Huittisten Hullumies eläkkeelle – ikä painaa, vaikka juoksu maistuisi

Huittisten ”mannekiini” ori Hullumies ravaa vuodenvaihteessa eläkepäiville.

Huittisen raviurheilun mannekiini, ori Hullumies eläköityy – ravihevosen on pakko lopettaa työt, vaikka ne vielä maistuisivatkin. Suomenhevosen kilpailuoikeus päättyy sen vuoden loppuun, kun hevonen täyttää 15 vuotta.

Hullumiehen huikea ura käynnistyi viisivuotiaana ja heti ensimmäinen kilpailukausi tuotti kahdeksan täysosumaa sekä Derbyn viitossijan. Kuusivuotiskaudelle meno vain vahvistui ja kevään kuuden voiton putkeen mahtui muun muassa kymppitonnin arvoinen Satakunta Seniorin ykkössija. Vielä parempaa oli kuitenkin luvassa, kun ori spurttasi kesän Suur-Hollola-ajossa ylivoimavoittoon ja kuittasi Talli Hullumiehelle komeat 30 000 euron ykkösrahat.

Vuonna 2015 Hullumiehestä tuli yksi kaikkien aikojen nopeimmista suomenhevosista, kun se Mikkelin Suurmestaruudessa paineli mailin 19,6-kyytiä ja hävisi tulevalle ravikuninkaalle Jokivarren Kunkulle vain täpärästi. 1,20-haamurajaa ori hätyytteli myös uusiessaan Vermon Tähtisprintterin voiton vuonna 2016.

Koko urallaan Hullumies on ehtinyt kilpailla 150 kertaa, joista voittoja on 34 kappaletta ja palkintorahoja ori on kerännyt lähes 300 000 euron edestä.

Hullumies juoksee viimeisiä kisojaan joulukuussa ja se nähdään radalla lauantaina 22.12. Teivon ravikeskuksessa. Ennen raveja radan etusuoralla tapahtuu tunnelmallinen joulusiunaus eläimille. Silloin Hullumiehen ohjastaja ja valmentaja Seppo Sarkola tuo hevosellaan Ylöjärven seurakunnan pappi Matti Mikkolan paikalle.

Konepajayrittäjä Janne Survonen Huittisista on luvannut orille arvokkaan eläkkeelle siirtymisen loimen muodossa.

”Teräksenvahvuus, sitkeys ja laadukas tekeminen näkyvät Hullumiehen ja Seppo Sarkolankin jäljessä. Huittisissa on edelleen hullumiehen asennetta ja huumoria, ja Huittisten markkinointimies Hullumies ansaitsee loimensa”, Survonen toteaa.

Kuvassa hevosen kanssa valmentaja Seppo Sarkola ja Sarkolan puoliso Maj-Len Påfs, joka on Hullumiehen uralla toiminut paljon hevosen hoitajana.
  • Tuula Sammaalta

    Kyllä on Huittisten Hullumies ansainnut loimensa. Uskomattoman uljas puurtaja ja salamannopea lähtijä. Ei voi kuin ihailla ja toivotella leppoisia eläkepäiviä upealle hevoselle. Kuski kyllä myös olisi ansainnut jotain konkreetista mukavaa yllätystä. Upea on kuskikin.

  • hilkka

    …niin nuorena…..hänhän on vasta
    teini – iässä..
    Uljas on ja komea hevonen.
    Onnellisia eläkepäiviä ..hänelle !!

  • Nimetön

    huittisissa olis monta muuta hulluamiästä jonka vois laittaa monttuun saakka

Kommentointi ei ole käytössä.