VaLePa palkitsi seuratoimijoita ja jakoi Respect-tunnustuksia

VaLePa on juhlinut keskiviikkoiltana 40-vuotista taivaltaan. Kuva kultajuhlasta Vammalan torilta. Taustalla pilkistää seuran nykyinen puheenjohtaja Jarmo Nieminen.

Vammalan Lentopallo on juhlinut keskiviikkoiltana Vexve Areenalla 40-vuotista taivaltaan. Juhlaillan aikana on palkittu seurassa kaikilla neljällä vuosikymmenellä toimineita sekä jaettu erityisiä VaLePa Respect -tunnustuksia.

Tässä he ovat:

VaLePassa 40 vuotta toimineet

Jaana Viitanen

Hallituksen sihteeri, junnuvalepan sihteeri ja rahastonhoitaja, juniorivalmentaja, pelaaja 78-94, ottelupöytäkirjan pitäjä yli 30 vuotta, fanituotemyyjä, fanimatkojen vetäjä, VaLepan kioskin työntekijä. Lisäksi VaLePan bingossa töissä 80-luvulla

Marjut Vuokko

Lasten urheilukoulun vetäjä, ottelupöytäkirjan pitäjä yli 30 vuotta, lipunmyynnissä mukana pitkään, pelaaja, joukkueenjohtaja, junnutiimin valitsema vuoden juniorityöntekijä.

Hely Santala

Naisjoukkueiden valmentaja, hallituksen sihteeri, lipunmyynnin organisoija, ottelupöytäkirjan pitäjä.

Markku Mäsi Mäkinen

Seuran ensimmäinen sihteeri, 80-luvulla ilmestyneen Vammalan Lentopallo -lehden toimittaja, hoitanut pitkään seuran tiedotusta, lehtimies mm. Tyrvään Sanomat, Aamulehti, Satakunnan Kansa, valokuvauksen huippuammattilainen, Suomen Lentopalloliiton virallinen valokuvaaja mm. Maailmanliigassa, naisjoukkueen valmentaja.

Sauli ”Pappa” Vainiomäki on yksi VaLePa Respect -tunnustuksen saajista.

VaLePa Respect 6.12.2018

Jukka Tuominen

VaLePan puheenjohtaja 1999-2004. Jukka Tuominen kehitti VaLePan organisaatiota ja toimintoja jämäkkänä ja kokeneena seuratyöntekijänä. Mukana Lentopalloliiton luottamustehtävissä.

Antti Korpela

VaLePan puheenjohtajana pisimmän yhtäjaksoisen kauden 2004-2015. Korpelan kaudella seuran talous vakautui ja menestys Mestaruusliigassa kehittyi kahdeksan parhaan joukosta mitalipeleihin ja lopulta finaalipeleihin. Junioritoiminta kehittyi entisestään. Seuran organisaatio kehittyi Antin erinomaisten sosiaalisten taitojen ansiosta VaLePan verkosto kehittyi hänen puheenjohtajakaudellaan.

Jarmo Nieminen

VaLePan taustaryhmään 2004 ja hallituksen jäseneksi 2005, puheenjohtajaksi 2015. Niemisen puheenjohtajakaudella VaLePan tähtäimenä on kansallisen menestyksen lisäksi menestys kansainvälisissä peleissä. VaLePa laajentunut toiminta- ja vaikutusalueeltaan Pirkanmaan seuraksi. Mestaruusliigan puheenjohtaja 2017. Jarmolla on vahva visio ja uskallus seuran kehittämisessä.

Arto Satonen

Toivo Satonen oli tärkeä tukija VaLePan alkumetreillä ja Arto oli peleissä limsanmyyjänä. Arto on ollut koko seuran 40-vuotisen historian ajan lähellä seuraa ja monissa eri rooleissa seuran taustalla. Myöhemmin Arto on ollut myös seuran hallituksessa. Hän on auttanut VaLePaa kansainvälisissä suhteissa ja toiminut Lentopalloliiton puheenjohtajana.

Mauri Esko

Junnutiimin perustajajäseniä yhdessä Heikki Kososen ja Pappa Vainiomäen kanssa. Junnutiimin ensimmäinen sihteeri. Hallituksen kokousten ulkojäsenenä vuodesta 2004, pelaajaneuvotteluissa vuodesta 2004 ja yritysyhteistyössä vuodesta 2008. VaLePan tiedotusvastaava. Virallisesti toiminnanjohtajana 2009-2010 sen jälkeen muut ovat kantaneet vastuun, mutta mukana samoissa tehtävissä. Mestaruusliigan valitsema Vuoden lentopallovaikuttaja 2011.

Sauli ”Pappa” Vainiomäki

Seuraikoni, jonka persoona tunnettiin lentopallopiireissä kaikkialla Suomessa. Legendaarinen valmentaja, 10 SM-mitalia juniorisarjoissa. Ollut mukana VaLePassa oppinsa saaneiden Mestaruusliigapelaajien valmennuksessa muun muassa Lelu Ojansivu. Vammalan avainhenkilö 1996. Junnutiimin perustajajäsen yhdessä Heikki Kososen ja Mauri Eskon kanssa. Junioripäällikkö 2002-2006. VaLePan markkinointipäällikkö 2004-2006, oli luomassa uutta ilmettä markkinointiin. Pelaajaneuvotteluissa 2004-2011.

Arto Heinisuo

Mittava ura talkoolaisena. Viime vuodet Arto on johtanut ryhmää, joka on vastannut peliareenan pelikuntoon rakentamisesta: kentänreunamainokset, lattiateipit, katsomot jne. Arto on erittäin vastuullinen toimija, joka on huolehtinut lukemattomista tehtävistä ennen ja jälkeen ottelun ja ottelun aikanakin. Toiminut Kari Tourosen muistoturnauksen, Tyrvään liigan, kesän harrastelijoiden beach volley -turnauksen organisoijana.

Arto Mäkinen

Legendaarinen seuraikoni. Erittäin menestyksekäs ura pelaajana, valittu kahdesti Suomen kauden parhaaksi lentopalloilijaksi, 122 maaottelua, 457 ottelua pääsarjatasolla. Ratkaiseva pelaaja, kun VaLePa 80-luvulla nousi kolme kertaa mestaruussarjaan. Ollut kehittämässä junnuvalepaa ja juniorivalmennusta yhdessä Pappa Vainiomäen kanssa. Pitänyt junioreille Arto Mäkisen passarikoulua.

Harri Lehtimäki

Pelaajaura passarina VaLePassa. Ensimmäiset valmennustehtävät jo 80-luvulla. Ugis Krastinsin aisapari vuoden 2011 hopea- ja 2012 kultakaudella. Lukuisia vuosia seuran 1-sarjajoukkueiden päävalmentajana ja eri juniorijoukkueiden valmentajana. Ollut valmentamassa Arto Mäkisen ja Pertti Korpelan kanssa muun muassa Sakari Mäkistä, Timo Jokista, Arttu Lehtimäkeä, Petteri Fribergiä ja Arttu Lahdenperää.

Jukka-Pekka ”Pave” Vuorenmaa

Pitkä ura keskitorjujana VaLePassa, 268 peliä pääsarjatasolla, myös maajoukkuepelaaja. Pitkä ura eri juniorijoukkueiden valmentajana. VaLePan juniorijaoston jäsen vuodesta 2009.

Ilkka Nykänen

Suomen paras kuuluttaja, jota arvostavat myös vierasjoukkueiden kannattajat. VaLePan pelien huippukuuluttaja 20 vuoden ajan. VaLePan juhlien järjestäjä niin torilla, Ellivuoressa kuin 40-vuotisjuhlassakin. Ottelutapahtumien kehittäjä ja VaLePan kuljetusten järjestäjä.

VaLePa torijuhla

Suomen paras kuuluttaja Ilkka Nykänen on VaLePa-juhlien järjestäjä niin torilla kuin Ellivuoressakin. Mies sai keskiviikkona VaLePa Respect -tunnustuksen.

Juttua muokattu 7.12. klo 8.58 lisäämällä tieto myös tunnustuksen saaneesta Arto Satosesta.

38 vastausta artikkeliin “VaLePa palkitsi seuratoimijoita ja jakoi Respect-tunnustuksia”

 1. Nimetön

  Seura toimi myös 80-90 ja 2000 luvun alun vuosikymmeninä. Missä ovat noiden vuosikymmenten seura-aktiivit? Ei näy palkintoluetteloissa, miksi?
  Ei koko Valepaa olisi olemassa ilman näiden vaikeiden vuosikymmenten talkoolaisia.

  Vastaa
 2. Nimetön

  Juhlapuheissa ja huomionosoituksissa seuran historiankin vaikuttajat saivat ansaitsemaansa arvostusta. Hieno juhla ja kiva kun järjestitte! Olitte nähnyt paljon vaivaa!

  Vastaa
 3. Arto Mäkinen ja Asemamäen Dynamo

  on Vammalan ja Tyrvään mr Lentopallo.
  Aina kaikkia ei muisteta mainita näissä juhlapuheissa, koska lentopallolla on pitkä historia paikkakunnalla(Saku Metsälä lentopallon lyhyt oppimäärä). Kaikki eivät enää ole mukana muistelemassa. Menestykseen vaikuttavat pelaajat, valmentajat, huoltajat , autonkuljettajat, järjestysmiehet, moninainen talkooporukka,paikalliset yrittäjät, sponsorit, katsojat, kaupungin myönteinen asenne mm. liikuntapaikkarakentamiseen…niin 1972 rakennettu Sylvään palloiluhalli kuin 2011 Vexve Areena (yhteistyössä Saskyn kanssa), lehdistön välittämät viestit selostuksien muodossa ja monet muut , kokonaiset perheet jotka ovat tavalla tai toisella toiminnassa mukana.
  Listaa vois jatkaa loputtomiin…Eino ja Anu Laakso, Aulis Jalonen, Veikko Ilvesmäki, Ismo Mäkelä, Veijo Lyytikäinen , Kari Touronen..Toivo Satonen.Aimo Matikainen ..Laimons Raudsepp..Ain Pork..Ugis Krastins..Ari Eskola…Mauno Soro..Kalevi Heiskala..Reino Sivonen..Veijo Hukkanen..Jussi Heino jne

  Kiitos kuuluu kaikille.

  Vastaa
 4. Nimetön

  Missä luuraa Valepa Volley Oy, VaLepan holtittoman taloudenhoidon pelastus?

  Vastaa
 5. Nimetön

  Eikö olisikkin korjata seuran nimi tv selostaja pyyteli Anteeksi kun sano Valepa Vammala eihän Vammalan enään ole oliskohan Salepa Tampere ei tarvitsisi selostaJan pyydellä Anteeksi kun mainitsi Vammalan jota ei enäänole kartalla ?

  Vastaa
 6. Nimetön

  Yhden aikaisemmista VaLePan puheenjohtajista olisi voinut jättää mainitsematta…..

  Vastaa
 7. Nimetön

  Eikös Nykänen ollut jossakin urheiluselostajakilpailuissa vuosia sitten? Liekö voittanut silloin Suomen mestaruuden?

  Vastaa
 8. Nimetön

  Ihan nöyränä urheilun seuraajana pyydän, että koettakaa nyt lanseerata seuralle yksi ainoa iskevä nimi, jolla mentäisiin puulaakisarjasta maailmancuppiin asti! Mieluummin enemmän suomenkielinen, kuin enkkuinen. Kyllä siitäkin iskevän ja tarttuvan saa, kun haluaa.
  Ja lakatkaa ”lyömästä” toisianne! Pallo on sitä varten.

  Vastaa
  • Nimetön

   Minä taas pyydän, että lopettakaa koko puulaakijoukkue. Nolaatte vain itsenne.

   Vastaa
 9. Nimetön

  Valepasta tullut sisäpiirin juttu, talkooporukat on häviämässä samoin talkoohenki, rahamiehet on joka kuvassa.
  Urheiluseura, ei edes liigajoukkue pärjää ilman talkoolaisia eikä kaikkia palveluita voi ostaa, pelaajia kyllä.

  Vastaa
 10. Nimetön

  Odetaan 10 vuotta onko synttärit vai konkurssi, kyllä se siitä sano yks vanha lentopallomies

  Vastaa
 11. Vammalan Kisa pelasi aikana jolloin

  pelaajat olivat amatöörejä ja heillä pelaamisen lisäksi oli myös palkkatyö.
  Myös seurajohto toimi pitkälti amatööripohjalta samoin valmentajat olivat käytännössä itseoppineita useimmilla toki pelaaja tausta, Heikki Jokela, Jorma Tervamäki, Jukka Kutila ja Kai Mattila sekä Veli-Pentti Jokitie. Katsojat ja talkooporukat toimivat samoin pitkälti amatööripohjalta.

  Nykyään pelaajat ja valmentajat ovat ammattilaisia…..pitäiskö meihin katsojiinkin ja talkooprukoihin saada lisää ammattimaisuutta…se toki voi nostaa pääsylipun hintaa mutta jos ottelutapahtumiin saadaan lisää sisältöä ehkä siitä ollaan valmiita maksamaan enemmän.

  Vastaa
 12. Nimetön

  Ois kyllä kiva nähdä vielä semmosta paikallispeliä tyyliin ”Pomppu ja Pasma”. Ei mitään vakavaa, mutta hauskaa.

  Vastaa
 13. Nimetön

  19:33: Sitä suuremmalla syyllä pitää nostaa sen aikainen toiminta ja menestys näillä resursseilla oikeaan arvoonsa. Urheilu ei ollut silloin ammatti, vaan harrastus. ja mikä menestys olikaan sen tuotos!

  Vastaa
 14. Nimetön

  Kun Mikko lopettaa toivottavasti Mauri jatkaa seuratoiminnan oli sen nimi mikätahansa ?

  Vastaa
  • Nimetön

   Junnurheilussa vaan tuppaa olemaan niin että isät ovat mukana niin kauan kun pojat pelaavat.

   Vastaa
 15. Nimetön

  Valepa hyvä organisaatio mutta lentopallo on aivan liian marginaalilaji jotta saataisiin ammattilaissarja. Katsojia on Sastamalassa mukavasti mutta muualla laji ei kiinnosta, aika ison harhan luovat nämä sponsorit taustalla.
  Ei synny urheilubisnestä jos muutama joukkue hankkii ammattipelaajia jotka eivät kuitenkaan ole ihan maailmanluokan pelimiehiä ja toisaalta laji ei maailmalla kiinnosta niin paljon että sataisiin edes kulut peittoon.
  No homma palaa aika pian lähtöruutuun kun sponsseja ei enää kiinnosta, nämä on kyllä nähty aika monella paikkakunnalla.

  Vastaa
 16. Nimetön

  No uskokaa nyt ei mikään laji ole Suomessa bisnes! Esim.Jääkiekossa Jussi Salonoja hakkas 14milj. Ja Jokerit tappioo 2v yli 40mil! Voihan sitä silti yrittää ylöspäin! Katsokaa uudestaan kun Juha Junno ja Vesa Rantanen,sekä liigan toimitusjohtaja puhui urheilubisneksestä TV.Ja on sentään ykköslaji Suomessa.Antakaa nyt Niemisen hakata muiden rahoja!

  Vastaa
  • Nimetön

   Nieminen nyt on niin tuulella käyvä ettei tiedä mistä hän milloinkin innostuu.

   Vastaa
  • Nimetön

   Mikään jokkuelaji/-peli ei ole Suomessa mikään bisnes. Hienoa että VaLePalla on ns mesenaatti. Mesenaatti mahdollistaa menestyksen. Mikäli VaLePalla ei olisi tätä mesenaattia on mahdollista että edelleen oltaisiin ns hissijoukkue…
   Kisa oli aivan amtööri joukkue joka 70-luvulla menestyi aivan erinomaisesti, joten asiat pitää saattaa aivan omaan kontekstiinsa sinänsä.
   Ollaan kiitollisia nykyisestä mesenaatista ja ollaan tietoisia ja ylpeitä menneisyydestä.

   Vastaa
   • Nimetön

    Juu mutta se on nöyryyttävää että sen edessä pokkuroideen ja kumarrellaan: kyllä herra kyllä herra.

 17. Nimetön

  Jääkiekko liigassa 2-4seuraa jotka tuottaa oikeesti jotain.Kouvola,Vaasa ,Jukurit,Ilves täysin tekohenkitystä! Lentopallo on pienten paikkakuntien laji,annetaan pelata.Maajoukkue aikoinaan oli kova.Keskitytään uimahalliin välillä!

  Vastaa
 18. Nimetön

  No perskatti ensimmäinen järkikirjoitus vähään aikaan ,toi mesenaatti! Antaa Äijjien touhuta.

  Vastaa
 19. Nimetön

  Eikä Nieminen mitään erikoista tuonut ole seuraan! Eskon Mauri enemmän kun kukaan!Jarmo vois näyttää mallia,tekis vaikka Vapsille tekonurmen.Rankentelee kaupunkia siihen kyllä panostaa,ja hyvä niin..Vei noitten herrojensa kanssa Valepan Tampereelle ,olis areenan tehnyt tänne!Valepa on Tyrvään seura ei mikään bisnes hälle!Pyysivät jo anteeksi ruudulla,ei Valepa Vammala Tamperetta kanssa.Siellä pelattu 40v joten ei uutta Tampereella.

  Vastaa
 20. Puheenjohtajan tehtävä on tuoda seuralle rahaa

  jos ei omiaan niin sitten saada mukaan hyviä sponsoreita. Toiminnan johtaja Arve Talvitie on tässä myös avainasemassa.

  Eiköhän ensi kevään jälkeen Mikko Esko ota näkyvämpää roolia pelaajaneuvotteluissa.

  Tuohon tarvitaan aiempaa kielitaitoisempi henkilö.

  Samoin iso muutos on tehtävä digiosaamisessa ja muussa oheistoiminnassa otteluiden yhteydessä.

  Savo Volley pelaa tämä kautena 8 (kahdeksalla) eri paikkakunnalla, kotiottelut, mutta kyllä Valepan pitäisi pelata kaikki Vammalassa..yksi jopa Sylväällä vaikka Vammalan Kisan retro pelisasussa.

  Vastaa

Kirjoita vastaus

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>