Saksitut: Erilaisista näkemyksistä kasvaa hyviä päätöksiä

Nykyään on vallalla ajatuksia siitä, että puoluepolitiikka joutaa romukoppaan. Politiikkaa pidetään junttauksena, pelinä, omien etujen ajamisena ja tapana olla kuuntelematta kansaa, siis ihmisiä. Politiikasta on tehty syyllinen kaikkeen mahdolliseen puolueista riippumatta. Roiskeita saavat kaikki kokoomuksesta vasemmistoliittoon ja siltä väliltä.

Puolueet ovat aatteellisia järjestöjä, joilla on jokin tavoite, tai ainakin pitäisi olla. Tavoitteet ovat toki jonkin verran hämärtyneet, kun puolueet ovat hiljaksiin lähentyneet toisiaan. Silti eroja on, oikeastaan paljonkin. Eniten valtakunnan politiikassa on eroja syntynyt viime aikoina tuosta sote-uudistuksesta. Härkäpäinen runnaaminen ja hallituksen sisäiset ristiriidat ovat antaneet kritisoijille hyvän kasvualustan. Hyvä niin, sillä vain erilaisista näkemyksistä muodostuu aikanaan paras ratkaisu, jos muodostuu. Näkemyksiin vaikuttavat selkeästi erilaiset aatteet.

Mitä sitten syntyy aatteettomuudesta. Harkimon ja Jungnerin pystyyn pykäämä Liike Nyt on irtaantumista nykymenosta. Ei olla tyytyväisiä nykyiseen tapaa hoitaa kansakunnan asioita. Halutaan vuorovaikutteista päätöksentekoa, jossa kuullaan kaikkia. Hyvä niin, mutta kuinka se on mahdollista? Niin tietenkin, että ennen päätöksiä järjestetään nettiäänestyksiä, joiden tuloksesta sitten tulee päätös. Onko kyseessä yhden asia liike, se jää nähtäväksi. Kantaako aatteettomuus eduskuntapaikkoihin saakka?

Sastamalassakin ovat erilaiset aatteet jonkin verran haalistuneet eurojen paineessa. Silti oikeistolla ja vasemmistolla on eroja. Niitä on nähty muun muassa päivähoito-oikeuden rajaamisessa. Rajauspäätös syntyi kuitenkin demokraattisessa järjestyksessä, joka on arvo sinänsä. Jos erilaisuuksia ei ole, niin päätökset ovat melko yksipuolisia. Sastamalassa valtuustossa ja kaupunginhallituksessa on edustettuna laajasti erilaiset aatteet ja näkemykset. Ne huomioidaan, kun tehdään päätöksiä. Ne syntyvät joko yksimielisesti tai äänestämällä.

Mutta kuultu on, Eri juttu on kuunnellaanko.

  • Nimetön

    Kysymys pääministeri Sipilälle. Oletko onnistunut vai epäonnistunut tehtävässäsi, kun jatkuvasti leikkaat toimeentuloa vähäosaisilta? Ja saatko siitä jonkinlaista salaista tyydytystä?

  • Nimetön

    Missä asioissa väosasaisten toimeentuloa on leikattu?
    Missä asioissa sitä on parannettu?

  • Nimetön

    Kirjoitusvirheestä huolimatta , edelliseen viitaten…
    Kenestä käytetään nimitystä vähäosainen, mitä se tarkoittaa?
    Sipilähän lähti leikkauksien tielle, suosien kätilöitä jne. tässä protokollassaan.
    Mutta hänen hyrräleikkurinsa jäädytti tavallisten työssäkäynnillä ansaittujen eläkkeiden jäädytyksen, etuuksien jäädytyksen, sairastamisesta aiheutuvien kulujen noston omavastuuosuuksineen
    Sen sijaan hän muistaa joka käänteessä toitotta takuueläkkeen 40 nostosta, kai sentään tiedostaa mistä puhuu?

    • Nimetön

      Hallitus korotti kevään kehysriihessä vähimmäismääräisiä päivärahoja ( sairauspäiväraha, vanhempainpäiväraha, kuntoutusraha ja erityisraha) työmarkkinatukea vastaavalle tasolle, mikä tarkoittaa 80,50 euron kuukausikorotusta vähimmäispäivärahoihin.
      Demarit esittivät noin 8 euron korotusta vähäosaisille.
      Hallituksen korotus kaikkein köyhimmille kansalaisille on kymmenkertainen Antti Rinteen esitykseen verrattuna.

      • Nimetön

        Hallitus antoi hiluja takaisin kun ensin leikkas roheesti puutarhasaksilla, että tanner tömisi. Siinä risuaidat kaatui kun trio kirmas heikompiensa kimppuun, kuin sika limppuun. Nykyhallitus harjoittaa nyrkkipolitiikka.

    • Nimetön

      Jaa kuka on vähäosainen? EU:n virallinen kanta, että alle 1400 euroa kuukaudessa saavat, ovat virallisen köyhyysrajan alapuolella. Tuolla alempana joku kirjoitti hallituksesta. Harjoittaa kuulemma. Nyrkkipolitiikka.

  • Nimetön

    Niin kun velaksi on eletty niin ei siinä kaikki yhteiskunnan (veronmaksajien) maksamat vastikkeettomat edut voi olla ihan tapissa.Jotain täytyy ittekin tehdä.Töihin vaan!

    • Nimetön

      Ja kukahan on päättänyt tästä velaksi elämisestä? Panepas sinäkin merkille, ettei jo eläköitynyttä kansaa voi määrätä noin, töihin vaan !
      Sen sijaan voisi eläkkeen verottamista kohtuullistaa, eläkekatto olisi hyvä myös säätää !

  • Nimetön

    Eiköhän velaksi elämisestä ole päättäneet demarit.
    Sipilän johdolla tilannetta korjataan, kunnes Rinne,
    mikäli pääsee valtaan, pistää jälleen syöksykierteeseen maan talouden.

    • Nimetön

      Oikea vastaus. Työllisyys kasvaa vauhdikkaimmin kuin vuosikymmeniin. Kiitos nykyhallitus.
      Sosialismin aate – kauna ja kateus – ei vie yhteistä asiaa eteenpäin.

  • Nimetön

    Ettei kirjoittajalle vaan ole jäänyt vappusimaa juomatta ja käy jo. Sitä kun ottaa, niin jälki on kuten edellä.

  • Nimetön

    Joo näkyvissä on demarien löysät lupaukset eläkkeistä sun muusta, punavihreässä hallituksessa kun saattavat seuraavaksi olla . No kelpaa niitä tuhlailla kun joku on ensin pistänyt talouden kuntoon, demarit kun eivät tunnetusti ole mitään talousneroja.

    • Nimetön

      Juu, Suomi on vaappunut oikeiston pääministereillä vuodesta 2003 lähtien. Eli 15-vuotta. Sinä aikana valtionvelka on lisääntynyt holtittomasti. Veropohjaa on kavennettu ja paremman väen palttoot täytetty isoilla setelieuroilla lämmittään kulkijaa. Että semmosta talousosaamista.

      • Nimetön

        Demarien talousnerot Urpilainen ja Rinne kun toimivat valtiovarainministeriössä homma levis pahasti. Jos ei ymmärrä miten markkinatalous toimii, niin korottaa vaan veroja, se on tuhon tie. Onneksi nyt on saatu talous kuntoon, ihmisille töitä ainakin niille joita työnteko kiinnostaa. Vasemmisto korottaisi veroja ja ottaisi lisää lainaa jotta työttömät säilyttävät asemansa, Sipilä luo työtä.

  • Nimetön

    Oi, kauanko menee, kun tulee itku pitkästä ilosta, pieru kauan nauramisesta !

  • Nimetön

    Äitevainaa jo oli oikeassa: ”Minä sitä oon sitä mieltä, että joka on vuojennii ministerinä, niin eikun tutkimata linnaan”…

  • Nimetön

    22:55 Urpilaisen aikaan pääministeri oli Katainen (käteinen) joka jakoi sellaisia verohelpotuksia ettei mitään rajaa. Vastaavasti Rinne ehti olla ministerinä ainoastaan vuoden verran. Pääministeri oli joku Stubb, tai sinne päin. Nykyhallituksen talouspolitiikasta lankee vielä kova lasku tuleville sukupolville. Saattaa jopa sisäinen turvallisuus järkkyä, kun laittavat oikein ranttaliksi. Päähänpotkittujen muisti on pitkä ja katkera.

  • Nimetön

    Satatuhatta uutta työpaikkaa lupasi demari Urpilainen. Tulikin 100 000 työtöntä lisää ja valtion velka lähti rajuun nousuun.
    Rinteen ollessa valtiovarainministeri velkaantuminen kiihtyi ja hallituskausi päättyi valtavaan naurusirkukseen eduskunnan repiessä kaikki suunnitellut taloutta parantavat esitykset.

    • Nimetön

      Vastaavasti pääministeri Vanhanen (kesk.) lähti kesken käpykaartiin ja tilalle tuli joku Kiviniemi. Että, eiköhän siirretä katse tulevaisuuteen. Siellä tulevaisuudessa palkansaajilla ja eläkeläisillä on myös sananvalta. Äänestyslippu!

      • Nimetön

        Jo nyt tietääkseni palkansaajilla ja eläkeläisillä on sananvalta. Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus toteutettiin Suomessa 1906.
        On omaa typeryyttä äänestää ehdokasta, joka ei ole sitoutunut samaan agendaan, jota äänestäjä pitää tärkeänä.
        Olen äänestänyt Keskustaa ja Kokoomusta puolueina ja näistä henkilötasolla tunnettua ja rehtiä ehdokasta.
        Ainakin tähän mennessä olen kohtuullisen tyytyväinen edustajieni tekemisiin.
        Populistipuolueet, kuten SDP ja Persut, kalastavat ääniä ilman sen kummempaa suunitelmallisuutta tai ajatusta pitää lupauksensa. Sitä saa, mitä tilaa . . .

  • Nimetön

    Joku kuvittelee että tätä maata rakennetaan sosiaalietuuksilla, kova poru kun luusereita hätistellään uuninpankolta kurkkaamaan työelämään. Töihin ei vielä kukaan pakota ja työntekijät ovatkin jatkossa tuontitavaraa, täältä niitä ei enää löydy.
    Rinne hämää yksinkertaisia lupaamalla jotain mitä ei ole olemassa, tyhmä kansanosa uskoo ilmaisiin lounaisiin!

  • Nimetön

    Ei Suomea pysty enää korjaamaan porvarihallituksien jäljiltä. Sähkönsiirto, terveydenhoito, tienhoito, rautatiet ja muut valtion monopolit, kaikki annettu yksityisten veronkiertofirmojen kultakaivoksiksi. Digitalisaatiota ja robotisaatiota on kiihdytetty valtion runsain yritystuin, mutta ajatuksen puolikastakaan ei ole uhrattu niiden aiheuttaman massatyöttömyyden hoitamiseen. Kun kansa on mennyt mukaan tähän huiputukseen unohtaen todellisen yhteiskuntaluokkansa, ei menoa ole jaruttanut mikään. Tilannetta enää korjaa hallityksen vaihtuminenkaan. Porvarihallitukset ovat tehneet peruuttamattomia päätöksiä. Pelkäänpä, ettäedessä on levottomat ajat.

    • Nimetön

      Samaa mieltä! Lenin-setä heräteltävä haudastaan ja globaali sosialismi taas kukoistamaan. Eläköön vallankumous!!!!
      Mistä muuten johtuu, että sosialismin toimintalogiikassa paremmin tienaavan naapurin palkka pitäisi saada laskettua, eikä haaveena ole oman palkan nostaminen samalle tasolle kuten markkinataloudessa on haaveena?
      Kateus, kauna ja kyttääminen pyörittävät sosialistisia yhteiskuntia. Niitä harvaa, jotka enää ovat pystyssä.

      • Nimetön

        Joo tämähän on katastrofi kun työpaikkoja on enemmän kuin työhaluisia työntekijöitä, ketä nyt syytetään kun pitäisi itse ottaa vastuu.Ei taida Rinne ja Aalto pystyä romuttamaan vielä muutamaan vuoteen tätä nousua, tarvitaan vielä enemmän taantumuksellisia voimia, löytyskö telaketjukommunisteja vielä jostain hätiin!

  • Nimetön

    Kapitalismi on romuttanut koko maailmantalouden. Nämä suursijoittajat eivät rahojaan laita likoon ellei valtio, eli veronmaksajat ole takaajina riskille. Voitot näille ökyrikkaille kyllä kelpaa. Vastaavasti markkinatalous toimii pienyrittäjien ja työntekijöiden yhteisymmärryksellä. Josta kasvaa kestävää tulevaisuutta. Ottaen huomioon myös luonnon kantokyvyn. Kasvoton kapitalismi on tuhonnut ja tuhoaa edelleen maapalloa kiihtyvällä nopeudella.

  • Taisto Marx

    Voi kun olis Stalin vielä elossa, niin pantais iso rähinä päälle!

    • Nimetön

      Stalin, Hitler ja kapitalismi ovat varoittava esimerkki ihmisille, että kansalaisten täytyy pitää valta omissa hyppysissä. Ei pidä sokaistua kiväärin ja setelinipun voimaan. Sillä lopulta hinta on liian suuri.

  • Nimetön

    On se kumma, että yksinkertaiset ihmiset saadaan harhautettua niin helposti. Jos nyt olisikin hetken aikaa työvoimasta pula, niin muutaman vuoden päästä on massatyöttömyys. Mutta tällaisen asenteen kapitalistit juuri ovat opetteneet sokeille seuraajilleen: meidän jälkeemme vedenpaisumus. Tärkeintä on veroparatiisifirmojen voitot, tyhjiin kupatulla pikkuvaltiolla ja ihmiskohtaloilla ei ole niin väliä.

  • Nimetön

    On tainnut vähän mopo karata käsistä siellä vasemmalla,Sastamalassa ei ole veroparatiisifirmoja vaan pieniä muutaman hengen yrityksiä.Jos et saa työntekijää firmaasi vaikka olisi tarjolla kohtuullisesti palkattua työtä niin onko se työnantajan vika?
    Onko ihan viisaan ihmisen puhetta kohkata veroparatiisesista, kiväärinpiipuista sun muista kun kyse on ihmisten hyvinvoinnista ja työnteosta?

    • Nimetön

      No voi ihme sentään. Kun tämä Suomi on enemmän kuin pelkkä Sastamala. Ja Suomen lisäksi on muitakin valtioita. Puhutaan kasvottomasta kapitalismista ja ökyrikkaista, jotka luulevat omistavansa koko maapallon. Markkinatalous taasen on näitä pienyrittäjiä ja niiden työntekijöitä. Siksi hulvatonta kapitalismia ei saa päästää niskan päälle pomppiin.

  • Nimetön

    Suomessa asuu maailman onnellisin kansa.
    Turhaa narinaa vihervasemmiston suunnalla piisaa, mutta hyvin on heilläkin asiat.

  • Äänetön tarkkailija

    Nimimerkki ”Samaa mieltä” kirjoitti, että raha ja valta sumentavat aivot. Tunnen muutaman, joilla tuota vaaraa ei ole. Rahaa kyllä on mutta aivoja vähänlaisesti. Ja valtakin enempi perittyä kuin ansaittua.

Kommentointi ei ole käytössä.