvät netissä eurolla kaupiteltuihin kännyköihin. Luottokortilla maksetut puhelimet ovat jääneet saamatta, mutta luottotililtä on tehty jatkuvasti veloituksia.

Tapauksissa asianomistajat ovat tilanneet ulkomaisesta nettikaupasta matkapuhelimen yhdellä eurolla. Maksu on suoritettu luottokortilla. Puhelinta ei ole koskaan toimitettu.

Maksutapahtuman jälkeen asianomistajat ovat todenneet, että heidän luottotileiltään on tapahtunut useiden kymmenien eurojen veloituksia toistuvasti. He eivät ole itse tehneet kyseisiä ostoksia. Tiliselvittelyissä on tullut ilmi, että maksutapahtumat ovat välittyneet ulkomaisille maksunsaajille. Veloittaja on ollut sama ulkomainen taho kuin euron puhelimen myyjä.

Poliisi kehottaa käyttämään tarkkaa harkintaa liian halvoilta kuulostavissa ulkomaisissa nettiostoksissa. Näissä tapauksissa viraonomaisilla on harvoin edellytyksiä tutkinnan hoitamiseksi Suomesta.

”Uusia euron puhelimia ei ole”, Lounais-Suomen poliisi muistuttaa.

5 vastausta artikkeliin “Euron puhelimet tulleet kalliiksi”

 1. Nimetön

  Tämä on hyvä opetus ahneille. Euron pihviä ei ole!

 2. Älä tilaa sikaa säkissä

  Niinpä niin. Minullekin näitä mainoksia tulee milloin mistäkin tuotteesta (puhelimista, kauppojen lahjakorteista, yms.) jotka tosiaan luvataan lähettää, kun maksan euron lähetyskuluja. Mutta hyvät ihmiset lukekaa se alla oleva teksti myös ennen kuin laitatte luottokorttinne laulamaan. Jokaisessa näissä mainossähköposteissa tai puhelinviesteissä kerrotaan tämä tapa. Eli sitoudut johonkin netti tai pilvipalveluun 3-5 päiväksi tällä eurolla ja sen jälkeen kuukausiveloitus tapahtuu luottokorttitililtäsi automaattisesti niin kauan kuin itse irtisanot sopimuksen. Kuukausimaksu vaihtelee 49 – 95 euroon kk. Summa on siis sellainen, ettet välttämättä huomaa sitä heti, koska tuon suuruisia luottokorttiostoja tulee muutenkin. Irtisanominen näiltä sivuilta kyllä onnistuu, kun lähettää sinne aktiivisesti sähköpostia ja vaatii saada niihin vastauksen. Mutta suurinosa näistä sivuistoista vaatii englannin kielisen viestittelyn.
  Joten lukaiskaa koko posti ei vain sitä euron hyväksymiskohtaa. Ja monestihan siellä on maksun saaja maana Malta tai muu vastaava, joten pitäisi siinäkin kohdin hälytyskellojen soida. Tämä olkoon teille nyt päivän saarnana aiheesta.

 3. Nimetön

  Näiden puhelinmyyjien kanssa saa myös olla tarkkana. Tosin viime aikoina olen huomannut, että on olemassa myös asiallista toimintaa. Sain jopa rahat takaisin, kun en ollut tilannut ko. tuotetta.

 4. Nimetön

  Vastasin myös euron puhelimen tarjoukseen, joka tuli sähköpostissa. Puhelimen arvo oli monta sataa euroa. Välittömästi tuli uusi tarjous, jossa tarjottiin Ikean eri tuotteita euron hintaan ja kun jatkoin tilaamista niin tuli kysymyksiä pankkitilin numeroista. Tässä vaiheessa lopetin tilauksen kesken. Kun tytär tuli seuraavan kerran käymään niin pyysin häntä irtisanomaan sopimuksen, joka olisi veroittanut tililtä kymmeniä euroja joka kuukausi. Luin vasta sopimuksen tilauksen jälkeen. Onneksi oli osoite jonne voi tehdä sopimuksen irtisanomisen. Irtasomiskaavake oli englanninkielinen. Kokeilu tuli maksamaan onneksi vain yhden euron. Puhelinta ei koskaan tullut.

  • gthdfgdzf

   luin vasta sopimuksen tilauksen jälkeen,,,,,,,,,,,,ei hyvää päivää,tuu tekeen munki kans kauppoja.