Uusia työpaikkoja yritysinvestoinneilla sekä digi- ja pelikokeiluilla

Joutsenten reitille syntyy uusia työpaikkoja. Leader-yhdistyksen hallitus päätti puoltaa neljää uutta hanketta.

Sastamalassa Ellivuoressa Vuorisport kehittää toimintaansa vastaamaan alueen palvelutarpeita. Yritys investoi uusiin liikuntavälineisiin. Sisätilojen pintaremontilla ja pöytäpeleillä lisätään säästä riippumatonta palvelutarjontaa sekä mahdollistetaan esimerkiksi lasten syntymäpäiväjuhlien järjestäminen.

Royal Kalusteet etsii lisäkasvua tuotantoprosessinsa tehostamiseen työstökeskusinvestoinnilla. Kymmenen prosentin liikevaihdon kasvu mahdollistaisi kolmen uuden työpaikan syntymisen nykyisten yhdentoista lisäksi.

Punkalaitumella Metsärannan Lihan volyymin kasvu edellyttää tilamyymälän ja ruhokylmiön laajennusta, pakastekontin hankintaa sekä uuden tuotantopanoshallin rakentamista. Hanke luo neljä uutta työpaikkaa nykyisten kuuden lisäksi.

Huittisissa Satakunnan ammattikorkeakoulun hankkeessa parannetaan 15-19-vuotiaiden nuorten työllistymisvalmiuksia ja yrittäjyystaitoja. Digi- ja pelikokeilujen kautta tavoitellaan uusien työpaikojen ja liikeideoiden mahdollistumista.

Puollettujen hankkeiden yhteenlasketut kustannukset ovat 468 000 euroa. Julkisen tuen osuus on 35 prosenttia.

Joutsenten reitille on kuluvalla ohjelmakaudella käynnistetty yhteensä 127 hanketta.