Säkylässä uudet alokkaat harmaisiin

Uudet varusmiehet aloittavat maanantaina palveluksensa.

Porin prikaatissa alokkaita on joukko-osastoista eniten. Säkylän Huovinrinteellä ja Kankaanpää Niinisalossa harmaisiin astuu yhteensä 2 150 henkilöä.

Palvelus käynnistyy kahdeksan viikkoa kestävällä peruskoulutuskaudella. Sitä seuraavat erikoiskoulutus- ja joukkokoulutuskaudet.

Saapumiserässä uusia alokkaita on yhteensä noin 12 500.

  • avatar Nimetön

   Sivarina näet asiat omalla tavallasi. Maanpettureille on ihan oma paikkansa yhteiskunnassa.

   • avatar Nimetön

    Ei kukaan maan haukkuja kai siviilipalvelusta suorittaisi, vaan kieltäytyisi vallan?

 • avatar Nimetön

  Asiaton kommenttisi…jos satut asumaan Vammalassa niin kuulut tähän Vammalan valittajat ryhmään päättäjiä mukana..
  Siitä johtuu tämä kaupungin jälkeen jääneisyys monissakin asioissa.

 • avatar Nimetön

  Suomen suurin uhka ja ongelma on täysin toimintakyvyttömät ja vastuuttomat viranomaiset , tuhoten laiminlyönteineen ihmisiä ja perheitä .

 • avatar Nimetön

  Maanpuolustus on tärkein asia mitä meillä on puolustettavana. Jos meillä ei olisi nykyisenkaltaista hyvinvointia ja demokratiaa et sinäkään voisi maata kotona tekemättä mitään, yhteiskunta pitää sinustakin huolen.

  • avatar Voi hyvää päivää

   Suomessa on maailman kallein ja toimintakyvyttömin viranomaisjärjestelmä , viranomaisille raha kelpaa mutta kun aletaan puhumaan vastuusta ja velvoitteista ne on hiljaa kuin rotat koloissaan .

  • avatar Mullikuhnuri

   11:03, on aika väsynyttä nimitellä kaikkia ajattelevia, kanssasi eri mieltä olevia ihmisiä kotona makaaviksi ja mitään tekemättömiksi. Maanpuolustus on muuttunut, entisaikojen kolmesataatuhatta ukkoa pystykorvan kanssa rivissä rajalla ei toimi. Sotiminen on ammattilaisten työtä nykyään. Jos joudumme hyökkäyksen kohteeksi, vihollinen ottaa ensin ilmaherruuden ohjuksin ja elektronisella sodankäynnillä ja vie sitten omat maahanlaskujoukkonsa kaikkialle strategisesti tärkeisiin kohteisiin. Tämä tapahtuu muutamassa tunnissa. Ainoa asia, mitä maanpuolustushenkinen harrastelija voi nykyään tehdä, on puolustaa jokaista kansalaista vihollisen tekemältä mielipidevaikuttamiselta ja yhteishengen rapauttamiselta olemalla itse osallistumatta siihen vihakirjoituksin. Päinvastoin, kaikessa kirjoittelussa ja keskustelussa pitäisi edistää kansan yhtenäisyyttä, muistaa oikeudenmukaisuus, hyvät tavat ja asiallisuus ja jättä pois tahallinen loukaaminen ja vähättely. Me hyvät ihmiset – te luuserit kirjoittelu ajaa kansan taistelemaan keskenään, mikä onkin viholliselle otollista. Sinäkin “maanpuolustuksen, hyvinvoinnin ja demokratian esitaistelija” voisit miettiä tätä ennen kuin alat jakaa kansaa tarpeellisiin ja tarpeettomiin.

   • avatar Nimetön

    No niin, jos ainoa kokemus maanpuolustuksesta perustuu tähtien sotiin tai muuhun fantasiaan voi kirjoitella em. kommentteja, eivät ole reaalimaailmasta. Suomen armeija on tekninen, osaava ja ennenkaikkea maanpuolustushenkinen mikä on tärkein asia kun puhutaan armeijasta, ihmisistä, tahto ratkaisee.Ei ole merkitystä raudan määrällä jos ei ole osaamista tai tahtoa, sen me näimme talvi-ja jatkosodassa.
    Suomalainen maanpuolustusjärjestelmä ei perustu ammattisotilaisiin vaan asevelvollisiin ja reservijoukkoihin, tämä on parlamentaarisesti hyväksytty järjestelmä. Jos olet asiasta eri mieltä olet luuseri ja edistät toimillasi kansallista yhtenäisyyttä ja demokratiaa vastaan.

   • avatar Nimetön

    Jos sotiminen on ammattilaisten työtä, niin miksi aika monessa maassa ollaan harkitsemassa siirtymistä tai jo siirrytty ammattiarmeijasta takaisin varusmiesarmeijaan. Suomen lähialueilta esimerkkeinä vaikka Ruotsi ja Saksa.

 • avatar Nimetön

  Juhis Sipiläinen ja sen kaverit tämän maan on tuhonnut ihan yhdellä hallituskaudella. Lasku on vasta tulossa.

  • avatar Nimetön

   Juu on se kauheeta kun luuserit on joutunut sohvalta ylös nouseen ja osa mennyt töihinkin, hyi Juhaa kun näin ahdistelee kunnon työttömiä ihmisiä.

 • avatar Nimetön

  Ihmetyttää tämä uusien hävittäjien määrä – 64 kappaletta. Puhutaan koko maan puolustamisesta. Mutta jos Suomeen tosissaan hyökättäisiin se tapahtuisi ohjuksin. Silloin suurin osa koneista jäisi maahan. Koska vihollinen tietää tasan tarkkaan mistä koneet voi nousta ilmaan. Mutta sotilasjohto kyllä tietää ettei niitä hävittäjiä koskaan tarvita tosi toimissa. Ainoa todellinen uskottava pelote olisi Suomelle omat ydinohjukset. Mutta kieltääkö kansainvälinen sopimus ne vieläkin Suomelta? Juontaen siitä, kun meillä hypättiin Saksan-kelkkaan ja lähdettiin tekeen Suur-Suomea!

  • avatar Nimetön

   Oletko sukua meidän emännälle? Molemmat tuntuvat olevan kaikkien alojen erityisasiantuntijoita.
   Mahtoiko ryssäkään hyökätä taannoin Ukrainaan ohjuksin?
   Mahtoiko se hyökätä muutama vuosi sitten Tsetseniaan ohjuksin?
   Mitä ylipäätään tarkoitat ohjuksilla? Ballistisia-, risteily-, ilmasta maahan-, vai mitä? Entä minkälaisilla taistelulatauksilla ne olisivat varustettu? Ydin? Tavanomainen?
   Ydinohjuksen käyttö Suomea vastaan ei ole vaihtoehto, koska käyttäjä liiskattaisiin kaikilla tasoilla kaikkien muiden valtioiden toimesta. Tavanomaisella räjähdysaineella ei saa kuin paikallista tuhoa aikaan. Maaleina lähinnä infra. No, tuskin kyseeseen tulee myöskään kemialliset tai biologiset taistelukärjet.
   Missäs se ohjusten idea olikaan? Kerro tyhmälle.

   • avatar Nimetön

    14:21 Sinun rouvaa en tunne, mutta ilmeisesti hyvin viisasihminen. Kun hyökätään ohjuksin niin silloin tuhotaan kiitoradat ja saadaan ilmaherruus. Ukrainaa vastaan se oli muutenkin. Lähinnä suurvalta testasi maavoimien toimintaa. Monenlaista ohjusta tuolla rajan takana on. Ihan Suomen valtamediassa niitä on mainostettu.

 • avatar Nimetön

  Joo kaikki sodat mitä Venäjä on käynyt viime aikoina on noudattanut kovin perinteistä kaavaa, siitähän me puhutaan kun keskustellaan Suomen puolustamisesta. Kyber tulee mukaan aika voimakkaasti ja näkyy nyt jo, Venäjä osaa senkin sodankäynnin.

 • avatar Ja

  vielä lisäyksenä erään edellä olevan kirjoittajan mielipiteeseen että kuten mainittua, todellakaan tätä maata ei puolusteta satojen tuhansien miesten ja naisten voimin poteroista maan rajalla pystykorvakivääreineen, vaan iskemällä vastaan vastahyökkäyksellä juuri niissä kohteissa jotka ovat vihollisen kohteena! Kaikissa strategisissa kohteissa maassamme, jotka voisivat olla vihollisen maahanlaskujoukkojen intressissä, on tälläkin hetkellä 24/7 valmius ottaa vastaan ja tehdä tyhjäksi hyökkääjän aikeet. Näistä asioista ei vaan paljoa huudella mitään julkisuuteen rääväsuiden harmiksi? Kaikki Suomen huippu it-ammattilaiset jotka ovat saaneet myös normaalin sotilas koulutuksen aikanaan, ovat välittömästi mobilisoitavissa tarpeen tullen kybersodan käyntiä vastaan vaativaan toimintaan. Jo nyt heitä on lukuisasti siviilityönsä ohessa myös puolustusvoimien “palkkalistoilla” tämän kypersodankäynnin tiimoilta toiminnassa!

 • avatar Nimetön

  Toivottavasti pojille annetaan nyrkkiraudat puolustamiseen. Mikäli joutuvat vankiksi sotaharjoituksessa lennoston pojille. Siellä kun ei ymmärretä edes kansainvälisiä sopimuksia vankien kohtelusta. Ihan ylintä johtoa myöten.

Kommentointi ei ole käytössä.