Heikki Kuutti Uusitalosta valtiovarainministeri Orpon erityisavustaja

Heikki Kuutti Uusitalo. Kuva: Katarina Koch / OKM.

Opetusministerin erityisavustaja, sastamalalainen Heikki Kuutti Uusitalo siirtyy 1.1.2019 lukien valtiovarainministeri Petteri Orpon esikuntaan. Uudessa tehtävässään valtiovarainministerin erityisavustajana Uusitalo vastaa erityisesti viestinnästä.

Heikki Kuutti Uusitalo on vastannut opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen erityisavustajana korkeakoulu- ja tiedepolitiikasta, varhaiskasvatuksesta, kirkollisista asioista, vapaasta sivistystyöstä ja maahanmuuttajien koulutuksesta. Lisäksi hän on seurannut kulttuuri-, innovaatio-, ympäristö- ja oikeuspolitiikkaa.

39-vuotias Uusitalo on koulutukseltaan teologian maisteri. Uusitalo on tehnyt pääaineopintonsa sosiaalietiikasta ja suorittanut johtamisen sivuaineen valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Hän on myös oikeustieteen ylioppilas. Erityisavustajan työnsä ohessa Uusitalo hoitaa sukunsa maatilaa Sammaljoella.

”Opetusministerin johdolla olemme uudistaneet koko suomalaisen koulutusjärjestelmän tällä hallituskaudella, vaikeassa taloustilanteessa. Olen iloinen ja ylpeä työstä, jossa olen saanut olla mukana. Olen saanut olla unelmatyössäni. Kun nyt siirryn puolueen puheenjohtaja Petteri Orpon palvelukseen vaalien alla, se on toisaalta kovan työn, toisaalta uskomattomien näköalojen paikka”, Uusitalo sanoo.

  • Nimetön

    ”Opetusministerin johdolla olemme uudistaneet koko suomalaisen koulutusjärjestelmän tällä hallituskaudella, vaikeassa taloustilanteessa”
    eli leikannut ammatillisesta koulutuksesta, opiskelijoilta, lapsilta ja nuorilta 🙂 hyvä te!

  • Terveiset Orpon esikunnalle

    Suomen talous ei voi toimia euroilla koska se on suunniteltu markoille , euroihin siirtyminen oli Suomen hyppy tuntemattomaan .
    Euro on kuin joukkotuho-ase kaikki tuhoutuu jotka siihen liittyy .

    • Nimetön

      Euro oli Suomen pelastus, kaikki muistamme mitä markka-aikojen devalvoinnit tarkoittivat.
      Markkinat toimivat, matkustaminen ja ostot Euroopassa käyvät kuin tanssi, ei tämän parempaa voi kuvitella.

      • Nimetön

        Eurosta voi ajatella näinkin jos on umpityhmä kuin aasi , euro on leikkiraha ja sillä sipuli .

      • Nimetön

        Täytyy olla umpityhmä jos haluaa maksaa markan tuotteesta 6-markkaa .

      • Nimetön

        Euro ei ole niin huono valuutta kuin miltä näyttää se on paljon hunompi .

      • Euroja euroja

        Euron vaikutus vientiteollisuudelle on merkittävä. Markan haaveilijat haluavat takaisin 70 – 80 luvulle ja unohtavat 90 luvun kun Suomen markkaa vietiin kuin kuoriämpäriä. Muistakaa miksi euro tuli. Tuo Gran Laasosen erityisavusta ei oikein näytä hyvältä kun katsoo mitä Sanni sai aikaan. Muistaakseni Sanni sai homman kun oli Stubbin kaveri. Siinä sitten mentiin kuten vanha tuttuni sanoi sokea talutti toista sokeaa. Toivottavasti kaveri on oppinut virheistä. Muuten on äkkiä …… maineessa.

    • Nimetön

      Taannoin eräs psykiatrina ollut kansanedustaja sanoi että eduskunnalla ja mielisairaalalla ei ole mitään eroa .

  • Petturi Urpo

    Pääseepä hyvään seuraan maanpetturi Urpon esikuntaan! GCM- sopimus, Soini oli oikeassa ettei hän sitä allekirjoita! Se olikin Mykkänen!

  • Nimetön

    Orposta tulee seuraava pääministeri, on siinä senverran viisas mies.

  • Nimetön

    Porvarihallitus leikkaa jälleen eläkkeitä. Nyt jo neljännen kerran tällä vaalikaudella. Taas kansaneläkeindeksi jäädytettiin vuoden 20018 tasolle. Ranskassa kansa lähti kadulle vastaavista rosvouksista, vähäosaisilta ihmisiltä. Kuinka paatuneita Orpo ja Sipilä ovat sielultaan? Tupailloissa vakuutellaan ihan muunlaista politiikkaa. Eikö tuollainen valehtelu vie yöunet.

    • Nimetön

      Tarkoitin vuoden 2018 tasolle. Tuli nolla liikaa, kun nollista kirjoitin.

      • Nimetön

        Ei ne mitään eläkkeitä leikkaa, niitä vaan ei nosteta, nuoret työssäkäyvät joutuisivat maksamaan nämäkin korotukset. Kyllä eläkkeet on ihan riittävällä tasolla, olis pitänyt aikoinaan maksaa riittävästi että ei tarvitsisi jatkuvasti valittaa.

      • Nimetön

        Kun hinnat nousevat ja eläkkeisiin ei tehdä indeksitarkistuksia. Silloin eläkkeen ostovoima leikkaantuu. Eipäs mollata eläkeläisiä, näitä yhteiskunnan raatajia. Mielummin kunnioitusta!

      • Nimetön

        Eipäs valiteta jatkuvasti ja aiheetta, Suomessa on hyvät eläkkeet. Tämänpäivän nuoret elävät paljon epävarmemmassa tilanteessa eläkkeittensä suhteen kuin nykyiset eläkeläiset. Moni eläkeläinen on saattanut tehdä työuransa yhdessä tai kahdessa työpaikassa, ei ole ymmärrystä mitä tarkoittaa kun vaihdat työpaikkaa vaikkapa vuosittain.
        Joten nauttikaa eläkkeistänne kun vielä voitte ja jättäkää poliittinen valittaminen, siitä ei ole mitään hyötyä kenellekään!

      • Nimetön

        Tämä hallitus kylläkin nosti eläkkeitä eikä laskenut. Muuten oikein.

  • Nimetön

    Koulutusjärjestelmä on ajettu alas joka tasolla. Peruskoulu, lukio ja amis kaikki kriisissä. Nuoriso ahdistuu ja lääkitystä lisätään. Tostako pitäis kiittää?

  • Nimetön

    Koulutus on tosiaan ollut kovien säästöjen ja uudistusten kohteena. Kauan menee ennenkuin päästään joskus menetetylle tasolle. Vähemmän koulutusta tutkintoihin nähden, sekä laadullisia ongelmia. Toivottavasti seuraava hallitus alkaa paikkaan vahinkoja. Yritystuista vois ottaa pari miljardia.

  • Airot nou

    Suomen talous ja julkiset palvelut ajelehtii kuin vene ilman airoja ja pohjatulppaa .

    • sama "mies"

      on sama …kulkeeko Satosen kanssa yhtämatkaa eduskuntaan kun taitaa olla ”saman”liiton ”miehiä”.
      Voi olla ettei saa kulkea samalla kyydillä kun voi alkaa poikakaverit kiukutteleen työpaikka romanssista……..

  • Nimetön

    Alueviesti jaarittelee joutavia kun isot uutiset leviää maailmalle,hävetkää suomialaiset!

    Suomeen sotaa pakoon tullut”lapsi” on joutunut pakenemaan Saksaan koska on tullut täällä meillä häirityksi ja joutunut vainon kohteeksi(rasistinatsit)
    Kyllä nyt hävettää olla suomalainen!
    Menen pysäyttämään lentoliikenteen seuraamuksista välittämättä,voisimmeko järjestää mielenosoitusmarssin lyhyellä varoitusajalla tämän poikapolon hyväksi ja rahallisen keräyksen,en lainkaan tiedä mistä on pakomatkaansa rahaa saanut….ehkä nyt on velkaa mafialle ja myös sieltä suunnalta ahdistellaan,mitä muuta voimme hänen hyväkseen tehdä,ihan itku tulee kun ajattelee näitä ressukoita!

  • Nimetön

    Voisiko keskustelu enää ala-arvoisempaa olla kuin tämänkin ketjun.
    Kirjoittajat kääntävät kaikki kivet, että löytäisivät edes jotain negatiivista sanottavaa.
    Kateus on kamala tauti.

    • Nimetön

      en usko että kovinkaan moni meistä kommentoijista on kateellinen!

    • Nimetön

      kyllä tosiasiasta voi aina sanoa –
      mitäs ne on, kun yrittää estää toista sanomasta ?

  • Nimetön

    No, nyt tulee asiaa: kyllä on hyvä että kouluhommista on otettu löysät pois, kyllä sitä siellä olikin. Yliopistot oli täynnä humanistitohtoreita tutkimassa toisiansa,oikeita töitä pitää tehdä eikä koulussa löhöillä.
    Ammattikouluissa maattiin kolme vuotta, nyt ne pääsee työpaikoille oppiin työntekoa, kyllä mun on mieleni hyvä.
    Entinen opettaja.

    • Insinööri

      Edelliselle hieman päivitystä. Nyt ammattikoulussa makaa opettajat kolme vuotta. Perusteita ei opeteta, ymmärrystä työaikaan ei opeteta, työnantajat tuskaisevat kun sähköpuolen kaveria ei uskalla edes laittaa tekemään jatkojohtoa. Osa porukasta notkuu Vammalassa torin kulmilla. Ei ole mikään ihme, että Itäisen Euroopan ammattimiehet valtaavat pikku hiljaa nämä ammattikoululaisten mahdolliset työpaikat. Heillä ovat perusosaaminen ja asenne työhön kunnossa. Kielitaito kehittyy työn ohessa.

      • Nimetön

        No kiireesti opettamaan perusteet siellä koulussa, kyllä siihen mahdollisuudet on kunhan laitetaan toimeksi. Opettajat ovat tottuneet vähän toisenlaiseen kulttuuriin; tunnille tullaan vähän myöhässä, puhutaan löysiä ja viihdytään kun pitäisi tehdä töitä.
        Kouluissa on ollut heikko asenneilmapiiri johtuen uudesta opetussuunnitelmasta ja sen piikkiin on laitettu opettajien laiskuus.
        Tämä aika vaatii opettajilta vastuunkantoa -ja kykyä, entisillä opeilla ei pärjää.

      • Nimetön

        Niin, vielä: kurinpito ja järjestys on hävinnyt täysin ammattikouluista ja syy on yksinkertainen, opettajat pelkäävät työnsä loppuvan jos pidetään kuria. Oppilaat kyllä aluksi äänestävät jaloillaan mutta pitkässä juoksussa koulun maine paranee kun saa löysät pois.

  • Nimetön

    Keneltä mahtaa neuvoja kysellä Heikki kun taksikuljettajat ovat Tuomas Kurttilan neuvonantajia………… ……. …..

    Voiko enää alemmaksi selitykset vajota,ehkä sieltä pohjamutien alta vielä joskus löytyy se kuuluisa peruskallio,siihen on sitten hyvä nojailla kun taksimiesten neuvot loppuvat.

    • Nimetön

      Kurttila onkin demari…hänen kouransa ovat syvällä veronmaksajien taskussa.
      Vaalityötä tehdään täydellä vauhdilla taxin takapenkillä liikkuen yhteiskunnan piikkiin.
      Luulisi tuossa ammatissa olevan halua
      tutustua lapsiperheiden arkeen. Joukkoliikenteen palveluita käyttäen tämäkin asia osaltaan toteutuisi.

      • Nimetön

        Ja porvareitten kourat on syvällä palkansaajien että eläkeläisten taskuissa. Vaikka niistä taskuista ei joskus löydy kun kolikoita, niin nekin ryövätään korotettuihin palvelumaksuihin. Mitä vielä oikeisto keksii ryövätä kansalta, kunnes ihmiset sanoo, nyt tuli ryöstelylle loppu. Ja kansalle äänestyskoppiin hoppu!

      • Nimetön

        Mihin valheellinen käsityksesi perustuu?
        Täällä voi huudella solvauksia, mutta lopulta ei taidakaan tulla mieleen mitään konkreettista esimerkkiä.

  • Nimetön

    Orpo ja Uusitalo – harvinaisen tasainen pari, sanoisi tähän eräs entinen kansanedustaja.

Kommentointi ei ole käytössä.