Ajankohtaista, Urheilu, Uutisettoimitus

FC-57:n kasvatti Sinkkonen vahvistaa Akaa-Volleyta

FC-57:n kasvatti Sinkkonen vahvistaa Akaa-Volleyta

Sauli Sinkkonen ja Akaa-Volleyn manageri Risto Lahti.

Äetsäläislähtöinen FC-57:n kasvatti Sauli Sinkkonen vahvistaa verkkoa Akaa-Volleyn riveissä. Lentopallomaajoukkueen keskipelaaja on tehnyt seuran kanssa niin kutsutun ottelukohtaisen sopimuksen.

Sinkkosella on täten mahdollisuus siirtyä ulkomaille kesken kauden, mikäli tarpeeksi houkutteleva tarjous löytyy”, selvittää Akaa-Volleyn manageri Risto Lahti.

Yli kaksimetrisen sekä Belgiassa (2016-17) että Ranskassa (2017-18) ammatikseen pelanneen Sinkkosen manageri Nisse Huttunen tekee töitä luotettavan ja mahdollisimman korkealla tasolla pelaavan joukkueen löytämiseksi.

“Ensi sijassa kartoitamme eurooppalaisia seuroja. Kausi on kuitenkin jo käynnissä ja joukkueet ovat täynnä. Pelipaikka saattaa avautua esimerkiksi jonkun avainpelaajan loukkaantumisen seurauksena”, kertoo takavuosina myös A-Volleyn paidassa esiintynyt Sinkkonen.

Yhdeksän vuotta Rantaperkiön Iskua edustanut 29-vuotias lentopalloilija oli mukana A-Volleyn voittaessa Suomen Mestaruudet sekä A-junioreissa että alle 21-vuotiaissa.

Akaalaiselle lentopalloyleisölle ehkä tutumpi pelaaja on Saulin vanhempi veli Saku Sinkkonen, joka edusti Akaa-Volleyta useiden vuosien ajan.

Kuortaneen kautta menestykseen

Palloiluhallit tulivat Sinkkoselle tutuiksi jo lapsena. Hänen molemmat vanhempansa Paula ja Jarmo ovat pelanneet lentopalloa kansallisella tasolla. Kun pituutta ja pallonkäsittelytaitoa tarttui nuoreen mieheen riittävästi, tie vei Kuortaneen urheilulukioon ja nuorten maajoukkuevalmennukseen. Tuolta ajalta Sinkkosella on palkintokaapissaan Pohjoismaiden mestaruusmitali.

“Rantaperkiön ajalta minulla on kaksi SM-pronssia ja Suomen Cupista sekä kultainen että hopeinen mitali. Vuonna 2008 Suomen Lentopalloliitto palkitsi minut kauden miesjuniorina.”

Miehen saavutukset kansainvälisillä kentillä ovat nekin huomattavat, vaikka pelaajauraa on edessä vielä vuosia. Vuodesta 2015 lähtien maajoukkueen vakiokalustoon kuuluneella Sinkkosella on EM-kisojen 11. sija ja juuri päättyneiden MM-kisojen 13. sija.

Seuratasolla mainittavimmat merkinnät löytyvät viime kaudelta Ranskasta Chaumont Volley-Ball 52 –joukkueesta. CVB52 sijoittui toiseksi sekä maan liigassa että cupissa ja sen lisäksi ylsi 12 parhaan joukkoon Euroopan Mestarien liigassa.

Akaaseen avopuolisonsa kanssa muuttava Sinkkonen nähdään Akaa-Volleyn kokoonpanossa ilmeisesti jo tulevana viikonloppuna Oulussa ja Kokkolassa. Akaalaisyleisön eteen mies ilmestyy sunnuntaina 21.10. Kello 17 alkavassa pelissä vastustajana on perinteikäs Raision Loimu.

Sinkkonen on pelannut Mestaruusliigassa Iskussa 2007-2016 yhteensä 281 ottelua ja tehnyt 1815 pistettä.

  • avatar Arto Satonen

    Nyt jo kymmenen MM-joukkueen pelaajaa kotimaan liigassa. Kaikkien aikojen kovin mestaruusliiga!

  • avatar Nimetön

    Juuri niin! Ja surku Satonen kun eivät kelpaa Eurooppaan,on ninkun sunkin uras hesaan toppas.Saatas kovempi maajoukkue jalkeille jolla vois menestyä.

Kommentointi ei ole käytössä.

css.php