Kaupunki antoi Anderssonille elokuussa kirjallisen varoituksen

Sastamalan kaupungin aluehallintovirastolle lähettämästä selvityksestä käy ilmi, että kaupunki antoi rehtori Jari Anderssonille kirjallisen varoituksen elokuussa.

Andersson muutti Sylvään koulun kielten opettajan 9. luokan oppilailleen antamia englannin arvosanoja viime kevään päättötodistukseen.

Opettaja kanteli asiasta aviin, joka pyysi kaupungilta selvitystä aiheesta. Kaupungin tekemässä selvityksessä nostetaan esille perusopetusasetuksen 13 pykälä, jonka mukaan
oppilaan arvioinnista päättää kunkin oppiaineen tai opintokokonaisuuden osalta oppilaan opettaja, tai jos opettajia on useita, opettajat yhdessä.

Sastamalan kaupungin mukaan rehtori on toiminut vastoin kyseistä asetusta ja siten hänen toimintansa ei ole hyväksyttävää. Selvityksessä kaupunki kertoo, että työnantaja on puuttunut tapahtuneeseen asian tultua tietoon. Kasvatusjohtajan työnjohdolliset toimenpiteet rehtoria kohtaan (kirjallinen varoitus) on toteutettu elokuussa 2016.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätös asiassa saadaan syksyn aikana. Jos avi toteaa viranhaltijan toimineen väärin, vakavin seuraamus kyseisessä tapauksessa on huomautus.

15 vastausta artikkeliin “Kaupunki antoi Anderssonille elokuussa kirjallisen varoituksen”

 1. Nimetön

  Ei ihme ettei hälle haluttu antaa enää näkyvää ja vaikutusvaltaista luottamustehtävää.

 2. Nimetön

  Hei haloo!
  Asia on siis salattu. Opettaja on saanut haukut. Asiakirjan väärennös. Yhdenvertaisuusongelma etupäässä. Näyttää siltä, että Sastamalassa on hyviä veljiä.

 3. Nimetön

  Montako varoitusta tarvitaan että voidaan ryhtyä muihin toimenpiteisiin? Vai luotetaanko näissä viroissa vain viranhaltijan omaan harkintakykyyn tehdä omat johtopäätöksensä ja erota.

 4. Nimetön

  On kyllä surullista että Kares piilotteli asiaa näin kauan vetoamalla intimenttisuojaan. Kares pitäisi myös asettaa vastuuseen Andessonin suojelusta.
  Emme näköjään ole tasaarvoisia kaupungin organisaatiossa.

 5. Tietoa Taitoa Kokemusta

  Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti..

  Ensiksi puhuttiin huomautuksesta joka vaalien jälkeen muuttui nyt kirjalliseksi varoitukseksi…

  Menee samaan sarjaan äänestäjien aliarvioimiseksi kuin Suhosen ja Haapahuhdan loikka keskustaan

  • Nimetön

   Kirjallinen varoitus on annettu elokuussa 2016 ja huomautuksen antaa AVI jos antaa. Opettele lukemaan ennen kuin huutelet asioista joista et tiedä yhtään mitään.

 6. Nimetön

  Aika luihua meininkiä Kokoomukselta, että kunnallisvaaleissa on ehdokkaana henkilö, joka käyttää virka-asemaansa toistuvasti väärin tekemällä lainvastaisia tekoja ja päätöksiä. Erityisesti tämä on Kokoomuksen osalta törkeää siksi, että hyvävelikerho päätti salata asian vaalien ylitse. Ketä on painostettu tai jopa lahjottu salaamiseen? Olisiko syytä selvittää myös tämä puoli asiasta?

 7. Onkohan tuo elokuussa annettu

  kirjallinen varoituskaan aito…Luottamus on mennyt….ja miksi sitä salattiin….

 8. Nimetön

  Älkää ny viittikö, oletteko oikeesti sitä mieltä että kaikkien työntekijöiden varoitukset julkaistaan lehdissä.
  Uskosin että työnantajille sopii, ehkä vihervasemmisto sitten ajaa tän lain läpi kun pääsee maan hallitukseen.

 9. lainrikkojarehtori

  tää heppu menee liikanimineen samaan kategoriaan ”bile-danin” kanssa. Tuon valtakunnallisesti arvostetun koulun kupla taisi nyt lopullisesti puhjeta. Voimia Sylvään opettajille, ette ole tällaista esimiestä ansainneet. Toivottavasti tuo kohurehtori tekee nopeasti omat johtopäätöksensä häntä kohtaan vallitsevasta luottamuksesta ja uskottavuudesta. Bye, bye!

 10. Nimetön

  Muistan asiakirjaväärennöksestä aikaisemmin saaneen tuomioksi ehdollista vankeutta, väärensi itse oman todistuksen arvosanoja.

 11. Nimetön

  Yllättyisi moni jos julkaistaisiin. Pata kattilaa soimaa…

 12. Totinen tuomari

  Virka-asema ja kunnan luottamus henkilö edellyttää nuhteetonta toimintaa..ei mitenkään voi puolustella tällaista toimintaa.

  Julkinen virka ja julkista toimintaa ei mitenkään mahdollista että tuollainen pidetään salassa 9 -10 kuukautta.

  Mistähän Iltalehti on tietonsa saanut?