Rulla-ampumahiihdon SM-mitaleja Sastamalaan

Turkka Nieminen. Kuva ampumajuoksun SM-kisoista, joista nuori mies nappasi elokuussa kolme mitalia. Kuva: Alueviestin arkisto.

Ampumahiihtäjät päättivät kesäkautensa rulla-ampumahiihdon SM-kisoihin, jotka järjestettiin menneenä viikonloppuna Imatralla. Sastamalaan tuli kisoista kaksi SM-mitalia.

Punkalaitumen Kuntoa edustava Venla Välläri voitti lauantaina kisatussa 7,5 kilometrin normaalimatkan kisassa hopeaa. Kisassa ammuttiin neljä kertaa, jotka Venla selvitti yhteensä kuudella sakolla. Sunnuntain kahden ammunnan pikakisassa Venla johti vielä ensimmäisen ammuntapaikan jälkeen, mutta toisen ammuntapaikan neljä sakkoa pudottivat hänet lopulta viidenneksi.

Seinäjoen Hiihtoseuraa edustava Turkka Nieminen täydensi kesän mitalisaalistaan sunnuntain 4 kilometrin pikakisan pronssimitalilla. Kisassa Turkka ampui kahdelta ampumapaikalta yhteensä neljä sakkoa, mutta hieno hiihto nosti Turkan viimeisellä kierroksella kolmanneksi. Ammunta oli Turkalle koko viikonlopun vähän vaikeaa. Lauantain normaalimatkan kisassa kuusi sakkoa pudotti Turkan lopputuloksissa kuudenneksi.

Kolmannella sijallaan Turkka varmisti miehet 15 vuotta sarjan Lapua Junior Cupin kokonaiskilpailun voiton. Lapua Junior Cup koostuu yhteensä yhdestätoista talvi- ja kesäkaudella 2017-18 käydystä ampumahiihto, -juoksu ja -rullakisasta.