Kilpailukausi käyntiin – Pajuranta kakkonen Imolassa

Juuso-Matti Pajuranta nousi podiumille avauskisassa.

Sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta avasi kilpailukautensa tänä viikonloppuna Imolan radalla Italiassa Trofeo Nazionale Abarth -luokassa.

Lauantaina ajetuissa vapaissa harjoituksissa Pajuranta kärsi teknisestä ongelmasta, vaikka kävikin varikolla useasti korjauttamassa vikaa. Mekaanikot vaihtoivat osia ja luulivat löytäneensä vian ennen aika-ajoa, mutta sama ongelma toistui ja Pajurannan auton maksimikierroksista puuttui 30 prosenttia. Mies onnistui silti ajamaan itsensä aika-ajossa neljänneksi.

Sunnuntaina aamulla ajettiin ensimmäinen kilpailulähtö ja viimein tiimin mekaanikot olivat saaneet auton kuntoon. Pajuranta otti hyvän lähdön, mutta ei pystynyt parantamaan sijoitustaan vielä lähdössä. Lähestulkoon koko kilpailun kärkinelikko ajoi aivan peräkanaa, mutta sijoitukset pysyivät samana. Viimeisellä kierroksella Pajuranta onnistui ohittamaan ruotsalaisen Robin Appelqvistin ja nousi kilpailun kolmanneksi

Toiseen kilpailulähtöön lähdettiin ensimmäisen kilpailun kahdeksan kärjen osalta käännetyssä lähtöjärjestyksessä. Ennen toista lähtöä alkoi vesisade, minkä vuoksi kisaan startattiin turva-auton perästä. Lähdössä muutama kuljettaja hieman varasti ja he ehtivät jo ohittaa sastamalalaisen. Pajuranta otti kuitenkin paikkansa takaisin heti ensimmäisessä mutkassa. Pajuranta nousi melko nopeasti kärkinelikkoon, missä alettiin käydä jälleen tiukkaa kilpailua. Välillä sastamalalainen jo johtikin kilpailua, mutta ruutulipun heiluessa järjestys oli Cosimo Barberini, Juuso-Matti Pajuranta ja Andrea Mabellini.

”Jos miettii lauantain epäonnea auton tekniikan kanssa, niin siihen nähden hyvä suoritus, mutta harmittaahan se, kun menettää tärkeitä pisteitä. Barberini on nyt seitsemäntoista pisteen johdossa sarjassa, kun voitti molemmat kilpailut ja ajoi aika-ajossa paalulle”, toisen kilpailun nopeimman kierroksen ajanut Pajuranta kertasi.

Trofeo Nazionale Abarth -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon päästä Ranskan Paul Ricardin radalla, jossa ajetaan tänä vuonna myös F1-kilpailu.

  • Nimetön

    Tuskin makaroonimaan porukkaa alkaa tunkemaan tänne Pajurannan mainoksien ansiosta. Niin, palloa heitetään siinä pallopelissä vain syötettäessä.

  • Nimetön

    Onnittelut! Teet mahtavaa työtä vaikeuksista huolimatta!!! Todella hienoa!

  • Nimetön

    Olen enemmän kauramoottorikisailija, mutta HYVÄ sijoitus oli hopeakin!

Kommentointi ei ole käytössä.