VNV:n Kiteille kultaa kauden avauskilpailusta

Kiteiden joukkueessa voimistelevat Alina Jokinen, Alli Järvinen, Ella-Tuulia Krekula, Emma Pylkkänen, Helka Lehtimäki, Iisa Hurula, Linnea Järvinen, Lotta Perttula ja Maija Virtanen.

Vammalan Naisvoimistelijoiden valmennusryhmät Korennot, Kolibrit ja Kiteet matkasivat viime lauantaina Poriin Länsi Suomen alueen Happy Games Stara -tapahtumaan, jossa kilpailtiin myös joukkuevoimistelun 12-14 -vuotiaiden harrastesarjan kilpailut.

Kiteet kilpailivat 12-14- vuotiaiden harrastesarjassa yhdeksän muun joukkueen kanssa. Päivän päätteeksi Kiteet kruunattiin sarjan voittajiksi ja kultaiset mitalit matkustivat onnellisten voimistelijoiden kaulassa Sastamalaan. Kiteiden uusi kilpailuohjelma kantaa teemaa merenneidot. Tytöt voimistelivat ohjelman yhdenaikaisesti ja näyttivät vaadittavat liikkeet taitavasti.

Joukkuetta valmentavat Anna Koskinen ja Alli Tervamäki. Kiteiden kilpailukausi jatkuu 7.4. TUL:n Tampereen piirin mestaruuskilpailuissa.

Korennot saivat kehuja notkeudestaan ja upeista tasapainoistaan.

Stara-tapahtumaan osallistuivat 8-9 -vuotiaat Korennot ja 10-11 -vuotiaat Kolibrit. Korentojen teemana olivat linnut, mikä näkyi muun muassa puvuissa ja Iina Kangasharjun esittämässä Linnut-kappaleessa. Jännityksestä huolimatta tytöt suoriutuivat esityksestä hienosti. Tuomarit kehuivat tyttöjen notkeutta ja upeita tasapainoja, ja kannustivat palautteissaan tyttöjä esiintymään rohkeammin.

Korennoille jäi tapahtumasta kaiken kaikkiaan hyvä fiilis ja niin valmentajat Ilona Perttula ja Sanni Mäkipää kuin tytötkin olivat tyytyväisiä.

Kolibrien ohjelma keräsi kiitosta yhdenaikaisista suorituksista ja monipuolisista liikeradoista.

Kolibrit-joukkueen ohjelman teemana olivat kummitukset. Tuomarit kehuivat suorituksen yhdenaikaisuutta sekä monipuolista liikerataa. Myös tasapainot olivat kauniita ja pysyivät hyvin. Ohjelman musiikkia pidettiin erittäin sopivana tytöille ja teemaan. Harjoitusta kaivattiin vielä ojennusten loppuun viemisessä ja hyppyjen asennoissa.

Tyttöjen ja valmentajien Siiri Ylipekkalan, Elsa Tervamäen ja Lotta Korpelan mielestä suoritus oli onnistunut, mutta parannettavaa jäi kuitenkin vielä seuraaviin kisoihin.

Kirjoittanut Satu Rautanen

Poimintoja