Kuntalaisaloite ryydittää taistelua Kiikan vanhainkodista

Taina Siuko (vas.), Maija Virtanen ja Raija Mäkitalo laittavat papereita ojennukseen ennen kaupunginjohtajan tapaamista.

Vaikka Sastamalan kaupunginvaltuusto on useamman kerran käsitellyt Kiikan vanhainkotia ja päättänyt, että sitä ei peruskorjata tehostetun palveluasumisen yksiköksi, niin kuntalaiset ovat eri mieltä. Torstaina kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergille luovutettiin 550 Sastamalassa äänioikeutetun henkilön allekirjoittama kuntalaisaloite vanhainkodin jatkumisen puolesta.

”Aloite lähtee käsittelyyn. Tämä ei ole uusi asia, joten se varmasti voidaan valmistella nopeasti. Eli on mahdollista, että vielä tämä kaupunginvaltuusto saa asian käsittelyynsä”, totesi Malmberg.

Aloitteella tähdätään siihen että kaupunki saneeraa vanhainkodin tehostetun palveluasumisen yksiköksi, jotta toiminta voi jatkua.

”Vanhainkodin saneeraustarpeesta on tehty kattava kustannuslaskelma ja arvio siitä, että toiminta monipaikkaisena jatkuu korjausten jälkeen. Laitoshoitoa tarvitsevien vanhusten määrä kasvaa koko ajan. Kiikan vanhainkoti on ihanteellinen paikka helpottamaan tilannetta”, muistutti Maija Virtanen, joka oli yksi aloitteen luovuttajista.

Kaupunginjohtaja Malmberg huomautti, että kaupunki jatkaisi toimintaa Kiikassa, jos sote- ja maakuntauudistus eivät muuttaisi tilannetta vuoden 2019 alussa.

”Sen jälkeen maakunta päättää, missä ja kuka tuottaa palvelut. Maakunnan on sitouduttava kolmen vuoden vuokraukseen nykyisten sote-rakennusten osalta. Eli investointien osalta olemme vaikeassa tilanteessa.”

Nykyinen kaupunginvaltuusto kokoontuu vielä kahdesti, maaliskuussa ja toukokuussa. Uuden valtuuston toimikausi alkaa kesäkuun alussa.

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg antaa aloitteen kirjaamoon palvelusihteeri Kati Koppaselle.

11 vastausta artikkeliin “Kuntalaisaloite ryydittää taistelua Kiikan vanhainkodista”

 1. Nimetön

  Tässä ollaan oikeella asialla, miks pitää sellanen yksikkö jossa ihmiset ois omaisiaan lähellä?

 2. Nimetön

  Jos Kiikan vanhainkoti saneerataan, niin onko varmaa, että sotemullistuksen jälkeen maakunta käyttää sitä? Sama koskee muitakin soten piiriin kuuluvia laitoksia, kuten terveysasemat. Monta hyväkuntoista rakennusta jää tyhjilleen kaupungin riesaksi.

  • KR Koski

   Älä pelkää, että saneerattu vanhainkoti jäsi kaupungin riesaksi. Kyllä yksityiset (veroparatiisi) hoivapalveluyritykset ovat kilvan ostamassa valmiita hoitolaitoksia soten tullessa voimaan.

 3. Nimetön

  Ei ole mitään järkeä lopettaa Kiikan vanhainkotia! Eikä Vammalan sairaalaa! Joku tolkku nyt asioihin ja äkkiä! Kiikan vanhainkoti on hyvä paikka avun tarpeessa oleville vanhuksille ja siellä on ihana henkilökunta! Työntekijöille kiitokset ja pahoittelut tyhmien päättäjien puolesta! Ehkä päättäjät vielä viisastuvat, ainakin Malmberg näyttää hieman ymmärtävän puolustajien hätää…

 4. Nimetön

  Se on semmosta, meitin tämmästen, eliitin käskyttämien…

 5. Nimetön

  Vanhainkodin lopettajat eivät raukat tiedä miten kovasta asiasta on kyse.
  Silmänne aukeavat karulla tavalla, kun joudutte tekemisiin omaisenne hoivan kanssa.
  Jokainen hoivapaikka, kehnompikin, on tänä päivänä kultaakin arvokkaampi.

  Hoivapaikkaa jonottavan omainen.

 6. Nimetön

  Mikäli sitä vielä aiotaan kunnostaa, tehkää se pian. Ei ne huoneet siellä oikeasti ole nykypäivää.Ja kun rouvat johtajat kertovat, että kaikille vanhainkodin asukkaille löytyy uudet paikat ja lisäksi muille jonossa oleville, niin ihmettelen miksi asukkaita ei sitten siirretä niihin.Ja jono lyhene. Ikävä tosiasia tälläisissä asioissa on myös se miten se vaikuttaa henkilökuntaan jota pidetään löyhässä hirressä. Ei ainakaan työmotivaatio nouse.Asialle toivon nopeaa päätöstä ja elämässä eteenpäin.

 7. Siru

  Hyvät kaupungin asioista päättävät. Missä on se innovatiivinen Vammala? Jäikö Sastamalan jalkoihin? Hoitajat saivat aikanaan hyvän tai ainakin kalliin koulutuksen, kiitos siitä. Toivon, että käytätte sydäntänne tehdessänne päätöksiä, jotka vaikuttavat kaikkein pienimpiin, tarkoitan ihmisiin, jotka eivät voi pitää puoliaan. Ei raha saa olla kaiken mittari, ymmärrän järkevän talouden hoidon. Sastamala on kaunis kaupunki, myös syrjäseudulla on samanarvoisia asukkaita. Iloista kevään odotusta ja muistakaa ihmiselle on annettu vapaa tahto, se on ikiaikojen viisaus käyttäkäämme sitä oikein lähimmäisiämme kohtaan.

 8. Nimetön

  Tämän päivän vanhukset ovat (vielä) niitä, jotka tyytyvät vaatimattomampiinkin seiniin, eivät valita ja vaadi, mutta parinkymmenen vuoden kuluttua kun nykyiset päättäjät (=40+ sukupolvi) alkaa ikääntyä, niin kuuluu toinen ääni kellossa! Vielä ovat vallankahvassa pullamössösukupolven narsistit…jotka ei vanhuksista pätkääkään piittaa. Itsestä ja oma napa vaan!