Askel Eteenpäin ry:n liikuntakärry tavoittanut jo tuhat huittislaista lasta

Miikka Vesamäki, Joni Haapala, Joonas Immonen, Aili Mäkelä, Jussi Tiuttu ja Joni Immonen ovat yhteisellä asialla. Kaikki haluavat lisätä huittislaisten lasten ja nuorten liikkumisen iloa. Joonas Immonen ja Aili Mäkelä ojensivat maanantaina lukiolaisten taksvärkillä keräämät lahjoitusvarat Askel Eteenpäin ry:lle.

Huittislaisten nuorten vapaa-ajanviettomahdollisuudet vetivät Miikka Vesamäen mietteliääksi viime keväänä. Nuorisoklubi oli auki vain harvakseltaan ja kylillä pyörivät nuoret tuntuivat kaipaavan tekemistä.

Vesamäki päätyi juttelemaan asiasta Lauttakylän Lujan kasvatin, ammattilaisjääkiekkoilija Mikael Ruohomaan kanssa, joka hänkin koki huittilaisten lasten ja nuorten hyvinvoinnin tärkeäksi asiaksi itselleen.

Seuraavaksi asia tuli puheeksi Joni Immosen ja Jussi Tiutun kanssa, jotka hekin tunsivat halua lisätä lasten ja nuorten liikkumista ja hyvinvointia sekä keksiä keinoja syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

”Minun päässäni oli muhinut jo kymmenen vuotta idea liikuntakärrystä, josta lasten ja nuorten olisi mahdollista lainata harrastusvälineitä”, Tiuttu kertoo.

Asiasta innostui myös Joni Haapala ja kesällä viisikko perusti Askel Eteenpäin -yhdistyksen.

Kärry lainattavissa veloituksetta

Alkusyksyn aikana yhdistys lähti viemään Tiutun liikuntakärry-ajatusta tosissaan eteenpäin. Immosen mukaan myös huittislaiset yritykset innostuivat asiasta.

”Reilun parinkymmenen paikallisen yrityksen tuella ostimme peräkärryn ja hankimme sen täyteen erilasia liikuntavälineitä sählymailoista hulavanteisiin.”

Liikuntakärry on veloituksetta huittislaisten koulujen, päiväkotien, perhepäivähoitajien ja kerhojen lainattavissa. Maksua vastaan sitä voivat vuokrata yritykset, yhdistykset, urheiluseurat ja muiden paikkakuntien koulut ja päiväkodit.

”Syksy on ollut melko vauhdikas, sillä kärry on ehtinyt käydä jo kaikilla kouluilla, tällä viikolla se on Huvikummin päiväkodilla ja ennen joulua vuorossa on vielä Huhkolan päiväkoti. Sitten kaikki paikat on kierretty kertaalleen. Aika hyvin kolmessa kuukaudessa”, Immonen pohtii.

Tiuttu laskee, että kärryn tarjoamista mahdollisuuksista on nyt päässyt nauttimaan noin tuhat huittislaista lasta ja nuorta.

Keväällä Ruoho13-kärry lähtee uudelle kierrokselle. Lisäksi suunnitteilla on esimerkiksi senioreille tarkoitettu tapahtuma.

Lukiolaiset yhdistystä tukemassa

Lauttakylän lukion oppilaskunta lahjoitti hiljattain Askel Eteenpäin ry:lle taksvärkkituottonsa, 1 473 euroa.

”Tämä on meille todella merkittävä summa. Sen avulla pystymme varustelemaan kärryn oikein talvea ajatellen”, Jussi Tiuttu kiittelee.

Lahjoitusvaroilla tullaan hankkimaan muun muassa pulkkia, liukureita, jääkiekkomailoja ja -kypäriä, lumikenkiä sekä lumisählyvälineitä.

Oppilaskunnan puheenjohtaja Joonas Immosen mukaan Askel Eteenpäin oli itsestään selvä valinta tämän vuoden taksvärkkirahojen kohteeksi.

”Lasten ja nuorten vähäinen liikunta on jatkuvasti tapetilla ja halusimme panostaa johonkin ajankohtaiseen asiaan. Kun yhdistys on vielä paikallinen ja hyöty jää huittislaisten hyväksi, niin valinta oli helppo.”

”Jos saamme tällaisia lahjoituksia jatkossa, niin toinen kärry voi olla pian tosiasia. Mahtava juttu”, Miikka Vesamäki iloitsee.

Liikuntakärryn kesäinen sisältö saa lähipäivinä täydennystä talviliikuntaan sopivista välineistä.

Poimintoja

  • Huittislainen

    Aivan loistavaa tekemistä kaikkien hyväksi ja vielä liikunnan avulla. Tämä on iso asia Huittisten Kaupungille ja kaupungin asukkaille, unohtamatta naapuri kuntia ja heidän tarpeitaan.

Kommentointi ei ole käytössä.