Ringette: “Onhan se kivaa, että osaa luistella poikia nopeammin”

E-tyttöjen Matilda Parvio ja Menna Laaksonen pelin tiimellyksessä. Kuva: Mikko Toivola.

Nopea, ketterä ja taitava. Siinä ominaisuuksia, joista on kaukalossa hyötyä, jos aikoo harrastaa ringetteä, tuumaavat Menna Laaksonen, Matilda Parvio, Saaga Vuorinen ja Jenina Koivula.

Menna ja Matilda kiekkoilevat VaPS Ringeten E-ikäisissä junnuissa, Saaga ja Jenina ikäluokkaa alempana F-joukkueessa. Karkkulainen porukka on aivan haltioissaan tyttöjen ja naisten omasta jääpelistä.

”Täällä koululla jaettiin ilmoituksia, että joukkueissa on pulaa pelaajista. Minä ja Matilda käytiin kokeilemassa kaveripäivässä, jossa mentiin hippaa ja ringetterosvoa. Minä ainakin tykästyin heti”, sanoo toista vuotta pelaava Menna.

Edes useat viikottaiset treenit ja viikonlopuille osuvat pelit eivät tunnu raskailta.

”Ei tietenkään, kun tykkää siitä, mitä harrastaa”, Matilda toteaa.

”Läksyt pitää kyllä muistaa tehdä heti koulun jälkeen, koska harjoitusten jälkeen ei enää jaksa”, Menna opastaa.

Tärkeintä ei ole voitto

Tärkeintä ringettekaukalossa ei ole voitto, vaan rehti peli. Siitä huolimatta tytöt kehaisevat menestyneensä hyvin.

”Viimeksi voitimme nokialaiset rökälemäisesti 26-1. Ensimäinen maali tuli jo seitsemän sekunnin jälkeen, mutta se ei vielä ole ennätys. Ennätys on ensimmäinen maali 6 sekunnissa”, Menna ja Matilda innostuvat.

Karkun koulun oppilaista muutama käy pelaamassa ringetteä Nokian puolella. Vaikka kentällä kypärät päässä ja mailat jäässä ollaankin vihollisia, eivät ottelutulokset vaikuta kaveruuteen.

”Parasta ringetessä onkin ehkä se, että on saanut paljon uusia kavereita – oikeastaan koko joukkueellisen”, sanoo Saaga.

”Niin, ja on sekin ihan kivaa, että osaa luistella poikia nopeammin”, Matilda virnistää.

Kaikissa ryhmissä tilaa

Tällä kaudella Vammalan jäähallissa harjoitellaan ringetteä neljässä ryhmässä: ringettekoulussa, F-joukkueessa, E-joukkueessa sekä harrasteringetteporukassa, joka on tarkoitettu yli 15-vuotiaille nuorille naisille ja aikuisille.

”Kaikkiin joukkueisiin mahtuu vielä mukaan”, kannustaa F-joukkuetta valmentava Sari Saari.

Ringettekoulussa ikähaarukka on 5-7 vuotta. Saaren mukaan esimerkiksi 8-9-vuotiaat innokkaat tulokkaat voivat aloittaa harrastuksen suoraan F-tyttöjen parista, pääpaino harjoituksissa kun on luistelutaidon kehittämisessä.

Entä varusteet?

“Ringettekoulussa pärjää luistimilla ja kypärällä, jäähallilta löytyy mailoja lainaksi. F-tytöt osallistuvat jo turanausmuotoisina järjestettäviin pelitapahtumiin, joten heillä pitää olla pakollisia ja suositeltavia varusteita.”

VaPSilla on oma varustepörssinsä seuran Facebook-sivuilla. Sen kautta käytettyjä varusteita voi löytää edullisesti.

Ringettekoulussa ja Ringette F:ssä pidetään tiistaina 5.2. kaveripäivä, jolloin hallille voi tulla tutustumaan lajiin klo 17-17.50. Lisätietoja voi kysellä Sari Saarelta, p. 040 587 1027 tai vapsringette@gmail.com

Koko jutun voit lukea keskiviikkona ilmestyneestä Alueviestistä. 

Matleena Parvio kuljettamassa rinkulaa kohti maalia F-tyttöjen kotiturnauksessa. Kuva: Mikko Toivola.

Kommentointi ei ole käytössä.