Saksitut: Patja odottaa uutta käyttäjää, iloista palloilua

Levähdysalueen patja odottaa sinnikkäästi uutta käyttäjää Kiikassa. 

Valtatiellä 12, hieman Kiikan risteyksen jälkeen, on levähdysalue. Se tosin taitaa olla enempi tai vähempi poissa käytöstä, koska huoltotoimenpiteitä alueelle ei ole tehty vuosiin. Tämä tietää sitä, että alueelle on rahdattu kaikenlaista roinaa. Löytyypä sieltä yksi patjakin, joka tietenkin odottaa sinnikkäästi uutta käyttäjää. Alueella on myös jäljellä teline, jossa aikanaan oli ilmeisesti tietoa Äetsän kunnasta. Nyt on vain tyhjä, kallella kypärin jököttävä kehikko.

Roskaaminen on valtakunnallinen ongelma teiden varsilla. Yhä kaipaan niitä jätepisteitä, joihin voi viedä erilaista jätettä. Parempi niiden kai on olla säiliöissä, kuin teiden pientareilla.

Vaan on sitä maailmassa mukavampaakin asiaa. Viime viikonloppuna Vammalan Hopun ulkoliikuntapaikoilla oli vilskettä, kun FC VaPsi järjesti jo pitkät perinteet omaavan futisturnauksen 5 – 12 -vuotiaille pallotaitureille. Keinonurmella lapset pääsivät nauttimaan maailman suosituimmasta lajista teemalla ”kaikki pelaa.” Tuo teema myös näkyi, sillä kaikki tosiaan pelasivat. Vaihtoja tehtiin hanakasti, joten kukaan ei joutunut istumaan vilttiketussa pitkään. Niin muuten tapahtui vuosikymmeniä sitten, kun voitto oli pääasia. Nyt ei ole.

Liikunnan ilo ilman kommervenkkejä nousi esiin myös erään valmentajan sanoista. Hän puoliajalla jutteli joukkueelleen ja muistutti, että selkään ei sitten tönitä. Hyvä, sillä oikeat herrasnais- ja miesopit kuuluvat urheiluun.

Hopun keinonurmi on muuten loistava pelipaikka. Nurmi päästää sadevettäkin läpi, joten lammikoita ei juuri synny. Nurmea on käytetty paljon, joten se alkaa olla jo kulunut. Paikoin näkyy vain mustaa pohjaa. Jotta pienten ja vanhempienkin palloilijoiden ilmeet pysyvät iloisina, niin nurmea voisi ehostaa, tai vaikkapa uusia kokonaan.