Kunnossa kaiken ikää -hanketukea Sastamalaankin

Kunnossa kaiken ikää -ohjelma on myöntänyt taloudellista tukea 21 terveysliikuntahankkeelle Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n toimialueella. Tuensaajien joukossa on kaksi tahoa Sastamalassa.

Kunnon Startti Oy ryhtyy hankkeellaan Servi Starttaa Sisukkaasti parantamaan Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy:n henkilökunnan hyvinvointia. Alkukartoituksen pohjalta perustetaan seitsemän eritasoista liikuntaryhmää, joissa toteutetaan muun muassa kehonhuoltoa ja venyttelyä sekä erilaista lihaskuntoharjoittelua. Lisäksi toteutetaan ergonomianohjausta Servin työkohteissa kaikille työntekijöille. Hankkeessa järjestetään myös terveysaiheisia luentoja.

Sastamalan seudun mielenterveysseura ry:n hankkeen kohderyhmää ovat sastamalalaiset ja huittislaiset liikkumattomat aikuiset, jotka ovat syrjäytymisuhan alla ja/tai kärsivät mielenterveysongelmista. Hankkeen tavoitteena on järjestää kaksi juoksuryhmää nuorille, jotka eivät ole aiemmin harrastaneet juoksua tai paljon muutakaan liikuntaa. Hankkeen päätteeksi ryhmät osallistuvat yhdessä juoksutapahtumaan, jossa juostaan 10 kilometriä. Hankkeen jälkeen voidaan järjestää muutamia seurantatapaamisia.

Koko alueelle tukia myönnettiin yhteensä 48 900 euron edestä.