Kieltenopetuksen yt-neuvottelut: yksi irtisanotaan varmasti, toinen ehkä

Sastamalan kaupunki aikoo irtisanoa yhden kieltenopettajan. Irtisanominen toteutuu 1. elokuuta 2019 alkaen.

Lisäksi yt-neuvottelujen tuloksena kaksi opettajaa tekee osa-aikaista työtä lukuvuoden 2019–2020 ajan omasta suostumuksestaan ja yksi opettaja siirretään lukiokoulutuksesta perusopetukseen.

Tarvittaessa kieltenopetuksesta irtisanotaan vielä toinen opettaja 1. elokuuta 2020 alkaen.

Kasvatusjohtaja Pekka Kareksen mukaan vähenevä oppilasmäärä ja opetussuunnitelman muutokset johtivat siihen, että kieltenopetuksen tuntikertymä ja virkarakenne oli tarkasteltava uudelleen.

“Irtisanomiset kohdistuvat ruotsin ja saksan kielen opetukseen. Englannin kielessä opetusarve säilyy nykyisellään, mutta ruotsin opetus vähenee jatkossa. Valitettavasti tilanne on nyt tämä”, Kares toteaa.

Yt-neuvottelut käytiin 21.11. – 8.1. välisenä aikana, ja työnantaja kutsui henkilökohtaiseen keskusteluun kaikki Sastamalan kaupungin perusopetuksen tai lukiokoulutuksen palveluksessa olevat kieltenopettajat.

Mikäli opetustuntikertymässä tai opettajien tilanteessa ei tapahdu pysyviä muutoksia lukuvuoden 2019–2020 aikana, henkilötyövuosien vähennystarve on edellä todetulla tavalla yhteensä kaksi henkilötyövuotta. Pysyvät muutokset voivat tapahtua opettajan siirtymisellä uusiin työtehtäviin joko uudelleenkouluttautumisen tai opetettavien aineiden täydentämisen kautta.

 • avatar Nimetön

  Onkohan peräti ihan ensimmäinen ihminen joka on irtisanottu kaupungin hommista kautta aikain, on saanut aika paljon palstatilaa.
  No onhan se ymmärrettävää uutisoida jos kaupungin levosta joutuu vaikkapa eläkkeelle muutamaa vuotta ennen varsinaista eläkeikää,ennenkuulomatonta.

  • avatar Nimetön

   Ei se mitään lepoa ole kouluttaa vanhempiensa laiminlyömiä, kurittomia pikkurikollisia. Luulenpa, että sinunkin opettajasi on saanut tehdä lujasti töitä kanssasi, mutta silti joutunut pettymään, kun tuloksena olikin vaan perustyrvääläinen huonokäytöksinen selkäänpuukottaja.

 • avatar Realisti Rekikoskelta

  Syksyyn mennessä saattaa vapautua maaseutujohtajan paikka tilalle kielitaitoiselle opelle 😉

  • avatar Nimetön

   Maaseutujohtajan paikan voi jättää täyttämättä. Hankehaahuilijoita riittää Sastamalassa muutenkin.

  • avatar Nimetön

   Ei siinä kieliä tarvita, vaan tarmoa.
   Hyvä asia, ettei enää kunnan paremmissa viroissa voi virua eläkkeelle asti.
   Tulkaahan yksityisen leipiin, niin tiedätte vähän, miten julmasti leikkuri iskee ennen eläkeikää aika moneen.
   Ei siis sympatiaa näille ulinoille.

 • avatar Uhri Urjalasta

  Työnantajani Urjalan kunnalla on vuosia ollut pakonomainen tarve tuhota laiminlyönteineen työntekijöitään ja perheitä , työntekijöitä on työpaikkakiusattu ja työsyrjitty sairauslomalle ja irtisanottu sairauslomaan vedoten .

  • avatar Nimetön

   Onko mielestäsi asiallista lyödä vetoa nimeltä mainiten, kun tämä on irtisanomisen kohteeksi joutuvalle vakava paikka ilman julkista lällättelyäkin? Miltä tuntuisi, jos sinusta kirjoittaisiin julkisesti näin, kun sinä teet?

 • avatar Nimetön

  Sitä kaupungintalon väkkee vois kans vähentää…turhia johtajia riittää!

 • avatar Nimetön

  Kuulin että kaupungintalolta vähennetään väkeä ja niillä rahoilla aletaan tehdä uimahallia. Yhdistävät kai töitä ja lopettavat turhia virkoja oikein vaan reilusti. Uutena asiana näille kaupungintalon työntekijöille tulee sellaiset työajan mobiili seuraimet jokaisen perseeseen jotka ilmoittavat tekeekö oikeasti töitä.

 • avatar Nimetön

  Mistä johtuu että aina kun menen kaupungintalon ohi oikea etusormi koukistuu .

  • avatar Nimetön

   Se on se tarve raapia takamustaan, joka iskee tyrvääläiseen tämän tästä. Raavi vaan rauhassa, et erotu joukosta.

 • avatar Nimetön

  Meillä oli kunnassa kädetön työntekijä mutta kun hommista ei tullut mitään siitä tehtiin esimies jonka päätyö oli kiusata työntekijöitä .

 • avatar Nimetön

  Kieltenopettajat on kaikki tunnollista ja hyvin työnsä tekevää porukkaa. Sympatiaa heille eikä tyhmää nälvimistä.

Kommentointi ei ole käytössä.