Liikkuva ikäinfo jalkautuu kylille Huittisissa

Maija Haavisto (edessä) ja Pirjo Kollin tarkkailevat Anu Lindroosin puristusvoimamittauksen tulosta.

Huittisten ikäihmisten palvelut jalkautuvat ensi viikosta alkaen kylille. Liikkuva ikäinfo -kiertue piipahtaa kevään mittaan jokaisella huittislaisella kylätalolla kertomassa ikäihmisten palveluiden uusimmat kuulumiset.

“Tärkeintä on lisätä tietoisuutta siitä, millaisia ikäihmisten palveluita Huittisissa on tarjolla. Koska vanhemman väestön voi olla vaikea tulla tänne keskustaan, lähdemme tällä kerralla heidän luokseen, omille kylille”, toimintaterapeutti Maija Haavisto kertoo.

“Välttämättä kaikille ikäihmisille ei ole selvää, miten palveluiden piiriin pääsee tai kuka niihin voi hakeutua. Näistä asioista on helpompi kysyä, kun voi tulla juttelemaan ihan kasvokkain”, geronomi Pirjo Kollin uskoo.

“Samalla myös kynnys tulla palveluiden piiriin madaltuu, kun kasvot tulevat tutuiksi. Jokaisella kylällä tilaisuuksissa on mukana alueen oma fysioterapeutti ja geronomi”, fysioterapeutti Anu Lindroos lisää.

Kolmikko kokee, että asioita on tärkeä tuoda esiin myös viime vuosina tapahtuneen palvelurakenteiden muutoksen takia. Naiset tietävät, että kuntoutus on noussut entistäkin merkittävämpään rooliin. Kotona halutaan asua yhä pidempään, mikä edellyttää oman toimintakyvyn tiedostamista. Kuntoutuminen ja kunnossa pysyminen on ihmisen oma, aktiivinen prosessi.

Kuntoutuminen ei ole pelkkää jumppaa, vaan normaalia arjen tekemistä. Toiminnalliset harjoitteet pitävät yllä toimintakykyä, mikä mahdollistaa ikäihmiselle oman näköisen elämän.

Pääosassa ikäinfo-tilaisuuksissa ovat palveluiden esittelyt, mutta pelkäksi jutteluksi vapaamuotoiset tilaisuudet eivät jää.

“Teemme puristusvoiman ja verenpaineen mittauksia ja käymme läpi sitä, mitä tulokset tarkoittavat arjessa. Lisäksi tilaisuudessa on mahdollisuus osallistua lyhyeen fyysisen suorituskyvyn testiin, joka antaa sekin tietoa omasta toimintakyvystä”, Kollin kertoo.

Liikkuvaan ikäinfoon ovat tervetulleita kaikki ikäihmiset ja heidän asioistaan kiinnostuneet.

“Sosiaaliset suhteet ovat merkittävä osa toimintakyvyn säilymistä. Siksi tilaisuuteen kannattaa tulla vaikka juomaan kuppi kahvia ja tapaamaan tuttuja”, naiset vinkkaavat.

Tilaisuudet ovat kello 13 – 16 seuraavasti:

Kukonharjan Kylätalo 18.1., Huhtamon Honkapirtti 25.1., Vakkila Mäntyrinne 1.2., Karhiniemen kyläkartano 8.2., Raijala Länsipirtti 15.2., Suttila Kalliola 1.3., Rekikosken Kylätalo 8.3., Sampu Invatupa 12.3., Vampula Jukola 22.3., Keskusta Aittakadun kerhohuone 5.4.