“Oli tämä hieno peli” – Sastamala-ketju loistavassa vireessä MM-kisoissa

Suomi, lentopallo
Suomen joukkue ja fanit.

Sastamalalaisittain tutut miehet tekivät töitä, kun Suomi kaatoi upealla pelillä Kuuban lentopallon MM-kisoissa. Ottelu päättyi 3-1 (25-19, 25-19, 20-25, 25-16).

“Tällä voitolla saatiin hyvä draivi päälle ja totta kai se tuo myös itseluottamusta. Olisi ollut aikamoinen kivi kengässä, jos tämä olisi hävitty”, sanoi passari Eemi Tervaportti.

Aloituksessa ja käytännössä koko pelin ahkeroivat Tervaportin kumppaneina hakkuri Urpo Sivula, yleispelaajat Elviss Krastins ja Sakari Mäkinen sekä keskipelaajat Sauli Sinkkonen ja Markus Kaurto. Sastamala-ketjua täydensivät libero Lauri Kerminen ja kolmannessa erässä kentällä käynyt Antti Ronkainen.

Miehet olivat loistavassa vireessä neljän päivän odottelusta huolimatta. Erityisesti vaikeilla aloitussyötöillään he pistivät Kuuban ahtaalle lukuun ottamatta hävittyä kolmatta erää. Ratkaisevaksi jääneessä neljännessä erässä Suomi karkasi Eemi Tervaportin syöttövuorolla.

“Syöttöä tietenkin treenataan paljon ja me ollaan luontaisesti hyvä leijasyöttötiimi. Meillä oli hyvä aloitus kolmatta erää lukuun ottamatta. Tämä oli hyvä peli meiltä, mutta en vielä sano, että täydellinen”, analysoi Tervaportti.

Kiitosta Eemi Tervaportti jakoi joukkuetovereilleen. “Markus Kaurton torjuntapeli oli ihan jäätävää ja Sakari Mäkisellä oli myös hyvä tulo peliin. Siinä oli päättäväisyyttä. Oli tämä hieno peli koko joukkueelta”, hän pohti.

Suomi kohtaa seuraavaksi lauantaina Puolan.

Suomen pistemiehet

Urpo Sivula 12
Markus Kaurto 12
Sakari Mäkinen 12
Elviss Krastins 11
Sauli Sinkkonen 10
Eemi Tervaportti 9

 • avatar Nimetön

  Eemi on ykköspassari nykyään! Ja noita peli-uran totuuksia kun tarpeeksi ikää,nuori voittaa lopuksi.

 • avatar Nimetön

  Sastamala-ketju, hienosti oivallettu. Onhan se kuin paikallisjoukkuetta seuraisi, hyvä niin, Keikyä ja FC-57 muistettu mainita, kiva!

 • avatar Joppe

  Aamulehti 16.9 “tilaisuutensa saanut Mesko teki parhaansa. Sammelvuo teki oikein kun lepuutti ykkösmiehistöä Puola pelissä…”

 • avatar Nimetön

  Meskon totesi Puola pelin jälkeen haastattelussa suunnilleen näin: – vaikka Puola ennakoidusti meidät voittikin, niin kelpo suoritus tältä meidän nuorelta porukalta (seitsikolta)! Heh heh, unohti ittensä, vai unohtiko kun pelasi myös aloituksessa koko ottelun ajan.

 • avatar Nimetön

  Onhan tässä hommassa jotain vialla jos nelikymppinen passarin pitää pelata. Laji ei kiinnosta nuoria taitaa loppua koko lentopalloharrastus .

Kommentointi ei ole käytössä.