Mestarien liiga käynnistyy Sastamalassa – Haaste kovempi kuin viimeksi

VaLePan Arvis Greene. Kuva: Hannu Moilanen.

Sastamalassa VaLePa pelaa Ford Store Levorantana kauden ensimmäisen Mestarien liigan ottelun keskiviikkona. Vieraaksi tulee turkkilainen Istanbul BBSK. Ottelu alkaa Vexve Areenalla kello 18.30.

Haaste päästä mukaan lohkovaiheeseen on selvästi kovempi kuin viimeksi. Suorien paikkojen lisäksi jaossa on kolmen kierroksen myötä vain kaksi paikkaa. Niitä tavoittelee Ford Store Levorannan lisäksi viisitoista joukkuetta. Joukossa ovat muiden muassa PAOK Thessaloniki, United Volleys Frankfurt ja Chaumont VB.

Istanbul BBSK on kotimaansa pronssijoukkue. Sillä ei ole ainoatakaan ulkomaalaista pelaajaa. Turkin maajoukkuemiehiä sen sijaan riveistä löytyy useita.

Toinen osaottelu pelataan Istanbulissa 17. lokakuuta. Otteluparista jatkaa enemmän sarjapisteitä kahdesta ottelusta kerännyt joukkue. Voittaja kohtaa toisella kierroksella joko kreikkalaisen PAOK Thessalonikin tai unkarilaisen VRCK Kazincbarcikan. Lohkovaiheeseen päästäkseen Ford Store Levorannan olisi selvitettävä tämän jälkeen vielä kolmas ottelupari, jonne tarjolla on joukkueita Itävallasta, Hollannista ja Saksasta sekä Valko-Venäjältä Sakari Mäkisen Shaktior Soligorsk.

 • avatar Nimetön

  Valepa on toistanut samat virheet joita kiekkoliigassa tehtiin takavuosikymmeninä, ostetaan joukkue ja vielä ulkomailta. Nykyään kiekkoseurat kasvattavat omista junnuistaan huippupelaajia jotka eivät maksa mitään ja ovat kaiken lisäksi esimerkkeinä omalle juniorityölle.
  Valepa kyllä hommaa junioreita mutta penkittää niitä vuodesta toiseen, miehet kyllä penkillä vaihtuvat mutta muuten toiminta on näköalatonta.
  Mikään palloilujoukkue ei voi hakea pikavoittoja vaan seuran pitää kasvattaa omat runkopelaajat joiden varaan rakennetaan menestystä, nuorille pitää antaa vastuuta.
  Tämä mestarien liiga on suuri kupla jonka varaan Sastamalassa satsataan , ei ole sen väärti.

  • avatar Nimetön

   Mites rakennat maajoukkueen jos ei edes maajoukkuepelaajat mahdu pelaan sm-liigajoukkueessa, no Greene ja kumppanit hakeen Suomen kansalaisuutta, helppoa!

 • avatar Nimetön

  Asiallinen kirjoitus ja takarivin taavi tietää paremmin!Se on juuri noin kuinka toimittu Valepassa? Mihis Mäkisen Sakke lähti,entä Peetu Mäkinen ?

Kommentointi ei ole käytössä.