Ei mitalia, mutta roppakaupalla kokemuksia – “Ensimmäiset EM-pisteet plakkarissa”

Sastamalan Heinoossa asuva Jani-Pekka Koivula on tyytyväinen EM-kisareissun antiin, vaikkei mitalia tullutkaan.

Venäjän Ufassa viikonloppuna ajettu jääspeedwayn EM-kilpailu ei tuonut Suomeen mitaleja, mutta sitäkin enemmän kokemusta.

Sastamalan Heinoosta mittelöön lähtenyt Jani-Pekka Koivula oli lopputuloksissa sijalla 17. Pikakomennuksella Euroopan mestaruustaistoon lähtenyt Tomi Tani kaasutteli sijalle 11. ja Jussi Nyrönen oli lopputuloksissa sijalla 15.

”Venäläiset dominoivat koko kisan ajan, mutta elämäni ensimmäiset EM-pisteet on nyt plakkarissa. Kisassa oli tosi kovaa porukkaa, joista osa ajaa työkseen. Me suomalaiset vain harrastetaan”, tuumi iltapäivällä Suomen aikaa tavoitettu Koivula.

Kirkkaimmat EM-mitalit jaettiin venäläisille Sergey Makaroville ja Ivan Chichkoville. Kolmanneksi sijoittui Saksan Lukas Bauer.

Haastattelua tehtäessä Koivula ja hänen tukijoukkonsa olivat jo matkalla koti-Suomeen.

”Haastattelua annetaan Mersun lattialta makuupussista”, Koivula nauroi ja kertoi keräävänsä voimia yövuoroon auton ratissa.

Vaikka kisasta jäi hyvä maku, oli matkassa muuten ihan riittävästi mutkia. Sastamalalaisporukan pakettiauto kiinnosti varkaita siinä määrin, että sen tuulilasi lyötiin sisään ja autosta vietiin soitin ja navigaattori. Pyörä sentään säästyi.

”Vähän oli kylmä ajella Ufassa ilman tuulilasia ja etsiä lasikauppaa.”

Lisää tapahtumarikkautta reissuun toivat auton hukkuneet paperit ja matkan varrella joukkoa rahastaneet miliisit.

Koivula ei kuitenkaan ole kommelluksista millänsäkään.

”Kokemuksena tämä lisäsi ilman muuta vauhtia tuleviin koitoksiin”, heinoolainen tuumi.

Kommentointi ei ole käytössä.