
Kiina on myöntänyt Kalaneuvokselle ensimmäisen suomalaisen kalan vientiluvan Kiinaan. Yhtiö on saanut asiasta virallisen vahvistuksen.
Laitoskohtainen lupa on myönnetty Kalaneuvoksen päätoimipaikalle eli Sastamalan tehtaalle. Yhtiö vie Kiinaan muun muassa viljeltyjä kirjolohta, taimenta ja siikaa sekä luonnonvesistä pyydettyä muikkua ja särkeä.
Vientilupaa edelsi useita viranomaistarkastuksia. Kiinalaisia viranomaisia myös vieraili Sastamalan tehtaalla.
”Hakuprosessi kesti lähes neljä vuotta, jonka aikana olemme löytäneet useita potentiaalisia yhteistyökumppaneita Kiinasta”, kertoo toimitusjohtaja Veijo Hukkanen.
Vientilupa on merkittävä asia Kalaneuvoksen liiketoimintojen kehittämisessä ja laajentamisessa. Vuonna 2017 vienti oli jo 20 prosenttia liikevaihdosta.
Yhtiö haluaa kasvattaa ja kehittää kotimaista kala-alaa kokonaisvaltaisesti.
”Suomalaisena perheyrityksenä tämä on meille tärkeä viennin kasvattamisen etappi ja hieno kannustin myös tehdaslaajennuksen ja työllistämisen näkökulmasta”, kertoo Hukkanen.
Päivän Hukkas uutinen.
Loistavaa!
No hoitakaa hommanne hyvin ,iso maa
Hyvä! Hyvä!
meni ruato kurkkuun
Hienoa!!
Hienoa!
Onnittelut!!!!
Loppuuko nyt Suomesta kala? Kiinalaiset ovat kalastaneet maailman meretkin jo tyhjiksi!
Hyvä Veijo ja muu perhe!!! Hyvä Suomi! Homma haltuun ja täysillä eteenpäin!
Hienoa, onnittelut Hukkasen perheyritykselle!
Onnea. Rahan tuloa ei voi estää
Isot Onnittelut,teidän koko perheyritykselle!
Hienoa! Saa palkata lisää orjatyövoimaa 8e tuntipalkalla
No miksi menet, jos palkka ei miellytä?
Vain Tyrväällä tällainen loistava positiivinen uutinen aiheuttaa valitusta ja rutinaa.
Laittakaa ny kaikki onnittelijat nimenne näihin kommentteihin niin kyllä Ulpu antaa torilaskussa sentit teille alennusta, mutta taitaa olla reisussa.
Vanha kansa sano, että kyllä maailmalla on vielä särjelle ja ruutanalle ottajansa. Tässäkö alku? Tämä on iso juttu suomalaiselle kalastukselle. Teräviä koukkuja ja kireitä siimoja!
Mites tämä liittyy suomalaiseen kalastukseen?
Kysymys on elintarvikebisneksestä missä kala kasvatetaan altaissa, siis kirjolohi, ja jalostetaan tehtaassa valmiiksi tuotteeksi.
Arvokas ja hieno asia tämä on ja jos joskus saadaan järvikalallekin kalastajia ja markkinoita niin aina vaan paranee.
Sikäli liittyy suomalaiseen kalaan, että vientilupa ei koske esim. norjalaista kalaa – vain suomalaista.
Kala on hyvää, mutta kallista.