Juuso-Matti Pajuranta nousi johtoon, mutta tuomaripeli sekoitti pakan – “Tiedän itse, että voitin ajamalla”

Juuso-Matti Pajuranta
Juuso-Matti Pajuranta Monzassa. Kuva: Stefano Reali.

Trofeo Nazionale Abarth -sarjan kauden toiseksi viimeinen kilpailu ajettiin Italiassa legendaarisella Monzan radalla. Sastamalalainen Juuso-Matti Pajuranta suuntasi viikonloppuun tiukasti voitot mielessään toiselta sijalta.

Monzaan lähdettäessä Juuso-Matti Pajuranta oli sarjassa neljätoista pistettä Cosimo Barberinista jäljessä. Aika-ajoissa hän kaasutti sateen liukastamalla radalla kolmanteen ruutuun.

Ensimmäistä kilpailulähtöä jouduttiin siirtämään sankan sumun vuoksi. Juuso-Matti Pajuranta teki vakuuttavaa jälkeä nousten kärkeen. Hän veti letkan maaliin saakka.

Toiseen kilpailulähtöön Juuso-Matti Pajuranta starttasi käännetyn järjestyksen mukaan ruudusta kahdeksan. Hän kipusi kärkeen ja pyöräytti myös nopeimman kierrosajan.

Kilpailun jälkeen Juuso-Matti Pajuranta johti sarjaa kolmella pisteellä. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Cosimo Barberini protestoi sastamalalaisen autossa olleesta sähköjohdosta. Kyseisellä johdolla otettiin suoraan akusta virta flektiin, jota ei muutoin saatu toimimaan. Juuso-Matti Pajurannan tiimi oli kysynyt ennen kilpailua järjestäjältä lupaa käyttää sähköjohtoa, eikä ongelmaa ollut. Kilpailun jälkeen protesti kuitenkin hyväksyttiin. Juuso-Matti Pajuranta putosi hylkäyksen myötä 26 pistettä Cosimo Barberinin taakse.

“Kyllähän tää oli minun viikonloppu ja tiedän itse, että voitin ajamalla molemmat lähdöt. Sarjan kannalta todella huono homma, kun toisen kisan voittopisteet viedään kisan jälkeen”, Juuso-Matti Pajuranta harmitteli. “Mugelloon lähdetään silti voittamaan ja vauhti on siellä missä pitääkin”, hän lupasi.

Kommentointi ei ole käytössä.