LP-Vampulan menestys jatkuu – nyt makea voitto LP Kangasalasta

LP-Vampula otti tukevan kiinnityksen sarjan kolmospaikkaan. Kuva: Antti Kaskinen.

Leijonankidassa oli tiivis ja lämmin tunnelma torstaina, kun LP-Vampula ja LP Kangasala kävivät tiukan väännön sarjataulukon kolmossijasta.

Lisäjännitystä kotijoukkueen kannattajille toi kapteeni, passari Iida Paanasen poissaolo kokoonpanosta. Seurajohdon ja valmennuksen kanssa yhdessä oli päätetty, että Iida pitää pienen tauon heti Suomen Cupin ottelun jälkeen. Tuuli Metsäkoivu joutui isoihin saappaisiin, kun hän lähti pelaamaan varsinaista ensimmäistä Mestaruusliigapeliään pauhaavan kotiyleisön edessä.

Heti ensimmäisen erän alusta lähtien hän kuitenkin osoitti kylmähermoisuutta jakaen passeja ennakkoluulottomasti ja järkevästi ja ennen kaikkea itseluottamusta uhkuen. Hyökkäyksiä Tuulin passeista parhaiten päättivät erinomaisen ottelun pelannut brassipelaaja Nayara sekä aina yhtä vaarallinen Kia Bright.

Ottelu venyi viidenteen erään, joka oli yhtä tasaväkinen kuin koko ottelukin. Lopulta peli päättyi kotiyleisön suureksi riemuksi huittislaisille erin 3-2 (25-22, 25-23, 22-25 24-26, 17-15). Huittisista raportoidaan, että täyden tuvan riemu kuului varmaan kaupungintalolle asti.

Otteluisäntänä toiminut Huittisten kaupunki palkitsi kotijoukkueen parhaana Tuuli Metsäkoivun. Lehdistötilaisuudessa hän tunnusti, ettei ollut helppo paikka tulla pelaamaan joukkueen kantavan voiman tilalle.

”Jännitti kyllä, mutta se poistui kun peli alkoi. Lähdettiin vain tekemään omaa työtämme ja se palkittiin.”

LP Kangasalaa luotsaava Arttu Keränen ei juuri kehunut suojattejaan.

”Tänään pelattiin järkyttävän huonosti. En ole ikinä valmentanut joukkuetta, joka tekee noin paljon virheitä.”

Sarjataulukossa kärkipaikkaa pitää LP Viesti, jolla on kasassa 14 ottelua ja 38 sarjapistettä. Toisena on Hämeenlinna samalla ottelumäärällä ja 13 pisteellä. LP-Vampula vankisti asemiaan sarjakolmosena. Sillä on nyt allaan 12 peliä ja 24 pistettä. LP Kangasala on pisteen perässä 11 ottelulla.

Sunnuntaina huittislaiset matkaavat Saloon haastamaan sarjakärki Viestin.