Henri Pohjala Levoranta-turnauksen voittoon

Levoranta-turnaus

Levoranta-turnaukseen osallistui yli 50 pelaajaa. Kuva: Jaakko Pirttikoski.

Perinteinen nopean shakin Levoranta-turnaus on pelattu. Voiton otti kiikoislainen Henri Pohjala. Mukana oli 54 pelaajaa.

Henri Pohjala voitti kovatasoisen A-ryhmän pistemäärällä 5,5. Hän osoitti kuuluvansa edelleen nopeassa shakissa Suomen terävimpään kärkeen. Vaasan yliopistossa opiskeleva Pohjala on viime aikoina pelannut säästeliäästi. Hän edustaa Tammer-Shakkia.

Toisen sijan vei suomalaisen shakin suurlupaus Toivo Keinänen, joka edustaa Matinkylän Shakkikerhoa. Hän on syntynyt vuonna 2002. Keinäsen pisteet olivat myös 5,5. Henri Pohjala kuitenkin voitti Keinäsen keskinäisessä pelissä.

Kolmannen sijan vei ykkössijoitettu venäläinen Dmitri Sklyarov. Hän edustaa Jyväskylän Shakkiseuraa.

Järjestävän seuran Vammalan Shakkikerhon pelaajista A-ryhmässä viidenneksi sijoittui Vesa-Pekka Heinola 4,5 pisteellä. Henri Torkkola sai neljä pistettä, sekä Arto Satonen ja Jarmo Hautaniemi 3,5 pistettä eli 50-prosenttisen tuloksen.

Johanna Tanni pelasi vahvasti B-ryhmässä

B-ryhmän kilpailu oli erittäin tasainen ja päätyi lopulta Pässin Esa Lapin ja Maakunnan Shakin Jouko Kivimäen jaettuun voittoon. Pistemäärä oli kuusi.

Johanna Tanni Vammalan Shakkikerhosta oli hienosti viidellä pisteellä jakamassa kolmatta sijaa. Hän voitti samalla seloryhmäpalkinnon. Samaan tulokseen ylsi myös Turun TS:n varhaisnuorilupaus Ilkka Koota.

Vammalan Shakkikerhon pelaajista Kalevi Tuomisto sai 3,5 pistettä ja Gerdhard Maier kaksi pistettä.