“Näissä joulumarkkinoissa on luonnetta”

Marko Naskali arveli olevansa itsekin unissakävelijöiden sukua.

Sastamalan vanhan ajan joulumarkkinoilla kohtasivat tiettävästi eräs punanuttuinen valkoparta ja maan tunnetuin unissakävelijä.

Toimittajan piipahtaessa markkinoilla kättä Herra Hakkaraisen kanssa paiskaa muuan ”mettämies”, joka esittäytyy Marko Naskaliksi.

”Asu on 50-luvun tyyliin, ja tällaisena tulin, koska halusin omatoimisesti tuoda lisäväriä tähän tapahtumaan.”

Naskali toivoo, että nyt kolmatta kertaa järjestettävästä tapahtumasta olisi perinteeksi.

”Näissä Joulumarkkinoissa on luonnetta. Puistoon tuodut mökit tuovat myyntitapahtumaan arvokkuutta”, hän näkee.

Helga Kaaja ja Lilja Kumpulainen viihtyivät markkinamyyjinä.

Pukstaavin pihamaalla liikuskelee kyllä ihmisiä, mutta väentungoksesta ei voi puhua. Liekö syy kylmän viiman, joka käy luihin ja ytimiin vai onko ihmisillä muuta puuhaa?

Sisällä museorakennuksissa tunnelma on sitäkin lämpimämpi. Tornihuvilassa aikuisetkin ovat innostuneet askartelemaan lumihiutaleita. Pieni tyttö häärää höyläpenkin ääressä – taitaa nikkarointi kiinnostaa. Tytön puuhailut saavat hänen isoisänsä suun hymyyn.

Pukstaavin tapahtumasalissa on kaupan mitä ihanimpia käsitöitä, materiaalien ja tekotapojen kirjo on laaja.

Stormin koulun vanhempainyhdistyksen myyntipöydän takaa Helga Kaaja ja Lilja Kumpulainen kertovat, että kaikkea on mennyt, mutta erityisen suosittuja ovat olleet piparikuuset.

Ekaluokkalaiset Helga ja Lilja ovat ensimmäistä kertaa markkinamyyjinä. Hyvin sujuu, mutta pikkuisen mielessä polttelevat jo illan askareet.

”Joulun odotus on kivaa. Illalla leivotaan pipareita!”

Ihmeellisiä otuksia, taidokkaita kissoja, koiria, mollamaijoja ja ankkoja neulonut Marja-Liisa Tähtinen kehuu joulumarkkinoiden tunnelmaa. Liki 30 vuotta sitten anoppinsa innoittamana kutimiin tarttunut Tähtinen on ollut tapahtumassa myyjänä joka vuosi.

“Ihana rakennus ja miljöö, mukavia ihmisiä ja leppoisa tunnelma”, hän kehuu.

Marja-Liisa Tähtinen neuloo sielukkaita käsitöitä. Jokainen kissa ja koira on omanlaisensa yksilö.

Mutta mitä sulosäveliä Pukstaavin kahvilasta kuuluukaan?

Jazzahtavaa joulua näemmä, en tiennyt että Petteri Punakuono svengaa. Markkinoilla on hyvä välillä lepuuttaa jalkojaan.  Tähän jään, glögilasi kädessä, kuuntelemaan kuinka Venla Ritanen laulaa ja Timo Heino kumppaneineen pistää parastaan.

Sastamalan vanhan ajan joulumarkkinat järjestettiin tänä vuonna kolmipäiväisenä. Tapahtuma jatkuu vielä huomenna sunnuntaina, kun molemmat museot ovat mukana Sastamalan Joulutaloissa.

Jazzahtavaa joulutunnelmaa.
Pukstaavissa oli tarjolla parasta joulumusiikkia.
 • avatar Nimetön

  Ulkona niissä kauniissa mökeissä paljon kaikkea kivaa myynnissä, vaikka sitä ei jutussa mainittukaan.

 • avatar Nimetön

  Ennakomainonta tapahtumasta oli turhan varovaista! Kaiken huomion on saanut Joulutalot-tapahtuma.

 • avatar Nimetön

  Varmaan hienoa. Pienipalkkaisena jätin väliin. Niinkuin joka vuosi. Harmittaa aina kun on hienoja tapahtumia , rahat menee laskuihin,bensaan ja ruokaan. Vakuutuksiin.

  • avatar Nimetön

   Ei tuo nyt tavan tallaajalle kovinkaan kummoinen tapahtuma ollut… Sinun palkkatasollesi kuitenkin olisi sopinut, maksuton kun oli.

Kommentointi ei ole käytössä.