Lentopallomiehet taistelivat voiton – Niko Suihkonen ratkaisevan erän hahmo

Suomi, lentopallo
Suomen miehet juhlivat.
Niko Suihkonen
Niko Suihkonen.

Lentopallomiehet taistelivat Puerto Ricosta MM-kisoissa voiton 2-3 (19-25, 23-25, 29-27, 25-21, 10-15). Myös jatkopaikka ratkesi, kun Bulgaria voitti Kuuban.

Niko Suihkonen nousi ratkaisevan erän hahmoksi hyvillä suorituksillaan. “Oli mukava tulla kentälle ja annoin vaan mennä. Oli hienoa voittaa tämä peli. Eihän sitä voi vaan kuin unelmoida, että on mukana tällaisessa. Sanattomaksi vetää”, hän sanoi.

Ensimmäinen ja toinen erä olivat Niko Suihkosen mukaan hyvää peliä. Parin huonomman jälkeen miehet onnistuivat jälleen nostamaan tasoa pelin loppuun.

Suomi kohtaa MM-kisoissa seuraavaksi tiistaina Iranin.

Suomen pistemiehet

Elviss Krastins 18
Urpo Sivula 16
Sakari Mäkinen 15
Sauli Sinkkonen 13
Niko Suihkonen 9
Tommi Siirilä 7
Eemi Tervaportti 4
Markus Kaurto 2

 • avatar Suihkonen

  se VaLePan kuuluisa vasta neljäs mies yleispelaajana? Penkkimies seurajoukkueessa kotimaan liigassa, vaan ratkaisijahahmo maajoukkueessa ja vieläpä mm-kisoissa! Riittää siinä Gacicilla pähkäiltävää? Ja uutta ukkoa pukkaa vaan ameriikoista asti, yliopisto sarjoista, vaikka kotimaasta löytyy huipputyyppejä ja vieläpä omasta seurasta?

  • avatar Nimetön

   En voisi enempää olla samaa mieltä, ei ole Valepassa olleet kaikki muumit laaksossa, tai ainakaan samaan aikaan kun pelaajahankintoja tehty. Passari 40v. , kakkospassari ei pääse pelaamaan, onko joukkueenjohto kentällä pelaamassa?

   • avatar Asiantuntija

    Mitä väliä minkä ikäinen passari on jos peli kulkee?
    Oliko huono viime kaudella?
    Jos kakkospassari on lyhyt mutta huono, miksi pitäisi päästä pelaamaan?
    Ei ole mitään Nuori Suomi-pelejä, peliaika pitää ansaita.
    Valoja tauluun…

   • avatar Nimetön

    Jonkun verran itsekin pelanneena tiedän kokemuksesta että 40-kymppinen pelimies loukkaantuu herkemmin kuin nuorempi, palautuminen on hitaampaa jne. Mesko on hyvä pelimies mutta ei vaan riitä enää kansainvälisillä kentillä, onhan se hyvin outoa että joukkueessa ei ole kansainvälisen tason toista passaria, hyvin outoa.

 • avatar Nimetön

  on se vaan kumma paikka tää sastamala (valepa), nytkin mm-kisoissa täältä oli pelaajia tai pelannut joskus valepassa! Elvis, Urpo, Sakari, Niko, Markus, Mikko sekä Sauli ja Eemi vanhasta äetsästä, nykyisestä sastamalasta. Melkein koko suomen mm- joukkue!

Kommentointi ei ole käytössä.