Saskylle menestystä Euroopan komission kilpailussa

Antti Lahti, Tiina Harala ja Markku Keimiöniemi vastaanottivat kunniakirjan Brysselissä.

SASKY koulutuskuntayhtymän (Sasky) koordinoima 3D -tulostuksen hanke kilpaili Euroopan komission Euroopan laajuisessa RegioStars Awards -kilpailussa. Saskyn koordinoima hanke pääsi omassa kategoriassaan viiden parhaan joukkoon.

Kilpailun voittajat julkistettiin palkintogaalassa Brysselissä tiistai-illalla, ja siellä hanketta esittelemässä ja kunniakirjaa vastaanottamassa olivat kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti ja opettaja Markku Keimiöniemi Saskysta sekä erityisasiantuntija Tiina Harala Pirkanmaan Liitosta. Saskyn kanssa hanketta ovat olleet toteuttamassa Tampereen teknillinen yliopisto (TTY), Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK).

3D Pirkanmaa -verkosto helpottaa pk-yritysten mahdollisuuksia saavuttaa uutta teknologiaa ja testata sen toimivuutta omassa tuotannossaa. Hankkeen puitteissa on tehty kehityssuunnitelmia yli 30 eri yrityksen kanssa, ja Pirkanmaa on kasvanut yhdeksi merkittävimmistä 3D -tulostusosaamisalueista maassamme.

3D-tulostus on viimeisten vuosien aikana ollut nopeimmin kasvava valmistusteknologia maailmalla. Se määritellään menetelmäksi, jossa kappaleet valmistetaan suoraan tulostustiedon pohjalta materiaalia lisäämällä. Sen on ennustettu muuttavan valmistavan teollisuuden rakenteita enemmän kuin mikään muu teknologia.

EU:n RegioStars-kilpailussa haetaan vuosittain alueellisen kehittämisen hyviä toimintamalleja ja nostetaan esiin innovatiivisia hankkeita, joista voitaisiin saada inspiraatiota myös muualla EU:ssa. Finalistit valitsi riippumaton jury.

4 vastausta artikkeliin “Saskylle menestystä Euroopan komission kilpailussa”

 1. Nimetön

  Tämmösiä turhuuksia touhutaan, mutta oppilaista ja heidän koulunkäymisestään ei pidetä yhtään väliä. Rehtoria ei vähempää vois kiinnostaa ammattikoulun oppilas.

  • Nimetön

   Jos rehtorilla tarkoitit tätä Herraa kuvassa niin hän on kuntayhtymäjohtaja, mutta muuten komenttisi piti paikkansa.
   Kyllä tuolla tuntuu olevan tärkeintä kaikki muu kuin itse opetus ja opiskelijasta välittäminen. Oma jälkikasvuni sai opiskella vielä aikaan jolloin koulupäivät oli kunnon mittaisia eli opettajilla ja henkilökunnalla oli resurssit kohdillaan. Toki ymmärrämme valitsevat taloustilanteen mutta ollaan meillä laman kourissa ennenkin oltu. Jos priorisoitaisiin siihen, mitä varten yhtymän nimi on KOULUTUSkuntayhtymä eikä yksityinen yritys. YritysYhteistyö on tärkeää, kyllä, mutta se tarkoittaa lukuisia muitakin yrityksiä kuin isoja, teollisuuden yrityksiä. Myös pienet ja PK:yritykset ovat tärkeitä.

 2. Nimetön

  Turhia sulkia hatussa , kun pyrstö on tarttunut. Kylillä huhutaan, että lomautusta pukkaa kaikille opettajille, muttei johdolle itselleen… Miksei kuntayhtymän hallitus tee mitään ja laita asioita tärkeysjärjestykseen ? Tarpeetonta ja aikaansaamatonta sakkia kaikki tyynni. Mitähän ovat vaalipuheissaan mahtaneet luvata ? Turvata koulutusta vai johdon palkkoja ? ja lisää johtajien virkojakin näyttää pukkaavan ?

 3. .D :D :D insinööri

  Ohhoh vaan! Kuinkas Sasky ottaa kunnian toisten tekemästä työstä? TTY ja TAMK ovat tosiasiallisesti polkaisseet hankkeen käyntiin ja ylläpitäneet sitä. Sasky on vain peesaillut. Olin itse perustavissa kokouksissa, joten tiedän totuuden.