Kenelle Pirkanmaan ympäristöpalkinto? – ELY pyytää ehdotuksia

Katariina Pylsy tapasi tamperelaiset Sisko ja Jussi Knuuttilan Ritajärvellä toukokuussa.

Pirkanmaan ELY-keskus pyytää ehdotuksia Pirkanmaan ympäristöpalkinnon saajaksi. Palkintoehdotus voi olla joko vuoteen 2017 kohdistuva erityinen ympäristöteko tai pitkäaikaisempi toiminta ympäristön hyväksi.

Ympäristöpalkinnon tarkoitus on huomioida ja edistää ympäristömyönteistä toimintaa Pirkanmaalla. Se voidaan myöntää Pirkanmaalla toimivalle yritykselle, yhteisölle tai pirkanmaalaiselle yksityishenkilölle, joka on ottanut ympäristön merkittävällä tavalla huomioon toiminnassaan.

Viime vuonna Pirkanmaan ympäristöpalkinnon sai Sastamalan kaupungin maaseutujohtaja Katariina Pylsy Ritajärven luonnonsuojelualueen perustamisesta ja suunnittelusta sekä kehittämisestä.

Ehdotusten ja perustelujen on oltava perillä ELY-keskuksessa viimeistään 11.12.2017 klo 16.

Ympäristöpalkinnon saaja julkistetaan helmikuussa 2018. Palkinto sisältää kunniakirjan sekä teemaan sopivan muiston. Palkinnon lisäksi voidaan myöntää yksi tai useampia kunniamainintoja.

15 vastausta artikkeliin “Kenelle Pirkanmaan ympäristöpalkinto? – ELY pyytää ehdotuksia”

 1. Uhri Urjalasta

  Palkinto kuuluu ehdottomasti Urjalan kunnalle , se on saanut eniten tuhoa aikaan .

 2. Silmien alla sikaillaan

  Kiertäkääpä huviksenne Rautaveden ja Liekoveden rantaviivoja pitkin. Muovia, törkyä, lasia, vanhoja vaatteita löytyy. Jotkut valveutuneet kansalaiset yrittävät noukkia pahimmat töryt pois, mutta lisää heitetään kalastusvenesitä ja pienet sivupurot pelloilta tuovat maajussien jämiä vesistöihin.

  Tervakallion leirintäalueen takapusikot ja laskuojat olisivat hyvää opetusmateriaalia maantiedon ja biologian opettajille oppilaineen käyntikohteiksi. Mutta ette te sinne mene, koska hienot vaatteenne voivat likaantua ja lapset järkyttyä.

  Olisiko aika siivota ihan lähirannat ja opettaa aikuisille tenavineen näistä jutuista? Ja siitä valistustyöstä palkita sitten aikoinaan?

 3. Nimetön

  Roskien kerääjä herra Hiirelle palkinto! vuosia jo siivonnut teiden varsia,uimarantoja.

 4. Nimetön

  Palkinto Karkun keskustan kartanon isäntäväelle sinne asema-ahteen päälle. Pala kauneinta Karkkua, iloa silmälle.

 5. tarkkailija

  Pylsyllä on kai tänäkin vuonna hakemus vetämässä. Kohta saamme kuulla ensimmäisestä kaksinkertaisesta palkinnon pyytäjästä.

 6. Minä

  Kai toi Ritajärvi oli jo ennen Pylsyä. Minä ainaski oon siä käynyt jo parikytä vuotta nautiskelemasa.

  • Patsashanke etenee

   Aina fiksu nainen saa niskaansa. Jurnuttajat, tehkää jotain muuta kuin lymyilette pusikoissa menneisyyden Ritajärvellä. Ette koskaan yllä Pylsyn tasolle tarmokkuudessa, ahkeruudessa ja ystävällisyydessä.

   Katariina P. on paras virkanainen koko Suomen mittakaavassa. Hän on koko ajan kehittänyt itseään, ponnistellut ja saanut aikaan tuloksia. Kertokaapa meille takapuskista sammaleita heittävät, mitä Te olette saaneet aikaan?

 7. Mari

  Lähetin jo aloitteeni. Ehdotan, että ko. palkinto annetaan Karkun aseman kunnostajille. Ko. pariskunta on muualta tänne muuttanut ja saanut aseman hyvään kuntoon. On siitä nyt mukava lähteä liikenteeseen joko Tampereen tai Porin suuntaan. Ko. pariskunta on pitänyt pihansa siistinä se on ympäristöteko, mutta he eivät ole pilanneet vanhan aseman tunnelmaa.

 8. Nimetön

  Ehdottomasti pitäisi palkita tämä herra Hiiri, joka ahkerasti ja pyyteettömästi on siivonnut teidenvarsia. Mielestäni huippuympäristöteko!

 9. Nimetön

  Hiiri on suorastaan anarkistinen ympäristöneuvos, missä sitten liikkuukin! Hatunnosto rohkeudelle ja ahkeruudelle. T. Ikinä mitään roskaa luontoon heittämätön.
  Ympäristön tuhoamispalkinnon saa Kaalisaareen sijoitettu skeittiramppi.