Lavialaisilta odotetaan mielipiteitä lähipalveluista

Lavian virastotalo
Lavian virastotalo. Kuva: Jaana Grankvist.

Palveluverkkouudistukseen toivotaan mielipiteitä Lavian asukkailta.

Kaupungissa on havaittu tarve tehdä kouluverkkosuunnitelmaa laajempi selvitys. Se koskee koko sivistystoimialaa.

Pori on jaettu palveluverkkoa suunniteltaessa kahdeksaan alueeseen. Lavia on yksi niistä. Ensiksi selvitetään päivähoidon ja varhaiskasvatuksen, sitten perus- ja lukiokoulutuksen palveluverkko.

Valmistelutyön aikana ja vaihtoehtoja esiteltäessä asukkaat osallistetaan mahdollisimman kattavasti. Kaupungin kotisivuilla ja kirjastoissa voi vastata kyselyyn. Se on avoinna 20. tammikuuta saakka.

“Kyselyllä halutaan saada vastaus siihen, mitä lähipalvelualueita eri ikäluokan ihmiset haluavat käyttää ja mitä pitäisi kehittää. Saamme tällä arvokasta pohjatietoa palveluverkkoselvitystä varten”, sanoo kaupunginhallituksen asettaman toimikunnan puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen.

Palveluverkkosuunnitelma vaihtoehtoineen on valmiina tammikuun loppuun mennessä. Päätös palveluverkosta tulee valtuuston käsiteltäväksi 25. maaliskuuta.

 • avatar Nimetön

  ennee oli mm:ssa poliisi,kela,verotoimisto,kunnantoimisto,kauppoja,pankkeja,baareja,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,niin se on seki kylä tapettu.eikä tartte edes mitään selvityksiä asiasta

  • avatar Nimetön

   Ja miksikähän nämä toimivat palvelut sitten muutettiin? JONOIKSI ! kuka tykkää jonottaa puhelinjonoissa? Töissä käyvän painajainen numero yksi on miten saada asiansa hoidetuksi terveyspalvelujen puhelinjonossa? Ei riitä aika töissä ollessa ja asian hoito jää hamaan tulevaisuuteen. Kiirepäivystykset ovat lähes aina täynnä. Ei osata muodostaa tarvitseville omia jonoja, esim. rintakipupotilas, lapsipotilaat, pika-asiointi asioissa, jotka eivät vaatisi monen tunnin istuttamista. Sama se on pankkiin jonottaessa, esim.pankin Visakortti palvelut vaatii aina soittoa, eikä sinne voi asioida sähköpostilla. Virkaiijat eivä osaa asiaansa, pompotellaan, teetetään turhia soittoja, kun ei ole asiakaspalveluhalukkuutta. Jos sitten tarttee ambulanssipalveluita, siihen on kytkeytynyt valtava määrä suorittavaa porukkaa, kopteri, ambulanssi ensivaste, taksi. Ja yhtäkaikki jossain voi odotella kiirepotilas, jolle ei riitä aikaa eika resursseja.. Poliisin putkakuljetuksista etäällä sijaitsevaab putkaan, nyt puhumattakaan. Kyllä on maailma ajettu mallillensa.

 • avatar Nimetön

  Tuokaa nyt hyvät Lavialaiset mielipiteenne raivokkaasti esille, ettei käy niin kuin Kiikassa ja Keikyässä, Suodenniemelläkin !! Että kaikki loppuu,ne vähätki,mitä teillä vielä on. Kiikassakaan ei ole enää kuin apteekki,yx ruokapaikka ja Sale. Naapurikuntalaisena käytän paljon Kiikan apteekkia. Kiikoisissa apteekki muutti pikatien varteen ja kylän vanhukset ja autottomat joutuvat ottamaan taksin,jotta pääsevät sinne.

Kommentointi ei ole käytössä.