Teknikumista Nokian Renkaiden sopimusvalmistaja – Uusi tehdas Salmi Oy:n kiinteistöön

Kuvituskuva Nokian Renkaiden tehtaalta vuodelta 2011. Kuva: Minna Isotalo.

Teknikum aloittaa Nokian Renkaiden pinnoitustuotteiden sopimusvalmistajana. Nokian Renkaiden pinnoitteiden valmistus siirtyy Teknikumin alihankintatyöksi 1. heinäkuuta 2019 alkaen.

Valmistusta varten Teknikum perustaa uuden tehtaan Sastamalaan. Teknikum on vuokrannut 1. maaliskuuta alkaen 2 600 neliön tehdastilan Salmi Oy:n kiinteistöltä Sastamalan Kiikasta. Tehdastilojen suunnittelu- ja muutostyöt aloitetaan välittömästi.

Valmistus tapahtuu Nokian Renkaiden toimittamilla materiaaleilla ja koneilla. Koneet siirretään Sastamalan uuteen tehtaaseen tulevana kesänä. Tehdas työllistää 10-12 teknikumilaista viidessä vuorossa. Henkilöstön rekrytointi ja koulutussuunnittelu aloitetaan mahdollisimman pian.

Kaikki tuotemerkit ja koneet säilyvät Nokian Renkaiden omistuksessa, eikä sopimuksen yhteydessä siirry henkilöstöä. Sopimus allekirjoitettiin 25. tammikuuta.

 • avatar Nimetön

  Hieno uutinen, mutta onko Salmi Oy:n ent. vetoketjutehtaan kiinteistö Kiikassa vai Äetsässä?

 • avatar Nimetön

  Kiikka kuului aikoinaan Äetsään. Äetsää ei ole ollut enää vuosiin.

   • avatar toisen polven tyrvääläinen

    Äetsä sijaitsi vanhan kuntarajan molemmin puolin Keikyässä ja Kiikassa. Äetsän postitoimisto on iät ajat sijainnut Keikyän Pehulassa. Esim. entisen Keikyässä sijaitsevan Finnish Chemicalsin, nykyisen Kemiran tehtaiden postiosoite on ollut Äetsä, nykyinen 32740 Sastamala, ei milloinkaan Keikyä, nykyinen 32730 Sastamala.

 • avatar Nimetön

  Taas menee vähän aikaa teknikumilla jotenkuten. Sit alkaa irtisanomiset ninkun aina ennenkin.

 • avatar Samarin

  Toisia se näinkin positiivinen uutinen laittaa närästämään. Maailmanloppua odotetaan niinkuin kuuta nousevaa. Verhoja kiinnippäin. Onko väärin jos naapurin Heikki saa töitä? Minä itse en töihin tuppaudu, kuitenkin potkut saan…ihme ajattelun menttaliteettiä. Olisit onnellinen edes Heikin puolesta. Voit saada joskus kyydin salelle samalla kun Heikki menee iltavuoroon. Työn arvostus kunniaan

 • avatar jeejee

  Kapitalistien voitontavoittelujärjestelmä. Ihmiset lukuja, ei muuta.

  • avatar Nimetön

   Elämme markkinataloudessa (onneksi).
   Sosialismissa Teknikumilla tehtäisiin alle sata rengasta vuodessa ja työntekijöiden tuntipalkka olisi luokkaa 2€ (kuinkahan monta ruplaa?).
   Sitäkö haluaisit?

 • avatar Nimetön

  Kukas heikki jo teknikumille on töihin päässy. Ei rekryt o viä ees alkanut

 • avatar Nimetön

  Kiikka kuului äetsään, niinkuin keikyäkin. Hassusti sanottu, että äetsä kuului kiikkaan.

  • avatar Haloo

   Turhaa vänkäämistä tollaiset Äetsä jutut ,eikö ole kaikkien etu että saadaan työpaikkoja tännekin päin Sastamalaa

  • avatar Nimetön

   Kiikassa oli 2 toimivaa juna-asemaa Kiikka ja Äetsä.
   Talankylä on vanha Kiikan kylä, ainakin Wikin
   ja karttojen mukaan.

  • avatar toisen polven tyrvääläinen

   Äetsä oli olemassa ennen Äetsän kuntaa. Äetsän postitoimisto sijaitsi Keikyän Pehulassa. Äetsän rautatieasema Kiikan kunnassa. Äetsänkoski, missä sijaitsi aiempi riippusilta ja kolmas, vanhin vesivoimalaitos kuului Keikyään. Vastarannalla Äetsänmäki niminen kylä kuului Keikyään. Salmin vetoketjutehdas perustettiin 1960-luvun lopulla Raukonjuurentien varteen Kiikan Talankylään lopetettuun Talankylän kansakouluun. Perustajat. omistajat olivat kotoisinja ja asuivat Keikyän puoleisessa Äetsässä. Äetsäläisiä asui sekä Keikyän Pehulassa että Kiikassa Äetsän rautatieaseman ympäsristössä. Molemmista kävi väkeä töissä Finnish Chemicalsissa ja kaupassa, pankissa ja postissa Keikyän Pehulassa. Kokemäenjokeen laskevaan Hahmo-ojaan piirretty kuntaraja halkaisi hallinnollisesti Äetsän yhdyskunnan.

  • avatar Nimetön

   Tilakysysymys, hyvä että tulee uutta toimintaa entiselle Talan koululle, joka sieltä laajennnusten keskeltä vielä pilkistää.

Kommentointi ei ole käytössä.