Kultajuhlat pystyyn: VaLePa on Suomen mestari!

Joukkue kiittää fanejaan. Kuva: Satu Kunnari.

Vammalan Lentopallo on Suomen mestari. Loimaan Hurrikaani kaatui 1-3 (20-25, 25-23, 18-25, 13-25).

Pukkipaidat voittivat finaalit suoraan 4-0. Loimaalaiset onnistuivat viemään koko sarjassa vain kaksi erää.

Ratkaisevaksi jääneen neljännen finaalin ensimmäisessä erässä Hurrikaani sortui yliyrittämiseen. Loimaalaiset takoivat kärkeen pisteitä paitsi itselleen myös virheillään VaLePalle.

Toisessa erässä VaLePalla oli vaikeuksia. Hurrikaani meni edellä, kun Matti Oivanen, Antti Ropponen ja Douglas Powell onnistuivat. VaLePa pyrki nousemaan pieneltä takamatkalta ohi useamman kerran, painetta loimaalaisille aiheuttivat Urpo Sivula ja Mikko Esko. Hurrikaani kuitenkin sai pidettyä erän hyppysissään loppuun saakka.

Pitkän erätauon jälkeen esiintyi nälkäinen VaLePa, joka halusi ratkaista mestaruuden neljännessä finaalissa. Kolmannen erän tekniselle aikalisälle mentiin VaLePan johtaessa 10-14. Pukkipaidat pitivät Hurrikaanin takanaan ja kirjauttivat loppunumeroiksi 18-25.

Neljännessä erässä VaLePa piti pintansa, kun Hurrikaanin paineet kasvoivat. Peli eteni pukkipaitojen kipparoidessa. Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen joutui käyttämään aikalisänsä jo ottelun alkupuolella. Teknisellä aikalisällä oltiin VaLePan johtaessa 11-14.

”On aika olla miehiä, kohti Tamperetta!” valoi Rantanen uskoa joukkoihinsa. Siitä ei kuitenkaan ollut juurikaan apua, kun pukkipaidat päättivät erän ja ottelun selkein luvuin 13-25.

”Olen onnellinen, koska sain neljään finaalipeliin edes yhden normaalin pelisuorituksen. Ottelun alla tuntui todella pahalta, mutta tiikeribalsami auttoi. Olisi pitänyt muistaa käyttää sitä jo aiemmin”, sanoi VaLePan parhaana palkittu Urpo Sivula.

”Pääsin hyvin peliin mukaan, kun Mikko Esko muisti minut tässä pelissä heti alusta lähtien. Aiemmissa peleissä olen alut saanut hyppiä turhaan. Tänään peli ratkesi siihen mihin ennenkin eli oma taktiikka joukkueella oli selvä. Siksi pelit näyttivät koko finaalisarjan ajan näin selkeiltä”, hän jatkoi.

”Tämä oli raskain kausi, jonka olen koskaan vetänyt. Töitä on joutunut tekemään, mutta onneksi minulla on ollut apuna kaksi ammattimiestä, kakkosvalmentaja ja tilastomies”, totesi VaLePan päävalmentaja Sami Kurttila.

”Kaudesta voi mainita sen, että panostimme harjoitteluun ja erityisesti fysiikkapuolella vaikuttaa siltä, että tehtiin oikeita asioita”, hän sanoi.

”Kahdeksan viimeistä peliä, niissä yhteensä kaksi annettua erää. Se kertoo myös siitä, että syöttövastaanottomme toimi loppuun asti hienosti”, Kurttila mietti.

”Tänään Hurrikaani hieman yllätti, kun se siirtyi kahden vastaanottajan taktiikkaan. Se paransi myös peliään, mutta lopulta usko omaan tekemiseen ja taktiikkaan toi meille voiton. Uskoisin, että ensi kaudella VaLePa lähtee jälleen Mestarien liigaan”, hän sanoi.

”Omasta jatkostani neuvotellaan, kunhan voittojuhlat ollaan saatu pidettyä”, Kurttila kommentoi.

Mestaruus on VaLePalle neljäs. Aikaisemmat ovat viime vuodelta sekä vuosilta 2014 ja 2012.

VaLePa ja Hurrikaani olivat vastakkain tällä kaudella myös Suomen Cupin loppuottelussa. Pukkipaidat veivät sen 3-0.

Mestaruutta juhlitaan Vammalan torilla tänä lauantaina kello 15. Juhlahumu jatkuu illalla kello 19 alkavassa tilaisuudessa Ellivuoressa, jonne kaikki ovat tervetulleita. Sekä torilla että iltajuhlassa esiintyy The Voice of Finlandissa kisannut Eveliina Määttä. 

VaLePa juhlii mestaruutta Kupittaalla. Kuva: VaLePan Facebook.

Turkuun matkasi runsaasti puna-asuisia VaLePa-faneja. Kuva: Satu Kunnari.

Salamavalot räpsyivät mestaruuden ratkettua. Kuva: Satu Kunnari.

29 vastausta artikkeliin “Kultajuhlat pystyyn: VaLePa on Suomen mestari!”

 1. Nimetön

  Hyvä VaLePa,parasta Sastamalan markkinointia,kannattaa satsata.

 2. Nimetön

  Siinä torisuunnittelijoille mallia! Tulee jotain tuloksiakin.Onnea Valepalle.

 3. Nimetön

  Montako paljasjalkaista vammalalaista tai tyrvääläistä on joukkueessa?

  • Nimetön

   Ei montaakaan, mutta haittaako se? Ei taida Hurrikaanissakaan montaa loimaalaista olla. Eikä taida Tapparassakaan kaikki olla paljasjalkaisia tamperelaisia.
   Onneksi joukkueilla on mahdollisuus hankkia pelaajia oman kaupungin ulkopuolelta ja ennen kaikkea, onneksi pelaajilla on mahdollisuus lähteä pelaamaan kotikaupunkinsa ulkopuolelle. Joka kunnassa kun ei voi olla joka lajin SM-tason liigajoukkuetta.

   Onnea VaLepa!

 4. Nimetön

  Valepa huippujoukkue ja organisaatio, ainoa mikä harmittaa on Vexve-areena. Se on aivan susi verrattuna nyt vaikkapa Kupittaan areenaan.

 5. Nimetön

  Valepaan on varmasti tunkua kun uutta joukkuetta kasataan; harva seura maksaa palkkansa ajallaan, jos ollenkaan.

 6. Nimetön

  Varmaan onkin! Hevosmiesten tietotoimistossa Esso-shellillä savossa maksetaan nyt kun Ponsse sponsorina tuplat.

 7. Nimetön

  Nimimerkki ”Epätietoinen tyttö maalta” kysyy: Olisiko AIVAN mahdotonta Suomessa pistää koko homma uusiksi, ja hyväksyä vain Suomen kansalaisia, paikkakunnalla kirjoilla oleva pelaajia (lajissa, missä tahansa), oikeutetuksi pelaamaan paikkakunnan nimeä kantavassa joukkueessa? …..(Tässä vaiheessa aina herään…).

 8. Saku Metsälä

  Nimimerkkille ”Epätietoinen tyttö maalta” tiedoksi vaan, että ei ole enää mahdollista tehdä ehdottamiasi rajauksia – 60-luvulle ei ole paluuta. Toisekseen Bosman -päätös 90-luvulla avasi vapaan ammatinharjoittamisoikeuden EU:n alueella, joten katsotaan tässä kohdin reilusti eteenpäin!

 9. Nimetön

  Lentopallo on nyt jo ja varsinkin tulevaisuudessa se laji joka eniten kärsii yhä vähenevästä harrastajamääristä vaikka ei sitä Vammalassa uskoisi, porukkaa junnuissa ihan mukavasti. Eli saadaan kyllä tottua siihen että oman maakunnan poikia ei joukkueessa välttämättä ole, hyvä jos suomalaisia ollenkaan.

 10. Nimetön

  Niinhän tuo on, että Sastamalaan lentopallon myötä muuttaa vain palkattu pelaaja, ehkä kumppani mukana.
  Paljonko lentopallo häiritsee Sastamalan kehittämistä? Tiedetään, että paljon.

 11. Nimetön

  Valepahan on ihan parasta mitä pieni maaseutukylä voi toivoa, positiivinen asenne kaikilla Valepaa kohtaan, ja yleensä urheilua kohtaan.
  Ei ole ihan helppoa synnyttää Valepan kaltainen menestyvä organisaatio, vaatii paljon työtä.
  Eli lisää Valepaa, se synnyttää positiivista energiaa Sastamalaan!

 12. Nimetön

  Valepa tuo todella positiivista näkyvyyttä Sastamalalle. Hienoa juniorityötä ja loistavaa menestystä. Kiitos ja kumarrus tästä(kin) mestaruudesta!

 13. Nimetön

  Huippuhienoa mallia junnuille, juhlimaan Waltersiin ja laivalle jatkoksi……urheilua nämäkin ?

 14. Nimetön

  Mitäs pahaa Waltersissa tai laivalla? Siellä ei urheilla mutta kuuluu olennaisena osana meidän yhteiskuntaan ja nimenomaan esimerkkinä junnuille miten osataan toimia ja käyttäytyä erilaisissa olosuhteissa asiallisesti.