Sastamalassa nähtiin viikonloppuna kovatasoista biitsiä

Sastamalan Kirami Open beach volley -turnauksen finaalissa Saku Viljamaa ja Harri Suonikko saivat vastaansa Team Kiramin Timo Haaviston ja Toni Vahelan.

Beach volleyn viimeiset SM-osakilpailut pelattiin kuluneen viikonlopun aikana Sastamalassa. Vammalan Kaalisaareen rakennetulla hiekkakentällä nähtiin yhteensä 64 tiukkaa kamppailua. SM-finaalit pelataan Jyväskylässä elokuussa.

Biitsi kiinnosti Sastamalassa, sillä jo perjantaisia karsintoja seurasi runsaasti yleisöä. Lauantaina ja sunnuntaina noin 400 paikkainen katsomo ja parille sadalle hengelle sopiva anniskelualue olivat lähes koko ajan täynnä. Tapahtuma tarjosi kotiyleisölle herkullista katsottavaa, sillä miesten finaalissa kohtasivat paikallinen mestarikaksikko Timo Haavisto ja Toni Vahela sekä turnaukseen ennakkosuosikkeina lähteneet Saku Viljamaa ja Harri Suonikko. Kolmeen erään venynyt kamppailu kääntyi lopulta Viljamaan ja Suonikon voitoksi. Naisten osakilpailuvoiton nappasivat odotetusti Team Voiman Eveliina Koljonen ja Nette Tuominen.

Naisten finaalissa Team Voiman Eveliina Koljonen ja Nette Tuominen voittivat tiukan kamppailun jälkeen Kirsi Hyttisen ja Julia Tokarenkon.

 

Voittajien on helppo tuulettaa.

Sunnuntaina katsomossa istuneet Juha-Matti Mäkivaltari ja Jaakko Lauttamus kehuivat Sastamalan biitsipuitteita. Savolainen osallistui turnaukseen itsekin, mutta hänen pelinsä päättyivät jo lauantaina.
“Saku on treenikaverini Vaasasta ja olemme täällä kannustamassa häntä”, Lauttamus kertoo.
Auringon paahtaessa kuumasti biitsikatsomoon, Mäkivaltari istui yleisössä kengurupuvussa.
“Saku on menossa naimisiin parin viikon päästä ja hän joutui polttareissaan kulkemaan tässä puvussa. Silloin lupasimme, että jos hän pääsee vielä tänä kesänä pelaamaan finaalipeleihin, niin kannustamme häntä samassa asussa”, bestman perusteli huomiota herättävää asuvalintaansa.
Vaikka Mäkivaltari ja Lauttamus riemuitsivat Viljanmaan voittaessa, saivat myös Vahela ja Haavisto kaksikolta ison peukun.

Juha-Matti Mäkivaltari ja Jaakko Lauttamus kannustivat katsomossa ystäväänsä Saku Viljamaata.

 

Tiukat kamppailut ja aurinkoinen sää vetivät väkeä biitsikatsomoon.

 

Varsinkin finaalien aikana katsomot täyttyivät viimeistä istumapaikkaa myöten.

 

Lue lisää Alueviestistä 26.7.

Juttuun korjattu 24.7. klo 13.30 Mäkivaltarin ja Lauttamuksen nimet oikeiksi.

 

 

Kommentointi ei ole käytössä.