Kahvila Elsa sulki ovensa – Kesko neuvottelee jo uuden vuokralaisen kanssa

Kahvila Elsa K-Citymarket Sastamalan kauppakäytävällä on sulkenut ovensa.

K-Citymarket Sastamalan eteiskäytävällä toiminut Kahvila Elsa on sulkenut ovensa.

Keskon Pirkanmaan alueen kauppapaikkapäällikkö Petteri Tastula vahvistaa asian, mutta on niukkasanainen.

”Kyllä valitettavasti asia pitää paikkansa. Kahvilavuokralainen on joutunut lopettamaan toimintansa.”

Kauppapaikkapäällikön mukaan tilan jatkosta on jo neuvottelut käynnissä.

Voitko kertoa, kenen kanssa ja millä aikataululla neuvotellaan?

”Palataan tähän myöhemmin”, Tastula vastaa.

128 vastausta artikkeliin “Kahvila Elsa sulki ovensa – Kesko neuvottelee jo uuden vuokralaisen kanssa”

 1. Nimetön

  Kunnon pornokauppa siihen on tulossa ja nyt olevalla akvaarionäkymällä.
  Takahuoneet oikealla toiminnalla, puolialastomia naisia ja kunnon aktivideot pyörimään ja avoimista laseista on hyvä seurata mitä putiikissa tapahtuu ja ketä asioi. Tuotteita ja tuote esittelyä liikkeen ulkopuolelle ja käytäville.

 2. Nimetön

  Kiitos Elsan pitäjille! Tykkäsin poiketa kahville ja aina palvelu oli erinomaista.

 3. Nimetön

  Lapsiperheet tuovat ostovoimaa, eivät eläkeläiset. Yhtälö on hyvin yksinkertainen kun mietitään ko. Citymarketin menestystä tai muitakin kauppoja Vammalassa. Vinoon mennyt ikärakenne painottuen eläkeläisiin ja toisaalta muuttotappiokunta eivät hyvää lupaa kenellekään, uimahallista ei kannata ääneen puhuakaan.

 4. Nimetön

  8:58 Minä puolestani annan kaiken arvostuksen ja kunnian myös eläkeläisille. Isovanhemmat ovat monesti iso apu ja turva lapsiperheille. Ja jos rahasta puhutaan, niin lastenlapsille isovanhemmat ostavat monenmoista hyvää ja kivaa. Näin ne eurot kiertää taloudessa, eikä mitään ikäryhmää saa ylenkatsoo. Kaikkia meitiä tarvitaan.

 5. Mari

  Me eläkkeellä olevat ihmiset autamme ja rahoitamme näitä lapsiamme, kun kaikki eivät pärjää, kun elämä on kallista. Kun on tehnyt töitä 40 v. niin vähän on sitä eläkettäkin kertynyt. Ei meitä eläkeläisiä kannata mollata, kun useimmat tekevät vielä töitäkin joka päivä. Kyllä meillä sitä ostovoimaakin on.

 6. Nimetön

  Ei siinä kunnian eikä arvostuksen perään kysellä, eläkeläinen, vaan sinun rahojasi kaivataan kulutukseen. Jos katsot lapsipereheen ruokakärryä tai eläkeläisen ruokakorin muutamaa maitopurkkia siinä on iso ero ja se näkyy sen kauppiaan tai yrittäjän tilipussissa.
  Eli se on realiteetti Sastamalassa että täällä on paljon eläkeläisiä ja kasvun näkymät ovat heikot, ei arvokysymys .Ostovoima näkyy ihan suoraan siinä miten paikkakunnan yritykset menestyvät ja täällä ei häävisti mene kenelläkään .

  • Nimetön

   Monen lapsiperheen ruokakärryä rahoittaa eläkeläismummo tai pappa. Ja moni taitaa vielä säästää menoistaan, että perilliset sitten saavat pistää kunnolla kulutukseen aikanaan…ja esim. asunnoissa on kiinni monella eläkeikäisellä isot rahat. Kyllä siinä on jo oma osuus kulutuksesta hyvinkin käytetty yhteiskunnan hyväksi.

 7. Nimetön

  10:22 On ihan turhaa pistää lapsiperheitä ja eläkeläisiä vastakkain. Siinä ei ole voittajia. Mihin perustuu heittosi, että yritykset jotenkin huonosti pärjäisi. Onko tutkittua tietoa, vai lonkaltako tulitat ? Lapsiperheet ja eläkeläiset tarvitsevat erilaisia yhteiskunnan palveluja, sekin on hyvä huomioida kokonaiskuvassa.

 8. Nimetön

  Etkö lukenut tämän jutun otsikkoa, ”Kahvila Elsa sulki ovensa”. Ei kai se huvikseen sulkenut vaan meni konkurssiin. Eli se tarkoittaa että ei menestynyt jos pitää rautalangasta vääntää, maksavia asiakkaita ei ollut riittävästi.
  Yhteiskunnan palvelut vaan lisäävät veroja ja kustannuksia ja senpä vuoksi pitää olla UUSIA yrityksiä ja yrittäjiä jotta saadaan nämä palvelut maksettua. Eläkeläisten tai työttömien veronmaksuilla ei ole mahdollista kustantaa palveluita vaan työssäkäyvien ne pitää maksaa, tämä on tosiasia.

  • Nimetön

   No, sinä työssäkäyvä et sitten muistanut poiketa kahveelle…

 9. Nimetön

  Kyllä olen kanssa kuullut useammalta yrittäjältä, että lujilla ollaan kaikkien maksujen kanssa, joita tulee koko ajan vaan lisää. Esim. niin yksinkertainen asia kuin maksupäätteen ylläpito ei ole ilmaista, vaikka suuri yleisö niin luulee. Viimeinen niitti pienille kahviloille, kyläkaupoille ym. oli aukioloaikojen vapauttaminen joka iski pahasti nimenomaan näihin. Aukioloajoilla ei enää pysty pienyrittäjä kilpailemaan vaikka olisi itse ympäripyöreätä päivää ja kaikki juhlapyhät töissä. Se ei auta, jos asiakkaita ei ole. Mutta onhan se Citymarket auki joka päivä, joten ei muuta kuin sinne sitten vaan ostoksille hakemaan se maitopurkki, kun senkin saa sieltä niin kätevästi.

  • Nimetön

   Lujilla ovat nekin, joiden pitäisi jo päästä helpommalla. Nimittäin eläkkelle siirtyneet, mikä siinä on ettei Suomessa tule toimeen ansaitulla eläkkeellä ? Mihis rakenteisiin sitä oikein pitäisi puuttua?

 10. Nimetön

  Myös pitäisi suhteuttaa palvelut väkimäärään ja ikäjakaumaan. Näin pieni paikkakunta ei tarvitse toimiakseen kymmeniä saman alan yrittäjiä tai suuria marketteja . Minusta on harhaluuloa, että tästä tulisi koskaan mitään metropolia. Kyllä Tampere pitää siitä huolen.

 11. Nimetön

  Sastamalan tilanne on kyllä haasteellinen(=vaikea) , emme pysty hyödyntämään Tamperetta kasvun suhteen oikeastaan mitenkään mutta kaikki ns. negatiiviset asiat saame kyllä osaksemme eli menetämme asiakkaat siihen suuntaan. Olemme itse suurin syyllinen siihen että nämä kirjajutut ym. ovat vieneet päähuomion eikä niistä synny työpaikkoja eikä taloudellista toimeliaisuutta. Verovaroilla luodaan lähinnä suojatyöpaikkkoja kuten nämä kulttuuripuolen jutut ovat.

 12. Nimetön

  Tampereelle nuorisokin lähtee iltaa viettämään. Sastamalassa ei voi mennä mihinkään kun heti on juorut liikkeellä, että sen ja senkin tytär tai poika oli siellä ja missä seurassa se liikkuukaan, voi mahoton sentään……

  • Nimetön

   Ketä kiinnostaa. Ei varmasti vaikuta kenenkään menemisiin.

 13. Nimetön

  Kyllä edelleen olen sitä mieltä, että eläkeläiset pitävät osaltaan monta yritystä pystyssä. He käyttävät sellaisia palveluita joita monet nuoremmat ei ollenkaan. Tai ainakin paljon vähäisemmässä määrin. Suuri kiitos ikäihmisille kun jaksatte vielä nuorempiakin jelpata.

 14. Nimetön

  Apteekkeja voisi olla vaikka enemmänkin sinne moni vie eläkkeensä ihan suoraan eikä siitä sitten muille yrittäjille jääkään mitään mutta varmaa on että apteekki pystyy vuokransa hoitamaan ja bisnes kannattaa

 15. Nimetön

  Sinulle 12.16. Mihin perustat heittosi, että Sastamalaiset yritykset pärjäisivät huonosti.

  Avaa pahvi silmäsi. Monella Sastamalalaisella yrityksellä menee huonosti.
  Kuinka paljon Vammalan keskustassa on tyhjää liiketilaa, todella paljon ympäri kaupunkia.
  Moniko yritys on viime aikoina lopettanut, kirppari, kahvila, seppälä, antikvariaatti ja moni muu aikomassa. Eihän Vlan keskustassa ole kuin yksi kauppa, Lähetysseuran kirpputori, kyllä aika huonosti menee.
  Ravintoloita on mennyt 3 kiinni lählaikoina ja loput ravintoloitsijat ihmettelevät miksei ravintoloissa käy ketään. Vanhempi väki ei käy tai tulee tosi myöhään eikä käytä rahaa, on jo tarpeeksi pohjia ja nuorisolla ei ole rahaa, raha menee muuhun.
  Mitä tulevaisuuden näkymiä nuorisolla on, ei mitään, ei työpaikkoja. Eivät he täällä hukkaa elämäänsä, lähtevät muualle missä työtä, koulutusta, ravintoloita ja palveluja, Tampere on lähellä.
  Vlan keskustassa jos käy arkisin, eihän siellä ole muuta kun eläkeläisiä ja he käyvät pelkästään apteekissa..

 16. Nimetön

  19:58 Kovin kapeasti katselet Sastamalan yrityksiä. Teollisuudessa menee ihan hyvin ja moni pärjää myös palvelualoilla. Ja millä yrityksellä siinä heikosti menee vaikka liiketilaa on tyhjänä? Se että joku yritys lopettaa on ihan normaalia kapitalismia. Myös uusia yrittäjiä tulee jatkuvasti lisää. Hallittu kaaos kuuluu markkinatalouteen. Kun esittää väitteen, että yleisesti yrityksillä menee heikosti, niin jotain tilastoja pitää silloin iskeä tiskiin.

 17. Nimetön

  Kyllä meillä eläkeläisilläkin on rahaa, mutta ehkä käytämme sen tarkemmin. Lisäksi jokaisella ihmisellä on laskuja, ne on pakko maksaa. Liikenevä rahan käytämme, mutta ainakin meikäläinen auttaa vielä omaistaan, eläke ei aina riitä, mutta onneksi on säästöjä, joita on nyt hyvä käyttää.

  • Nimetön

   Lisäksi eläkeläisten verotus on kovempi kuin muilla. Eläkeläiset on suuri voimavara ja ilo tässä yhteiskunnassa. Tulevaisuudenuskoa kaikille ja asioita muutetaan parempaan vaikkapa vaaleilla.

 18. Nimetön

  Ei ihme että loppui. Tää yrittäjä on ihan venkula mikkihiiri.

 19. Nimetön

  Pois murhe ja katkeruus. Kyllä uusi toimija varmasti löytyy. Ammattitaidolla aina pärjätään. Vammalassa on paljon taitavia yrittäjiä ja loistavia yrityksiä – autokauppaa, leipomoa, kangaskauppaa, kirjakauppaa, maalikauppaa, rautakauppaa, optiikkakauppaa, kalakauppaa, halpakauppaa, elämyskauppaa, urheiluvälinekauppaa, pikaruokalaa , huonekalukauppaa, kodinkonekauppaa ynm. Ja palvelu pelaa .

 20. Nimetön

  Ehkä Sastamalaankin kannattaisi perustaa jotakin vähän erikoisempaa kahvilaa esim. Tampereella on kissakahvila. Miten olisi vaikka lapsiperheille suunniteltu kahvipaikka.

  • Nimetön

   Tyrwäälle ei kannata perustaa yhtään mitään. Väki istuu kotona ja kyttää ohikulkijoita verhojen välistä. Kahvit hörpitään siinä samalla.

   • Nimetön

    Siinä olet oikeassa, ettei Tyrväälle kannata perustaa mitään. Sillä kyseistä kuntaa ei ole ollut moniin vuosikymmeniin. Ensin liityttiin Vammalaan ja nyt sitten Sastamala. Jos Tyrväällä hörpätään kahvia, niin se on sitten vanhoissa valokuvissa tai maalauksissa.

 21. Nimetön

  Kesko ja Citymarket kun luopuu Veikkausmyynnistä ja peliautomaateistaan ja luovuttaa ne tulevalle kahvilalle niin olisi asiakkaitakin vähän eri malliin ja jotain toivoa kahvilan tai lounaspaikan kannattavuudesta. Samalla aukioloajat voisi olla samat kuin Citymarketin, eli kahville pääsisi iltaisin ja viikonloppuisin. Vai mitä sanoo Kesko?

 22. Nimetön

  Onneksi tampereelta muuttaa koko ajan porukkaa Sastamalaan. Pikkuhiljaa tämä perityrvääläinen kateus ja kusipäisyys jää lähinnä vanhuksien ominaisuuksiksi.

  • Nimetön

   Eipäs mollata ikäihmisiä, ne on valiojoukkoa. Kateus taas kuuluu kaikille, niin mökinmuorille kuin herroille. Jos meiltä viedään kateus, niin mitä jää? Järvet jotka on kaloja täynnä ja tukehtuvat omaan mahdottomuuteen.

  • Nimetön

   Mitähän se onni lie, että muuttaa? Tuleeko ne nauttimaan päihdehoidon nopeammasta järjestämisestä, kuten tv:ssä joku kehui Pirkkalaa ?
   Voisit sinäkin hiukan miettiä, mitä suustasi päästelet kun kusipäisyyttä niin kovin lällätät.

 23. Nimetön

  Kyllä Satonen teki kovat rahat tuossa CM tulemisessa.
  Satonen kurnuuttaa ja kusettaa ihmisiä ja ihmiset äänestävät.
  Minulle olisi kyllä viimeinen henkilö ketä äänestäisin.

  • Nimetön

   Jaahas 18:35:ttä ainakin riivaa tuo yllämainittu kateuden piru.
   On se tietysti varmaan niin, että oma pikku tylsä elämä saattaa harmittaa niin paljon, että joutuu elämässään menestyneitä kadehtimaan.

 24. Nimetön

  Kyllä se on ihan tunnustettu fakta, että perityrvääläinen on kokolailla mulkvitisti. Huomaahan sen näistä viesteistäkin, ei kovinkaan montaa pahoitteluviestiä. Lähes kaikki negatiivisia ulinoita joko cittarista tai kahvilasta. Ja tietty myös yrittäjästä itsestään. Ja usko pois, kyllä mietin mitä suustani päästelen. Joskus se totuus vaan sattuu.

 25. Kahvilan sulkeminen Vammalassa

  Mikäköhän juuri tässä kahvilassa/yrityksessä on se pointi nostaa juttu esille. Keskustasta saisi kanssa monta juttua lopettaneista yrityksistä.

  • Nimetön

   ilman eläkeläisä keskusta olisi päiväsaikaa tosihiljanen torikeskuskin voisiolla päivisin kiinni ?

 26. Nimetön

  Jos ei eläkeläisiä olisi Sastamalan keskusta eli Vammala olisi aikahiljainen päivisin samoin kaupat .