Saana Niemiselle lajimestaruus junioreiden matkaratsastuskisoista

Saana Nieminen ja Gunpowder Boy eli Pyssy.

Sastamalalainen Saana Nieminen voitti viikonloppuna käydyissä matkaratsastuskisoissa Suomen junioreiden lajimestaruuden. Kisa käytiin samassa yhteydessä Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskisojen kanssa.

13-vuotias Saana ei nuoresta iästään johtuen voinut vielä osallistua junioreiden PM-kisoihin, joissa alaikäraja on 14 vuotta, mutta olisi sijoittunut siinäkin kisassa kuudenneksi noin 20 ratsukon joukossa. Suomalaisista Saana oli nopein ja saavutti siis tuon Suomen lajimestaruuden.

Kisamatka oli 83 kilometriä, joka ratsastettiin paahtavassa helteessä. Suoritus kesti hieman yli 5 tuntia ja keskinopeudeksi tuli noin 16 kilometriä tunnissa.

Saana huoltajansa Tanja Turusen kanssa.
  • avatar Nimetön

    Hienoa, mitä vielä näemmekään kun ratsastuskeskus valmistuu, tsemppiä nuorelle urheilijalle.

    • avatar Nimetön

      Kyseisen 80km matkan taittoi lauantaina yhteensä 25 eri ratsukkoa joista Saanan&Gunpowder Boyn suoritus oli kuudenneksi nopein. Suomalaisia nuorten lajimestaruuteen oikeutettuja ja kvaalautuneista näistä ratsukoista oli viisi.

Kommentointi ei ole käytössä.