Yt-neuvottelut Sataedussa päätökseen – Enintään 12 irtisanotaan

Sataedussa toukokuussa aloitetut yt-neuvottelut ovat päättyneet. Ne koskivat kaikkia toimintoja ja koko henkilöstöä.

Yt-neuvotteluiden seurauksena Sataedu irtisanoo enintään kaksitoista henkilöä ja osa-aikaistaa enintään kaksi henkilöä. Myös muutamat työtehtävien ja -nimikkeiden muutokset ovat mahdollisia.

Neuvottelujen piirissä oli lähes 300 henkilöä. Niiden alkaessa vähennystarpeeksi ilmoitettiin enintään 35 henkilötyövuotta. Sittemin eläköitymiset ja päättyneet määräaikaiset työsuhteet ovat jo karsineet henkilökuntaa yhdeksällätoista.

Yt-neuvottelujen tarve johtui ammatillisen peruskoulutuksen rahoituksen rajusta vähenemisestä.

Sataedulla on toimipaikat muun muassa Huittisissa ja Kokemäellä.

14 vastausta artikkeliin “Yt-neuvottelut Sataedussa päätökseen – Enintään 12 irtisanotaan”

 1. Johan nyt

  Oli aikakin. Niin tehotonta ja kallista se puuhastelu on tähän asti ollut. Lisää potkuja, kiitos. Muuallakin yhteiskunnassa alkavat suojatyöpaikat vähetä, mukaan lukien ammattiliittojen yhdistymiset sun muut.

  Käykääpä katsomassa amisten käytäviä ja touhuja. Ei mitään tehdä, odotetaan päivän päättymistä, ja opettajat ovat tyystin kadonneet opiskelijoiden elämästä.

 2. Nimetön

  Yleisellä tasolla voisi sanoa työttömyydestä hauskan huomion. Nyt on tarkoituksella media nostanut kohun muutamasta nuoresta jotka välttelevät työntekoa. Hupaisaa tässä on se, että töiden välttely on silloin hyväksyttävää kun ihmisellä on työpaikka. Varsinkin herraporukat osaavat tämän töiden muille siirtämisen. Pahennusta se nostaa vasta sitten kun sitä harrastaa työtön.

  • Nimetön

   Kyllä. Nyt porukka aktivoitui te-keskuksessa jne. Ihminen testasti miten viesti menee perille – jos olisi tavallisesti esittänyt asiaansa, kukaan ei olisi kuuleviin korviinsa ottanut. Provosoimalla,” ikään kuin kanaparveen jotain heittämällä” aikaansaatiin meteli ja melskaus….

 3. Nimetön

  Minun puolesta voi olla tekemättä töitä mutta myös tuet pois näiltä filosofeilta jotka eivät halua töitä tehdä!

  • Nimetön

   Töitä pitää olla tarjollla myös ! Pois selaiset filosofit, jotka koko ajan niitä vähentää ja maksettavalla palkalla tai eläkkeellä on yhteiskunnassa tultava toimeen, niin ettei etuuksia tarvita. Ja leikkurit vaan ylisuuriin palkkoihin ja eläkkeisiin. Kahtiajako seis.

 4. Mari

  Ei nykyisin ole pakko tehdä töitä ei ainakaan niiden nuorien ihmisten, joilla on hyvätuloiset vanhemmat. Toista oli ennen: töihin lähdettiin jo rippikoulun käynnin jälkeen. Me otimme töitä vastaan mitä oli tarjolla. Tästä oli kuitenkin hyötynsä, kun nyt vanhana osaa tehdä lähes mitä vaan.
  Töitä on tänäkin päivänä, mutta se turha nirsoilu pitää lopettaa ja osata tarttua työhön kuin työhön. Vanha sanonta: Työ tekijäänsä opettaa….

  • Nimetön

   vaan unohdit sen, että käypää palkkaa ei makseta, monista vähäpätöiseksi arvotetuista töistä
   Ja kyllä tuo, että on hyvätuloiset vanhemmat ja mukuloiden ei tarvi tehdä töitä, sen suhteen pätee kyllä aika, ei ne vanhemmat ikuisesti ole tukemassa.

  • Nimetön

   Ennen ei ollut näitä tukia. Työtä piti tehdä pienemmälläkin palkalla tai näit nälkää.

   • Nimetön

    Ennen ei ollut työeläkkeitä, eikä ennen vuotta 1937 kunnollista kansaneläkettäkään. Pois tyhjästä maksettavat eläkkeet ja laiskurit töihin! Hankkikoot syytingin ne, jotka eivät viitsi tehdä töitä kuolemaan asti!

   • Nimetön

    ihanko kokemuksesta puhut – tosin näkivät pojat nälkää tuolla itärajan reissullakin, kohta mennyttä polvea

 5. Nimetön

  Hyvä keino nostaa heikompi lähimmäinen takaisin yhteiskuntaan on Perustulo. Järkevä summa, joka avittaa myös työntekoon ja mahdollistaisi myös hiukan pienemmän palkan. Perustulo ei ole rikkaita vastaan, vaan yksi hyvinvointiyhteiskunnassa oleva tukipylväs. Ei vastakkainasettelua, vaan vakaan yhteiskunnan rakentamista.

 6. Me olemme erilaisia

  On ikään kuin luonnonlaki, että työnantaja yrittää maksimoida voittonsa, ja työntekijä yrittää maksimoida palkkansa. Ja koska sopivaa työvoimaan on saatavilla halvalla, niin heitä sitten palkataankin monelle alalle. Se että palkkataso jää alle yksittäisen henkilön toimeentulorajan tarkoittaa sitä, että elämisen kustannuksia pitää alentaa. Tai vaihtoehtoisesti olla työnantajalleen niin arvokas, että työpanoksesta maksetaan riittävästi.

  Toinen luonnonlaki on se, että fiksut pärjäävät aina. Kannattaa siis olla fiksu.

  • Nimetön

   millä alentaa hän, joka tekisi, jos kykenisi – nimittäin ei kukaan varmaankaan vapaaehtoisesti sairasta ? nähty tosin on männä aikoina, kuinka toisia ei päästetä vakuutuslääkärien ja -yhtiöiden keplottelun takia edes tasapainoon, jos on ollut vakuutustapahtuma ja sen seuraukset…

 7. Nimetön

  15:20 Toki fiksut pärjää jos saavat mahdollisuuden pärjätä. Monesti näillä yhteiskunnasta katsomoon joutuneilla on heikompi koulutus pohjalla. Siksi juuri perustulo olisi heille tuki ja turva. Ponnistaa töihin, vaikka pienemmälläkin palkalla kun pohjalla on perusturva. Sellainen turva joka on ja pysyy, eikä siihen yllä byrokratian luiseva koura. Saisi vähäosainenkin hengittää vapaasti, vapaassa demokratiassa.