Sotesin potilastietojärjestelmä toimii taas – lääkärin pakeille normaalisti

Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalveluista (Sotesi) kerrotaan, että potilastietojärjestelmässä varhain maanantaiaamulla havaittu vika on saatu korjattua.

”Lääkärien ja hoitajien vastaanotoille pääsee nyt normaalisti. Onneksi ongelma korjaantui näin nopeasti”, sanoo Sotesin osastonhoitaja Sari Ihalainen.

Syy Pegasos-potilastietojärjestelmän takkuamiseen oli Ihalaisen mukaan tietoturvaohjelmassa.

”Tietoturvan taso oli niin korkealle säädetty, että ohjelma alkoi hylkiä Pegasos-ohjelmaa.”

Sotesin Pegasos-potilastietojärjestelmän ongelma vaikeutti aamulla potilaiden hoitoa. Lääkäreiden oli vaikea saada tietoa esimerkiksi potilaan sairaushistoriasta ja käytössä olevista lääkkeistä.

Aiemmin Alueviestissä: Sotesin potilastietojärjestelmässä ongelmia – päivystykseen vain hätätapaukset”

3 vastausta artikkeliin “Sotesin potilastietojärjestelmä toimii taas – lääkärin pakeille normaalisti”

 1. Nimetön

  eikö tänä nettiaikaukautena tunneta varajärjestelmää?
  a että ja jonot vaan kasvaa !

  • Nimetön

   Mikähän olisi varajärjestelmä liian tarkalle tietoturvalle? Vähemmän tarkka tietoturva tai ei tietoturvaa lainkaan? Kerro ihmeessä, kun kerran olet asiantuntija.
   Et tainnut lukea uutista lainkaan, oli vain kiire päästä esittämään omaa erinomaisuutta. Sitähän tämä kommentointi nykyään on, tyhjää hölinää ja vänkäämistä.

   • Nimetön

    Etpähän itse näytä lukeneen tai ymmärtäneen. Näppäimistön päässä on se tyyppikin istunut, joka noi määritykset on asettanut. Testaus on kova sana, ennen kuin tuotantoon päästetään noita järjestelmiäkin. Ja kova tuntuu olevan asiantuntijaksi nimittelyn tarve ja paine, itselläsi, kas mihinkähän sillä pyrit ?