LP-Vampula Huittinen pelaa liigahistoriansa parasta kautta

LP-Vampula Huittinen on hitsaantunut kauden aikana tiiviiksi joukkueeksi, joka voittaa ja häviää yhdessä. Kuva: Antti Kaskinen.

LP-Vampula Huittisilla on menossa viisivuotisen liigahistoriansa kirkkaasti paras kausi.
Jo aiemmillakin kausilla LP-Vampula on osannut olla tiukka vastus jopa sarjan kestomenestyjille, mutta tällä kaudella joukkue on osoittanut pystyvänsä kamppailemaan sijoituksista liigan huipulla.

”Meillä on ensimmäistä kertaa päävalmentaja, joka pystyy täyspainoisesti paneutumaan joukkueen valmentamiseen ja otteluiden ennakkoperehtymiseen sekä jälkitarkasteluun. Lisäksi meillä on varsin iskukykyinen ja hyökkäysarsenaaliltaan vahva joukkue”, manageri Timo Talvitie kertoo.

Joukkueessa on tietoisesti satsattu tähän kauteen tavallista enemmän. Taustalla on Huittisten uuden liikuntahallin valmistuminen.

“Pyrimme löytämään tulevat starat”

LP-Vampula Huittinen pelaa liigassa selvästi keskiarvoa pienemmällä budjetilla. Talvitien mukaan tämä edellyttää huomattavasti suurempaa selvitystyötä esimerkiksi ulkomaalaisten pelaajien rekrytoinnissa.

”Pyrimme löytämään ne tulevat starat, jotka on mahdollista saada joukkueeseen meidän budjetillamme. Lisäksi haluamme löytää oikeanlaiset osaajat oikeisiin paikkoihin kokonaisuus tarkasti huomioiden. Joukkueen kokoaminen on vaativaa työtä ja siinä onnistuminen vaatii myös hieman onnea.”

Joukkueen menestyksen kannalta tärkeä palanen on ollut passari Iida Paananen.

”Hän on osoittautunut erinomaiseksi kapteeniksi tällä kaudella olevaan joukkueeseen”, Talvitie iloitsee.

Managerin mukaan LP-Vampula on hitsautunut hyvin yhteen ja kaikki pelaajat ovat joukkueessa samassa asemassa lähtöasetelmista riippumatta.

”LP-Vampulan oman jatkokoulutuksen kautta liigaan nousseet harjavaltalainen Iina Andrikopoulou ja Kiukaisista kotoisin oleva Jenni Jantunen ovat samalla viivalla kuin Yhdysvaltojen arvovaltaisista yliopistojoukkueista Huittisiin tulleet 198-senttinen Claire Felix ja kissamaisen kevyen ponnistuksen omaava Kia Bright.”

Sitoutuneet talkoolaiset tukena

LP-Vampula on kuluneen mestaruusliigakauden aikana saavuttanut historiallisen kuuden otteluvoiton putken. Tätä Talvitie pitää tähän mennessä kauden huippuhetkenä.

”Kotiotteluissa emme ole joulutaukoon mennessä jääneet kertaakaan ilman pisteitä. Sama pätee myös ykkössarjaotteluihin”, Talvitie kertoo.

LP-Vampulalla on kuitenkin taustallaan ehkä liigan sitoutuneimmat talkoolaiset, jotka kaiken muun lisäksi pyrkivät tekemään parhaansa myös pelaajien hyvinvoinnin eteen.

”Lopulta kokonaisuus ratkaisee ja joukkueen menestyminen edellyttää ison joukon onnistumisia ja ennen kaikkea halua menestyä.”

Lue koko juttu keskiviikkona ilmestyneestä Alueviestistä.