“Rauhallinen, mutta voimakastahtoinen” – Sastamalan vuoden ensimmäinen syntyi Kiikoisiin

Anna-Maria Järvisestä ja Sami Laitilasta tuli vanhempia 4. tammikuuta, kun esikoistyttö syntyi. Kuva: Perheen kotialbumi.

Vuoden ensimmäinen sastamalalainen syntyi tänä vuonna Kiikoisten väkilukua kasvattamaan.

Anna-Maria Järvisen ja Sami Laitilan esikoinen, potkunyrkkeilijäksi odotusaikana kutsuttu tyttö näki päivänvalon Tampereen yliopistollisessa sairaalassa perjantaina 4. tammikuuta. Pienokaisen strategiset mitat olivat 3050 grammaa ja 48 senttimetriä.

Potkunyrkkeilijä tuli maailmaan suunnitellulla sektiolla neljä viikkoa ennen laskettua aikaa. Se, että hän syntyi Sastamalan ensimmäiseksi vauvaksi, tuli vanhemmille yllätyksenä.

“Ajattelimme, että joku ehtii edelle. Asia selvisi kyllä heti heräämössä, kun hoitajat tulivat kysymään saako yhteystietomme antaa lehdille”, Anna-Maria Järvinen paljastaa.

Esikoisen syntymään liittyy hauska sattuma; myös Järvinen itse on vuoden ensimmäinen vauva. Hän syntyi Urjalassa 1. tammikuuta 1987 ja pääsi heti tuoreeltaan Urjalan Sanomien lehtijuttuun.

Potkunyrkkeilijä treenasi aamuöisin

Järvinen kotiutui sairaalasta tiistaina 8. tammikuuta pienokaisen jäädessä vielä osastolle saamaan valohoitoa ja keräämään voimia. Vauva-arjen alkamisesta ei siis vielä haastatteluhetkellä ole kokemusta, mutta siitä, millainen tytär on luonteeltaan, on jo saatu viitteitä.

“Rauhallinen, mutta voimakastahtoinen”, vanhemmat kuvailevat.

“Tyttö on tyytyväisen oloinen, mutta ilmaisee kyllä varsin selvästi kun haluaa jotain.”

Mikäli odotusaika jotakin ennustaa, saattaa vauvasta kasvaa melkoinen vipeltäjä. Potkunyrkkeilijäksi häntä nimittäin alettiin kutsua vatsassa pitämänsä vauhdikkaan liikehdinnän vuoksi.

“Aamuöisin saattoi mennä kolmekin tuntia, kun tyttö treenasi. Valvomista on siis tullut jo harjoiteltua”, naurahtaa Järvinen.

Sukupuoli salassa loppuun asti

Tuoreet vanhemmat halusivat pitää esikoisensa sukupuolen salassa syntymään saakka. Sami Laitila kertoo odottaneensa koko raskausajan tyttöä. Anna-Mari Järvinen oli alkuun sitä mieltä, että perheeseen on tulossa poika.

“Ihan loppuvaiheessa tuli kuitenkin vahva tunne, että tyttö hän on. Sen jälkeen aloin kutoa ahkerasti vaaleanpunaisia villasukkia.”

Isän puolelle vauva on ensimmäinen lapsenlapsi, äidin sisaruksilla on jo jälkikasvua.

“Kaikki odottavat kovasti, että pääsevät tutustumaan vauvaan. Kuvia ja videoita on jo lähetetty moneen suuntaan.”

Nimi suunnitteluasteella

Pienokaisen nimi on kuulemma vielä suunnitteluasteella.

“Muutamia nimiä olen miettinyt jo monta vuotta, mutta katsotaan nyt päätyykö joku niistä tytölle. Täytyy ensin tutustua häneen kunnolla”, Järvinen tuumii.

Uudenlaista elämää perheenä pari odottaa luottavaisin mielin, mutta hieman jännittyneinen mielin.

“Onhan tämä jännittävää, mutta hyvällä tavalla. Elämä kuitenkin muuttuu lapsen myötä ihan kokonaan.”

Juhlavuoden ensimmäinen vauva pääsi sairaalasta kotiin perjantaina 11. tammikuuta.

Juhlavuoden ensimmäinen vauva kasvatti Kiikoisten väkilukua. Kuva: Perheen kotialbumi.

Kommentointi ei ole käytössä.